Grillattu tuore maissi ja 2 x vegaaninen mauste”voi”

Kaupallinen yhteistyö Keiju | Tämän kesän maisseissa maistuu lime ja chipotle-chili sekä sitruuna, basilika ja vegeparmesaani.


Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Keijun kanssa. 

Luulin pitkään, että en erityisemmin välitä grillatusta maissista kunnes tajusin vaihtaa ne esikypsennetyt, vakuumipakatut maissit tuoreeseen. Makuero on huima! Näihin aikoihin kaupoista alkaa saada tuoreita ulkomaisia maissintähkiä ja loppukesästä pääsee herkuttelemaan kotimaisilla maisseilla. Tuore maissi ei vaadi esikypsentämistä, vaan sen voi heittää grilliin sellaisenaan. Maissi kypsyy grillissä parissakymmenessä minuutissa.

Grillatun maissin saa vielä uusille tasoille, kun sen kaveriksi tekee pari erilaista herkullista mauste”voita”, vegaanisena tietysti. Tämän kesän maisseissa maistuu lime ja chipotle-chili sekä sitruuna, basilika ja vegeparmesaani. Kotimainen Keiju Merisuola on tähän tarkoitukseen juuri sopivan maukas ja mun lempparipohja erilaisille maustelevitteille. Keiju Merisuolassa on vähän enemmän suolaa kuin muissa Keijun vegaanisissa margariineissa ja se sopii paitsi leivän päälle, myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Jos olet etsinyt hyvää korvaajaa eläinperäiselle voille, suositus Keiju Merisuolalle!

grillattu tuore maissi ja 2 x vegaaninen mauste”voi”

 • 8 kpl tuoretta maissia
 • rypsiöljyä grillaamiseen

Lime-chipotle mauste”voi”

 • 1 dl Keiju Merisuolaa
 • 1 limen raastettu kuori
 • ½ tl chipotle-chilijauhetta
 • 1 dl tuoretta korianteria silputtuna

Sitruuna-basilika mauste”voi”

 • 1 dl Keiju merisuolaa
 • ½ sitruunan raastettu kuori
 • 1 pieni valkosipulinkynsi raastettuna
 • ½ dl tuoretta silputtua basilikaa
 • lisäksi vegaanista parmesaania maissien pinnalle
 1. Valmista ensin maustevoit. Pehmennä ensin Keiju Merisuola haarukalla ja sekoita sitten aineet yhteen pienissä kulhoissa. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
 2. Poista maisseista tarvittaessa suojalehdet. Valele maissit rypsiöljyllä ja grillaa ne kypsiksi (noin 15-20 minuuttia). Maissi on valmis, kun se on muuttunut kullankeltaiseksi ja saanut väriä pintaansa.
 3. Voitele maissit maustevoilla juuri ennen syömistä. Raasta sitruuna-basilikamaissien pinnalle vielä vegaanista parmesaania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights