Vegan Restoran V

Piipahdin pikavisiitillä Tallinnassa ja samalla testaamassa juuri kaupunkiin avatun vegaaniravintolan.

v

Vegan Restoran V sijaitsee aivan Tallinnan vanhankaupungin sydämessä, vanhan tutun Von Krahli Aed -ravintolan naapurissa. Ravintola on tyyliltään samanlainen kuin monet muutkin Tallinnan ravintolat: vanha on korjattu kauniiksi ja rakennuksen historia on jätetty hyvällä maulla näkyville. V vaikuttaakin päällisin puolin aivan tavalliselta ravintolalta, eikä aatetta onneksi sen enempää alleviivatakaan kuin oleellisissa asioissa, eli menussa.

v2

Olin varannut V:stä etukäteen pöydän, eikä ravintolaan olisi ollutkaan mitään asiaa ilman sitä. Nälkäisiä käännytettiin jatkuvasti ovelta pois, kun vapaita pöytiä ei ollut. Saimme pienen hämärän nurkkapöydän oven vierestä, mikä oli muuten ihan mukava, mutta pöydän koristeellisen muotoilun takia raskaana oleva ystäväni ei meinannut mahtua vatsansa kanssa pöydän ja tuolin väliin. Pöydän vaihtaminen valoisamman salin puolelle tavallisen malliseen pöytään ei onnistunut, koska ravintola oli tosiaan aivan täynnä.

Ruoka

Alkuruoaksi tilasimme snack platterin, jossa oli paistettua tofua, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja, paistettua kesäkurpitsaa ja cashewkermatäytteellä, leipää ja härkäpapu-sienitahnaa, sekä täytettyjä kurkkuja. Kaikki lautasen suupalat olivat todella maukkaita ja toimivat hyvin yhdessä.

Pääruoaksi seuralaiseni otti papu-perunapullia, kaalikääryleitä, juurespyrettä ja sinappikastiketta, minä puolestani valikoin listalta quinoa-kasvispaistosta, paistettua tofua ja maapähkinäkastiketta. Kummankin annoksen parasta antia oli herkullinen kastike, joka kokosi ruokien maut mainiosti yhteen. Pieni annoskateus meinasi iskeä, kun katselin viereisiin pöytiin meneviä burgereita. Sellaista testaan ensi kerralla!

Jälkiruoaksi mutustelimme kumpikin avokado-kookosmoussea, jossa oli herkullinen taatelisydän, päällä mansikka-minttusalaattia ja kyljessä ohut, rapea keksi. Jälkkäri haiskahti epäilyttävästi vähän terveelliseltä, mutta maistui todella herkulliselta. Tarjolla olisi ollut myös vitriinistä löytyvää suklaakakkua, cupcakea tai raakaa cashewkerma-tyrnijälkkäriä. Vitriinin kakut eivät olleet mielestämme kovin ”jälkiruokamaisia”, vaan enemmän sellaisia, joita tekisi mieli syödä kahvilla. Annosten viimeistelyä ei myöskään tehty, vaan koristelematon kakunpalanen vietiin pöytiin vitriinistä sellaisenaan.

Maksoin omasta illallisestani 22,90, sisältäen lasin viiniä ja Irish Coffeen. Suomalaisena tuntuu kyllä melkein pahalta maksaa ravintolaruosta tuollaista summaa, kun taso oli täälläkin parempi kuin monissa suomalaisissa ravintoloissa.

Kävimme muuten samana päivänä lounastamassa Von Krahli Aedissa, jonka ruoat eivät päässeet lähellekään samaa tasoa kuin V:ssä. Aedin suklaakakulle ei tunnu löytyvän vertaistaan, mutta itse ruokien osalta V vetää huomattavasti pidemmän korren.

v3

Palvelu

V:ssä palvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, mutta selvästi kokematonta, mikä johtuu osittain varmasti myös siitä, että ravintola on ollut vasta niin vähän aikaa auki. Tilasimme alkuruoaksi snack platterinjosta tiedustelin ”is it big enough for us to share?” Hyvää englantia puhuva tarjoilija vakuutti, että se riittää hyvin kahdelle. Sitten kävikin niin, että alku- ja pääruoat tuotiin pöytään samaan aikaan. Kun ihmettelimme asiaa, toinen tarjoilija kertoi, että hänen kollegansa oli ymmärtänyt meidän haluavan alkuruoat yhdessä pääruokien kanssa. Oli sitten kyseessä kielimuuri tai muu sähläys, alkuruoat sai kauhoa napaan aikamoista tahtia ettei pöydässä olevat pääruoat jäähdy. Tätähän olisi voinut myöhemmin pahoitella vaikkapa ilmaisella teellä ja kahvilla, niin olisi jäänyt asiakkaalle parempi mieli?

V oli kaiken kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus ja ajattelinkin raahata myös paremman puoliskoni paikalle pikimmiten. Olen varma, että ruoat uppoavat mukisematta myös sekasyöjälle! Toivottavasti ravintola menestyy. Ruoasta ja miljööstä se ei ole ainakaan kiinni, ja palvelukin taatusti muuttuu erinomaiseksi kunhan kokemus karttuu! :)

Yksi vastaus kirjoitukseen “Vegan Restoran V

  1. Kävin syömässä tuolla tammikuussa ja ai että! Ruoka oli äärettömän hyvää! Alkukankeudetkin oli vissiin voitettu, sillä hyvän ruuan lisäksi mieleen jäi todella hyvä palvelu.

    Olin matkassa kahden sekasyöjän kanssa ja myös heidän mielestään ruoka oli parhaimpia ravintolaruokia mitä ovat pitkään aikaan syöneet. Nam. Meitä jäi harmittamaan ainoastaan se, ettemme ehtineet käydä siellä kuin kerran reissun aikana :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights