Vegaaniset naanleivät

Kaupallinen yhteistyö Keiju | Herkulliset ja helpot valkosipulinaanleivät.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Keijun kanssa. 

Naanleipä on ihanaa, mutta harvasta intialaisesta tai nepalilaisesta ravintolasta saa sitä vegaanisena. Joten parasta tehdä itse! Vegaaniseen naanleipätaikinaan käytetään kaurapohjaisia tuotteita sekä Keiju Merisuola -margariinia, jossa on mainio voimainen ja juuri sopivan suolainen maku. Täysin autenttista naanleipää on kotioloissa vaikea tehdä, mutta tandooriuunin reunoilla paistamisen sijaan herkullinen lopputulos syntyy myös paistinpannulla.

Hyvien kasvipohjaisten margariinien löytäminen on ollut Suomessa helppoa jo silloin, kun ryhdyin vegaaniksi 2000-luvun alussa. Keiju on ollut tällä osastolla pioneeri, sillä tummansininen Keiju-margariini oli jo silloin vegaanista ja luottokumppanini sekä leivontaan että leivän päälle. Suomessa valmistettuun Keijun levitesarjaan on tullut viime vuosina tosi hyviä vegaanisia uutuuksia ja erityisen iloinen olen siitä, että tarjolle on tullut myös palmuöljyttömiä vaihtoehtoja. Vaikka en absoluuttisesti välttelekään palmuöljyä, vaihdan mieluusti palmuöljyttömiin tuotteisiin silloin kun se on mahdollista. Uusi Keiju Merisuola -margariini on ollut todella iloinen yllätys: vihdoinkin vegaaninen margariini, jossa on tarpeeksi suolaa! Kuten muitakin Keiju-margariineja, myös Keiju Merisuolaa voi käyttää sekä leivälle että leivontaan ja ruoanlaittoon. Lisäksi se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja.

Naanleivät on yllättävän helppoja ja vaivattomia valmistaa. Taikinan kohotteluun kuluu tovi, mutta paistaminen käy nopeasti ja nämä lämpimät leivät sopivat täydellisesti esimerkiksi vegaanisen palak paneerin tai butter tofun kaveriksi.

vegaaniset valkosipulinaanleivät

noin 10 kpl

 • 2 dl kauramaitoa
 • 2 dl kaurafraichea tai maustamatonta soijajogurttia
 • ¼ pkt tuorehiivaa
 • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
 • 1 – 1 ½ tl suolaa
 • 8-9 dl vehnäauhoja
 • 50 g sulatettua Keiju Merisuolaa

Lisäksi

 • jauhoja kaulimiseen
 • Keiju Merisuolaa paistamiseen

Pinnalle

 • 50 g Keiju Merisuolaa
 • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
 • silputtuja yrttejä (korianteria tai lehtipersiljaa)
 1. Sekoita yhteen kauramaito ja -fraiche ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
 2. Sekoita nesteeseen valkosipuli, suola ja noin puolet vehnäjauhoista. Lisää sitten sulatettu margariini ja loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan.
 3. Sillä välin kun taikina kohoaa, sekoita yhteen margariini ja hienonnettu valkosipuli.
 4. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa se 10 osaan. Pyörittele taikina palloiksi ja vaivaa palloja hetki. Kohota palloja vielä noin 15 minuuttia. Kauli hieman kohonneet pallot ohuiksi leiviksi jauhotetulla alustalla.
 5. Kuumenna paistinpannu ja lisää sille pieni määrä margariinia. Paista leivät kuumalla pannulla molemmin puolin. Leipä on valmis käännettäväksi, kun siihen kohoaa kuplia. Voitele kuumat leivät valkosipulilevitteellä ja ripottele pinnalle yrttejä.
 6. Leivät ovat parhaimmillaan suoraan pannulta, mutta jos leipiä jää yli, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uudelleen pannulla tai mikrossa ennen syömistä.

2 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset naanleivät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights