Pupusämpylät

Vielä ehdit pyöräyttää suloiset pupusämpylät pääsiäispöytään!


Olen ihastellut suloisia pupusämpylöitä viime päivinä Peggyn ja Tiskivuoren emännän leipomina. Omalle vaativuustasolleni sopivamman pupusämpylämallin olin kuitenkin tallentanut pääsiäistä varten Pinterestiin ja ehdin kuin ehdinkin laittaa sämpylät työn alle vielä ennen pääsiäistä! Söpöjä, eikö totta?

Nämä sämpylät on tosi helppoja tehdä ja maistuvat pääsiäispöydässä erilaisten levitteiden kanssa. Jos haluaa päästä helpolla, hyvä pääsiäishenkinen levite on vegaaninen margariini, johon on sekoitettu silputtua tuoretta rosmariinia. Ja toki myös erilaiset papu -ja pähkinätahnat sopivat näiden oliiviöljyyn leivottujen pupusten kanssa mainiosti.

Pupusämpylät

noin 12 kpl

 • 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
 • 25 g tuorehiivaa
 • 1,5 tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl oliiviöljyä

voiteluun

 • soijamaitoa, öljyä tai kaurakermaa
 • sormisuolaa
 1. Lämmitä vesi. Kaada vesi suureen kulhoon ja liuota siihen hiiva.
 2. Lisää suola, sokeri ja suurin osa vehnäjauhoista. Sekoita. Lisää vielä oliiviöljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa hetki.
 3. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 4. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa se kimmoisaksi. Jaa taikina noin 12 palaan ja pyörittele ne pulliksi.
 5. Pyöritä pullat pötköiksi. Leikkaa pötköjen päistä palat pois häntää varten ja muotoile pää uudelleen. Taika pötkö kahtia ja kiepauta se kaksi kertaa ympäri niin, että päähän jää ”korvat”. Laita häntäpala silmukan keskelle.
 6. Anna pupujen vielä kohota uunipellillä leivinpaperin päällä, liinalla peitettynä.
 7. Voitele hännät esimerkiksi soijamaidolla ja ripottele päälle sormisuolaa.
 8. Paista pupuja 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

Hauskaa pääsiäistä!

Yksi vastaus kirjoitukseen “Pupusämpylät

 1. Kivat pupusämpylät ja nyt leipomaan ja kun lapsenlapsitytöt saapuu, niin on kivaa tarjota ja äitinsä on lähiaikoina alkanut vegeilemään lihattoman ja kalattoman jakson neljännesvuosisadan jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights