Vegaanien ruokapakettivaihto

Liityin kuun alussa Vegan Package Swapiin. Oma pakettini ei ole vielä tainnut ehtiä perille, mutta minä sain tänään herkkuja Yhdysvalloista.

foodswap

Vegan Package Swapin ideana on, että kerran kuukaudessa (joka kuukausi ei toki ole pakko osallistua, jos ei halua) saat uuden pakettikaverin yhteystiedot ja hänelle lähetetään paikallisia vegaaniherkkuja noin 15 euron arvosta. Halutessaan pakettiin voi sopia laitettavaksi myös esimerkiksi vegaanista kosmetiikkaa, mutta minä halusin pakettiini vain syötäviä juttuja.

Nykyäänhän netistä saa tilattua Suomeenkin melkein mitä tahansa, mutta kyllä tuossa oman paketin pakkailussa ja kotiin saapuneen paketin availussa on jotain niin hauskaa, että ei se suinkaan ole sama asia tilata tavaraa verkkokaupasta! Tänään oli olo kuin lapsella jouluaattona, kun hain omaa pakettiani postista ;)

Muuan Tobie Yhdysvalloista lähetti minulle Earth Balancen Aged White Cheddar  -popcorneja (Omnomnomnomnom!), lehtikaalisipsejä, raakasuklaa-pähkinävoita, vegaanista juustokastiketta ja pari pakettia suklaajuomajauhetta. Ihan kaikkea en ole vielä ehtinyt maistaa, mutta nuo popcornit… Pitää ehkä tehdä joku diili, että saan näitä paketillisen kotiin vähintään kerran kuukaudessa!

Itse lähetin Amerikkaan ruissipsejä, lakua, Pandan pähkinämurua, salmiakkia, kaurakermaa ja -vaniljakastiketta, Muumiteetä, Ballerinakeksejä, Elovenan välipalapatukoita sekä Kaskein marjan marjajauheita, jotka eräs ystävällinen lukija sponssasi pakettiin mukaan.

foodswap2

Ihan halpaa ei ole kyllä tuo postin kanssa asioiminen. Paketin lähettäminen rapakon taakse kustansi 31€. Ihan joka kuukausi ei siis taida raaskia osallistua pakettivaihtoon, mutta muutaman kerran vuodessa tämän on varsin hauska harrastus :)

10 vastausta kirjoitukseen “Vegaanien ruokapakettivaihto

 1. Suomessa toimii vähän samantyyppinen rinki leivonta-aiheella, Salainen LeivontaYstävä eli SLY. Siinä kolmen kuukauden jaksoissa lähetellään kaverille leivonta-aiheinen paketti (leivontaraaka-aineita, koristelujuttuja, keittiövälineitä, reseptejä ja vinkkejä…) minimissään 8 euron arvosta (plus postikulut). Kierroksen lopussa sitten paljastetaan kuka paketteja on lähetellyt. On todella hauskaa puuhaa ja suosittelen osallistumaan joskus. Veganismi ei varmastikkaan tuota päänvaivaa, ringissä on muitakin kenellä on rajoitteita tai erityisruokavalio. Minäkin olen jo neljättä kierrosta mukana eli vuoden ajan olen joka kuukausi saanut jotain kivaa ja päässyt ilahduttamaan jotakuta toista leipomisesta pitävää. :)

  Tässä linkki SLY:n virallisille sivuille: http://www.originaalisly.vuodatus.net/

  1. Mä seurailen leivontablogeja tosi vähän (Kamomillan konditoriaa lukuun ottamatta!), mutta olenkin muistaakseni törmännyt tohon salaiseen leivontaystävään joskus. Se ei ehkä kuitenkaan ole mun juttu, koska en leivo niin usein enkä varsinkaan osaa koristella mitään :D

 2. Onpas kiva vaihtokauppa:) Tuo Sokerihelmen mainitsema SLY-juttu on mullekin aikaisemmin tuttu:)

 3. Todella mielenkiintoisen kuuloinen ”palvelu”. Itsekin osallistuin tämän kuun alussa tuohon palveluun Facebook-linkkisi innoittamana, mutta en ehtinyt mukaan vielä tämän kuun pakettilähettelyyn. Kesäkuussa sitten. Harmi, että toimituskulut ovat noin suuret. Tiedätkö, onko tarkoitus lähettää nimenomaan suomalaisia tuotteita sinne toiseen maahan sitten vai riittääkö, että ne ovat Suomessa myytäviä tuotteita?

  1. Eihän siihen varsinaisesti ole mitään sääntöjä, mitä pakettiin pitää laittaa. Mä en kyllä haluaisi saada sellaisia tuotteita, joita myydään täälläkin joka paikassa. Tietenkään en voi tietää muiden maiden valikoimista kaikkea, mutta kyllä mun mielestä on kivempi pakata pakettiin sellaisia erikoisuuksia joita ei ehkä kohdemaasta saa :) Pakettikaverilla voi olla myös jotain toivomuksia (esim. gluteeniton ruokavalio tms.), jotka täytyy ottaa huomioon pakettia keräillessä.

   Tuollahan saa myös valita, että ei lähetä paketteja muille mantereille, jolloin saattaa vähän säästä postikuluissa (mutta menettää myös osan hauskuudesta!).

  1. Tuolta ei ihan selvinnyt, mitä noissa paketeissa on tarkoitus lähettää. Ihan mitä vain?

   Mä en kuitenkaan ole niin kiinnostunut ylimääräisestä tavarasta. Ruoka on siitä kätevää, että sen saa syötyä pois :) Ja nämä ulkomaan paketit on siitä jänniä, että ne sisältävät suuremmalla todennäköisyydellä jotakin, mitä en ole ennen maistanut.

 4. Hi, I used the translator to read the post and hopefully I could understand most of it. Thanks for taking part of the VPS and for writing about it. About getting more exclusive goodies, you can make it clearest in your profile or you can do that by exchanging messages with your pair prior to both of you prepare the packages to be sent :)

  1. Hi,

   Finnish rarely makes any sense with online translators, but hopefully you understood something :)

   Thanks for the tip! I did exchange a few messages with my pair and I think we both got exactly what we were hoping for. I just got a message today that my package had arrived to USA. I was perfectly happy with my package and can’t wait for the next one! The shipping costs are unfortunately a bit too much to participate every month.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights