Leipzigin ja Dresdenin parhaat vegaaniravintolat

Kaupallinen yhteistyö: Germany Tourism | Itäinen Saksa on erinomainen ruokamatkakohde vegaanille!


Kaupallinen yhteistyö: Germany Tourism

Saksasta löytyy jokaiselle jotakin: historiallisia upeita hansakaupunkeja, kaunista luontoa, viinitiloja ja suurkaupunkien vilinää. Olen matkustanut lapsesta saakka pitkin Saksaa, mutta näin aikuisiällä puoleensa on vetänyt eniten entisen Itä-Saksan alue, jonka rosoisuus viehättää. Jos viihdyt Berliinissä, kannattaa ehdottomasti käydä muuallakin! Leipzigista ja Dresdenistä on hyvä aloittaa.

Saksa on myös mitä mainioin kohde maata (tai pintaa) pitkin matkustamiseen. Olen kulkenut Saksaan Tallinnasta bussilla, Tukholmasta junalla ja nyt viimeisimpänä tämän yhteistyön myötä Finnlinesin rahtilaivalla suoraan Helsingistä Travemündeen. Lentää ei tarvitse, kun jokaiselle löytyy sopiva matkustusmuoto! Perillä Saksassa on helppo matkustaa junalla ympäri maata, etenkin kun tänä vuonna on ollut käytössä Deutschland Ticket, jolla pystyy matkustamaan 49€:n kuukausihintaan rajattomasti koko maan paikallisliikenteessä.

Saksa, ja etenkin Berliini, on ollut jo vuosia lempikohteitani ruokamatkalle. Mutta sieltä Berliinistä kannattaa kyllä ehdottomasti liikkua muuallekin! Vaikka viettäisi osan lomastaan Berliinissä, sieltä pääsee helposti liikkumaan junalla juurikin esimerkiksi Leipzigiin ja Dresdeniin. Saksa on ollut jo vuosikausia edelläkävijä erilaisten kasvipohjaisten tuotteiden valmistajana ja tarjonta näkyy ravintoloiden ohella myös ruokakauppojen valikoimissa. Vaikka meillä Suomessakin on nykyään hyvät valikoimat, kannattaa reissulla luuhata myös ruokakaupoissa ihmettelemässä, mitä kaikkia herkkuja sitä löytykään.

Sekä Dresdenissä että Leipizigissa löytyy helposti vegaanista ruokaa myös monien sekaruokatavintoloiden listalta, mutta tässä postauksessa suositellaan pelkästään vegaanisia paikkoja. Näitä kaupungeissa riittää!

Leipzigin vegaaniravintolat

Leipzigista sanotaan, että se on uusi Berliini, eikä turhaan! Kaupungista löytyy samaa rosoisuutta, mutta huomattavasti kompaktimmassa koossa. Leipzigissa kannattaa majottua jossakin Karl-Liebknecht-Straßen eli Karlin lähettyvillä. Koko katu on täynnä kivoja ravintoloita, kahviloita ja baareja, ja vegaanistakin ruokaa löytyy enemmän kuin jaksaa syödä.

zest

Hieman Karlista etelään, viehättävässä Connewitzin kaupunginosassa sijaitseva vegaaniravintola Zest on kerrassaan hurmaava! Ravintolan ruokalistalla hyödynnetään usein perinteisiä saksalaisia raaka-aineita ja ruokia, mutta uudella tavalla.

Alla olevan kuvan annos on röstiperuna, jonka kaverina on muun muassa persiljakermaa, kyssäkaalia ja kurkkukaviaaria. Herkullista! Myös jälkiruoka vei täällä kielen mennessään: rapean filotaikinaletun sisälle oli kääräisty valkosulkaa-sichuanpippuriparfait, joka tarjoiltiin grillatun aprikoosin, punaherukoiden ja tumman suklaan kanssa. Suosittelen menun kanssa myös juomapakettia, joka oli hyvin mietitty sopimaan annosten kanssa.

Paikan palvelu on myös todella ystävällistä ja ilahduin ruoasta niin, että voisin hyvin matkustaa Leipzigiin uudelleen ihan vain tämän takia.

Zest

Bornaische Straße 54

www

ouai

Leipzigissa hemmotellaan vietnamilaisen ruoan ystäviä! Kokonaan vegaanisia vietnamilaisia ravintoloita löytyy kaupungista useampia, joten valinnanvaraa riittää! Yksi herkullisimmista paikoista on Ouai, jossa kannattaa ennen kaikkea valita pieniä tapastyyppisiä annoksia maisteltavaksi. Pieniä annoksia saa myös lounaalla edulliseen hintaan!

Ouaissa kannattaa valita eritysesti tempeä sisältäviä annoksia sekä maistaa jotakin paikan itse tehdyistä kylmistä (alkoholittomista) juomista. Myös kesärullien kanssa tarjoiltu maapähkinäkastike on täällä erityisen herkullista!

Ouai

Münzgasse 18-20

www

café ubuntu

Vegaaninen kahvila Ubuntu on loistovalinta aamiaispaikaksi!

Ubuntusta saa muun muassa herkullisia aamiaislautasia, pannukakkuja, englantilaista aamiaista sekä vitriinin täydeltä ihania kakkuja. Rakastan itse tällaisia monipuolisia lautasia, joista löytyy hyvän leivän kaveriksi erilaisia tahnoja ja levitteitä, hedelmiä, jogurttia ja mysliä sekä kasviksia. Täydellistä sekä arki- että viikonloppuaamuihin!

Cafe Ubuntu

Beuchaer Straße 2

www

muuta testaamisen arvoista

Lähellä Leipzigin rautatieasemaa sijaitsee vegaaninen sushipaikka Niiko Sushi, jonka menusta löytyy esimerkiksi vegaanista lohta ja tonnikalaa (kumpikin herkullista!). Tämä paikka kannattaa käydä kokeilemassa, mikäli sushihimo iskee.

dresdenin vegaaniravintolat

Dresden on Leipzigia pienempi kaupunki, ja ehdottomasti kokemisen arvoinen! Erityisesti Neustadtin alue on viehättävä ja täynnä pieniä putiikkeja ja kivoja ravintoloita.

Alua Catering & Cafe

Hieman syrjässä kaikesta hälinästä sijaitseva Alua on nappivalinta aamiaiselle! Täältä saa esimerkiksi täydellisen rapeita croissantteja (suklaalla tai ilman), ihania pannukakkuja ja herkullisia täytettyjä hapanjuureen leivottuja leipiä. Annoksista tulee viimeistelty ja loppuun asti mietitty olo, kun leivätkin on kruunattu herkullisilla kastikkeilla. Tällaisesta aamun aloituksesta tulee hyvä mieli! Pöytävarauksen tekeminen etenkin viikonloppuisin on suositeltavaa.

Alua Catering & Café

Schützenplatz 1

www

Steffenhagen

Neustadtin sydämessä sijaitseva Steffenhagen tarjoaa konstailematonta, vegaanista bistroruokaa. Parhaimmillaan ravintola onkin juuri perinteisten ruokien vegaaniversioiden parissa, joten ruokalistalta kannattaa valita jotakin mutkatonta. Paikan  seitanpihvi chimichurrilla on lähes täydellistä.

Steffenhagen

Schönfelder Straße 2

www

V-Cake Café

Viihtyisä V-Cake sijaitsee Neustadtissa, samalla kadulla monen muunkin vegaaniravintolan ja kivojen pikkuputiikkien kanssa. Tänne kannattaa parkkeerata vaikka pidemmäksikin aikaa kirjan, ison kahvikupillisen ja kakkulautasen kanssa. V-Cake tarjoaa myös aamiaista, mutta sitä en valitettavasti ehtinyt tällä reissulla testaamaan. Ensi kerralla!

Paikan herkulliset kakut ja mukava palvelu houkuttelevat tänne kyllä seuraavallakin reissulla.

V-Cake

Rothenburger Straße 14

www

muuta testaamisen arvoista

Neustadtissa sijaitsee Die Vegane Fleischerei, joka muistuttaa vanhan ajan lihakauppaa – vegaanisena tosin! Täältä löytyy irtomyynnistä vegaanisia makkaroita ja leikkeleitä ja muita vegelihoja. Mukaan saa myös täytettyjä voileipiä.

Muutamia paikkoja jäi tällä reissulla testaamatta, koska kaikkea ei millään jaksa syödä muutamassa päivässä. Aion siis ehdottomasti palata näihin kaupunkeihin uudelleenkin! Näkemistä, tekemistä ja etenkin syömistä riittää, vegaanillekin.

4 vastausta kirjoitukseen “Leipzigin ja Dresdenin parhaat vegaaniravintolat

    1. Saksassa ruoka on jonkun verran halvempaa kuin Suomessa, mutta inflaatio on kyllä nostanut hintoja sielläkin! Ravintolassa edullisemmat hinnat näkyy tietysti erityisesti viinien hinnoissa.

  1. Minkä perusteella valitsit ravintolat? Käytitkö esimerkiksi Happy Cow’ta?
    Kaikki näyttää herkulliselta! :)

    1. Ravintolat taisivat olla enimmäkseen ahkeran googlettelun tulos, lisäksi sain seuraajilta hyviä vinkkejä Instagramissa! Tein listan mielenkiintoisimman kuuloisista ja parhaita arvioita saaneista ravintoloista, jotka kävin reissun aikana testaamassa. Tähän postaukseen päätyi näistä omat suosikkini.

      Happy Cow’ta en juurikaan enää käytä, koska Googlen (ja erityisesti ihan vaan Google Mapsin) kanssa on niin paljon helpompi etsiä sopivia ravintoloita sijainnin mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights