Pähkinätuorejuusto ja riisimaitorinkelit

Blogiringin blogeissa käynnistyi juuri Alpro Creative -kilpailu! Mukana olevat blogit saivat kukin tehtäväkseen käyttää ruoanlaitossa tai leivonnassa jotakin Alpron kasvimaidoista, ja te saatte käydä äänestämässä suosikkireseptiänne. Minun kohdalleni kisaan osui riisimaito, joka onkin vähän harvinaisempi vieras keittiössäni.

tuorejuusto-bagelit

Minulla on aina kaapissa soijamaitoa, koska aamuistani ei tule mitään ilman mutteripannulla keitettyä espressoa ja Alpron Light-soijamaitoa (tai luomusoijamaitoa). Varsinkin leivontaan käytän usein kuitenkin muitakin kasvimaitoja ja onkin ihan mahtavaa, että nykyään kaupoissa on niin paljon eri vaihtoehtoja! Riisimaitoakin on toki ollut kaupoissa jo vuosikausia, mutta nyt sellainen löytyy Alpronkin valikoimista. Alpron uutta riisimaitoa en vielä ollut ehtinyt testaamaan, joten riisimaidon osuminen minun kohdalleni tähän kampanjaan oli hyvä tekosyy maistaa sitäkin :) Riisimaito on maultaan neutraalia, joten se sopii hyvin ihan kaikkeen ruoanlaittoon ja leivontaan.

Bagelit ja tuorejuusto on klassikkoyhdistelmä, mutta tällä kertaa tuorejuustoa ei tehdäkään ihan niin klassisista aineista. Maidoton tuorejuusto syntyy makadamiapähkinöistä ja riisimaidosta. Monet pähkinäjuustojen ohjeet sisältävät etikkaa, mutta olen omien empiiristen kokeideni perusteella tullut siihen tulokseen, ettei se oikeastaan sovi tuorejuuston joukkoon. Pientä happamuutta juusto kuitenkin kaipaa, joten lisäsin joukkoon soijajogurttia. Voilà!

Tuorejuuston tekemiseen paras väline on jokin erittäin tehokas tehosekoitin (Vitamix tms). Jos tehosekoittimessasi ei ole ihan niin paljon voimaa, tuorejuusto jää hiukan rakeiseksi, mutta on silti hyvää!

Makadamia-riisimaitotuorejuusto

 • 150 g makadamiapähkinöitä
 • 0,5 dl Alpro riismaitoa
 • 4 rkl maustamatonta soijajogurttia (Alpro luomu)
 • suolaa
 • silputtua tuoretta ruohosipulia
 1. Liota makadamiapähkinöitä riisimaidossa vähintään 3 tuntia. Siivilöi pähkinät (mutta älä heitä maitoa pois!). 
 2. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja lisää joukkoon soijajogurtti ja 4 rkl ylijäänyttä riisimaitoa. Anna koneen käydä kunnes massa on mahdollisimman sileää. Kaavi välillä pähkinämassaa reunoilta terän ulottuville.
 3. Mausta tuorejuusto suolalla ja ruohosipulisilpulla.

 

Riisimaitorinkelit

20 kpl

 • 5 dl Alpro riisimaitoa
 • 25 g hiivaa 
 • 2 tl sokeria 
 • 1,5 tl suolaa
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • noin 12-13 dl sämpyläjauhoja
 • 2 l vettä + 2 tl suolaa keittämiseen
 1. Lämmitä riisimaito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota sormista.
 2. Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja jätä ne kohoamaan.
 3. Kiehauta vesi kattilassa. Tee sämpylöiden keskelle reikä ja tiputa rinkelit veteen muutama kerrallaan. Anna rinkeleiden kiehua noin minuutin verran ja nosta ne sitten leivinpaperille kuivumaan.
 4. Paista rinkeleitä 225 asteisessa uunissa kunnes ne ovat kauniin värisiä.

tuorejuusto-bagelit2

Omaa suosikkiaan Alpron kisassa voi ja kannattaa käydä äänestämässä Alpron Facebookissa. Äänestäjien kesken arvotaan Nikonin järjestelmäkamera sekä kolme 100€ lahjakorttia Decanterin verkkokauppaan! Voittajakin palkitaan Decanterin lahjakortilla, joten en ole lainkaan pahoillani, jos ääniä ropisee tänne suuntaan :)

Blogirinki
Yhteistyössä Alpro.

4 vastausta kirjoitukseen “Pähkinätuorejuusto ja riisimaitorinkelit

 1. Tais olla ainoa vegaaninen resepti koko kisassa, jo pelkästään sen vuoksikin sinua äänestin :)
  En tiennytkään että rinkelien teko onkin noin helppoa, pitää kokeilla!

 2. Hei! :) Onko sinulla kokemusta riisikerman käytöstä ruoanlaitossa / leivonnassa? Multa löytyy purkki provamelin riisikermaa kaapissa, ja pohdin mihin käyttöön se soveltuisi parhaiten. Kuulema ainakin rice dream-merkkinen tuote ikään kuin ”katoaa” kuumentaessa, onko riisikerma siis parempi käyttää kylmiin ruokiin ja leivonnaisiin?

  1. Provamelin riisikerma on mielestäni vähän täyteläisempää. Kasvikermoissa on yllättävän paljon eroja merkeittäin! Esimerkiksi Oatlyn kaurakerma on ohuempaa kuin Plantin (ent. Nordic), vaikka periaatteessa ovat samaa tavaraa.

   Riisikermaa voi käyttää ihan samaan tapaan kuin kaikkia muitakin kasvikermoja. Parhaimmillaan riisikerma on mielestäni ehkäpä sosekeittojen joukossa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights