Lucky Leek Berliini

Lucky Leekistä tuli heittämällä yksi parin viikon takaisen Berliini-reissun suosikeista. Lähes kaikki osui nappiin ja ruoka oli herkullista!


Vielä hetkeksi paluu Berliiniin! Pettymyksen aiheuttanut Cookies Cream vaihtui onneksi seuraavana iltana yhteen parhaista ikinä syömistäni illallisista. Lucky Leek on kokonaan vegaaninen ravintola, joka tarjoaa kauden parhaista raaka-aineista valmistettuja annoksia. Ravintola on päässyt myös Michelin guiden suosituksiin. 

Söimme Lucky Leekissä viiden ruokalajin illallisen, joka kustansi ilman juomia 55€. Hinta-laatusuhde oli mielestämme erittäin kohdallaan. Isoja notkahduksia ei viiden ruokalajin aikana tullut, joskin alkuruoaksi tarjottu salaatti (yllä) ei ollut erityisesti mieleemme. Salaatin kera tarjoiltu rapea wonton oli herkullinen, mutta itse salaatti oli hieman omituinen sekamelska, jonka kaikki osaset eivät ihan sopineet yhteen.

Toinen alkuruoka, herkullinen artisokkakeitto sen sijaan sai meiltä pelkkää hyväksyvää mutinaa. Keiton joukossa oli makeiksi pikkelöityjä sinapinsiemeniä, pehmeää vaahtoa ja  tilliä. Ihanan pehmeitä makuja!

Toinen pääruuista oli yksi parhaista koskaan syömistäni annoksista. Perunatäytteisessä raviolissa oli lähes täydellinen suutuntuma ja kantarelleissa oli herkullinen aidon nuotiosavun maku. Annoksen wasabikerma kuulosti aluksi hieman epäilyttävältä yhdistelmältä pastan, kantarellien ja karpalon kanssa, mutta se toimi muiden komponenttien kanssa erinomaisesti. Rapea marinoitu punakaali toi annokseen vielä mukavasti suutuntumaa.

Seuraava pääruoka oli ihanan rapeaksi paistettua tempeä, gnoccheja, mustapapuja ja herkullisia kastikkeita. Taas kaikki meni nappiin makujen puolesta, vaikka annos ei ollutkaan yhtä kaunis kuin tuo yllä oleva kantarelliannos.

Jälkiruoat jouduimme hotkimaan hirveällä kiirellä, sillä meillä oli jo kiire seuraavaan paikkaan. Jälkiruoat olivat joka tapauksessa kenties aterian heikoin lenkki. Minä söin itse tehtyjä vegaanisia pähkinäjuustoja, jotka tarjoiltiin leivän ja hedelmien kanssa. En ole koskaan sekasyöjäaikoinanikaan ymmärtänyt juustojen syömistä jälkiruoaksi, mutta jos ymmärtäisin, olisin varmasti pitänyt annoksesta. Juustoissa oli todella herkullisia makuja, vaikka ne olivat tylsästi rakenteeltaan kaikki aivan toistensa kaltaisia. Yllä olevassa kuvassa oleva jälkiruoka sen sijaan sai sekä kehuja että moitteita: vaaleanpunainen hyytelö maistui mauttomalle vispipuurolle, mutta keskellä oleva suklaakonvehti oli täydellisen hyvää.

Tästä illallisesta jäi todella hyvä fiilis ja voin ehdottomasti tämän kokemuksen perusteella suositella Lucky Leekiä. Annosten maut oli mietitty viimeisen päälle, mutta niissä ei sorruttu yhtään turhaan tekotaiteelliseen kikkailuun, minkä kanssa mennään helposti aivan metsään (kuten Cookies Creamin kohdalla). Täällä todella osataan tehdä vegaanisesta ruoasta herkullista.

Lucky Leek

Kollwitzstraße 54

www

2 vastausta kirjoitukseen “Lucky Leek Berliini

  1. Olen reissaamassa Berliiniin tämän kuun lopulla. Alkoi kiinnostaa tämä Lucky Lee, mutta varmistus: varasitteko pöydän? Olen kaupungissa vain neljä päivää, joten siksi varmistelen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights