Joogaajan voimapuuro

Yhteistyössä Yoogaia –

Päivä alkaa paremmin, kun sen aloittaa lempeällä joogalla ja tuhdilla puurolla!

banaanituorepuuro

Entisenä liikunnanvihaajana olen vieläkin vähän ihmeissäni siitä, että liikunnasta on muodostunut niin tärkeä osa arkea. Jos ei liiku, pääkoppaa alkaa kiristää ja kroppa menee jumiin. Liikkuminen on vähintään yhtä tärkeää kuin se, että syö hyvin! Pääasiallisesti harrastan sellaista liikuntaa, jota voin tehdä koska tahansa: pyöräilyä, juoksua ja kävelyä. Joogasta on kuitenkin muodostunut yksi tärkeimmistä liikuntamuodoista, koska sillä saan pidettyä selkävaivat kurissa.

Arjen kiireissä on kuitenkin välillä täysin mahdotonta aikataulujen puitteissa ehtiä joogasalille ja harmittaa, kun epäsäännöllisen työn vuoksi ei ehdi omille lempitunneilleen säännöllisesti. Löysin onneksi Yoogaia-palvelun viime vuoden loppupuolella ja sen turvin olen voinut joogata silloinkin, kun en ehdi joogasalille (tai en raaski ostaa korttia sinne). 135 euroa 10-kerran joogakortista kirpaisee sen verran, että olen mieluummin maksanut Yoogaiaan 20€ kuukaudessa rajattomasta määrästä joogatunteja. Yoogaiaa voi käyttää missä ja milloin vain, kunhan on netin päässä ja mukanaan laite, jolla katsoa videoita. Kirjoittelin Yoogaiasta myös toisen blogini puolelle viime vuonna, jos haluat vilkaista tarkemman arvion.

voimapuuro

Alekoodi!

Minulla on nyt teillekin hyviä uutisia, sillä Chocochilin lukijana pääset testaamaan Yoogaiaa ilmaiseksi 2 viikoksi koodilla CHOCOCHILI2015. Klikkaile itsesi Yoogaian sivuille, rekisteröidy ja syötä koodi sille varattuun kenttään. Tarjous on voimassa uusille asiakkaille toukokuun loppuun. Jos et ole joogannut aikaisemmin, suosittelen tuntivalikoiman joukosta omaa suosikkiani Yin-joogaa tai mitä tahansa muuta aloittelijoille sopivaksi merkattuja tunteja.

Tarjous kannattaa ottaa heti käyttöön, sillä Yoogaiassa vietetään Green Monday –kasvisruokapäivää huhtikuun jokaisena maanantaina. Huomisen, viimeisen kasvisruokapäivän kruunaa Kukka Suonion HOIVAAVA JOOGA – tunti klo 20.45.  Tunnilla kiinnitetään erityistä huomiota ruuansulatusjärjestelmän vahvistamiseen ja siihen sisältyy myös hengitysharjoituksia ja meditaatiota. Tunti sopii myös aloittelijoille iästä, kunnosta ja tasosta riippumatta. Taidan tietää, mitä minäkin teen huomenna illalla :)

voimapuuro2

Joogan jälkeen maistuu joko aamu- tai iltapalaksi tämä tuhti tuorepuuro, joka on tuttu Vegaanin keittiössä -kirjastani. Vaikka olen syönyt useimpia kirjassa olevia ruokia kyllästymiseen asti kirjan tekovaiheessa, tämä puuro maistuu aina vain! Tein viimeksi eilen illalla puuron tekeytymään jääkaappiin ja söin sen aamuisen joogatunnin jälkeen. Puuroa voi myös helposti muunnella lisäämällä joukkoon esimerkiksi pellavansiemenrouhetta ja ripottelemalla päälle murskattuja saksanpähkinöitä.

Banaani-maapähkinävoituorepuuro

1-2 annosta

 • 1 banaani
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
 • 1-2 rkl sileää, sokeritonta maapähkinävoita
 • kanelia ja banaaniviipaleita tarjoiluun
 1. Muussaa banaani esimerkiksi haarukalla.
 2. Lisää kaikki muut aineet banaanin sekaan. Anna tekeytyä yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan.
 3. Tarjoa kanelin ja banaaniviipaleiden kera.

voimapuuro3

P.S. Jos Vegaanin keittiössä uupuu vielä kirjahyllystäsi, huomenna kannattaa tarkkailla Yoogaian Facebook-sivuja, siellä on nimittäin kyseinen opus arvonnassa :)

blogirinki_logo_200px-1

Yhteistyössä Yoogaia

10 vastausta kirjoitukseen “Joogaajan voimapuuro

 1. No täähän tuli kuin tilauksesta, oon pitkään halunnut kokeilla joogaa, mutten maksaa siitä maltaita tai suunnitella päivärytmiäni tuntien mukaan! Menee ehdottomasti kokeiluun, samoin puuro. :)

 2. Kiitos yhteistyöpostauksesta! Olen jo joogan harrastaja mutta vartioin kukkaronnyörejä.. joten nyt taidan tarttua Yoogaiaan :) Toki mikään ei korvaa ohjaajan neuvoja ja kosketusta paikan päällä.. Aloittelijoille suosittelen myös läsnäolotunteja, ettei tee hallaa virheellisillä asennoilla jne.

  1. Yoogaian livetunneillakin muuten saa tarvittaessa apua ohjaajalta!

   Kiva kuulla, että tämä oli mieleinen yhteistyö teillekin :)

 3. Kiitokset tästä. Tuli vihdoin ja viimein kaiken jahkailun jälkeen kokeiltua Yoogaiaa. Vaikuttaa ihan mukavalta, vaikka vasta olen kokeillut Pilatesta. Jotenkin jooga tuntuu minusta aina niin vaikealta aloittaa – siinä ei liikuta tarpeeksi minulle, jolle staattiset asennot tuottavat vaikeuksia. Ehkä nyt…

  1. Kivaa että tuli tarpeeseen! :)

   Mulla on vähän samaa vikaa: en millään jaksaisi keskittyä eikä jooga tuntunut aluksi riittävän nopeatempoiselta. Jooga ei kuitenkaan ole mitään pelkkää lempeää puuhastelua, vaan siinä todellakin riittää haastetta jos valkkaa dynaamisemmat ja vauhdikkaammat tunnit.

   Olen kuitenkin ihan varma, että se liikuntamuoto, joka tuntuu vaikeimmalta, kehittää eniten. Ja tuo joogan keskittymistä ja mielen hallintaa kehittävä osio on kyllä se, josta olen saanut itse eniten apua. Keskittymiskyky on parantunut!

 4. Tää oli niin hyvä! Kokeilin eilen illalla just tota Yin tuntia ja tuli hyvä fiilis.

  Käyn yleensä aamulla salilla ja oon luullut, että oon täysin aamuliikkuja, mutta eilen illalla keskityin ja tein koko 60 minsaa kiltisti. :-D Syy on just toi liveohjaus – ettei se oo vaan joku jumppavideo.

  1. Kiva kuulla, että innostuit! :)

   Yin-jooga on ihanaa just iltaisin. Sen jälkeen nukuttaa niin hyvin, vaikka itsekin olen muuten enemmän aamuliikkujaihmisiä :)

 5. Hei! Mun on pakko tulla kiittämään sinua tästä herkullisimmasta koskaan syömästäni tuorepuuroreseptistä. Ostin kesällä uusimman keittokirjasi, ja siitä olen, monien muiden loistavien reseptien ohella, tehnyt tätä aamujeni ja työvuorojeni pelastajaa monet kerrat. Maku on vaan just eikä melkeen. Kiitos! Olet todella lahjakas reseptitaituri! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights