Ihana raparperivispipuuro

Raparperista syntyy alkukesän herkullisin vispipuuro!


Perinteinen puolukoista valmistettu vispipuuro toimii aina, mutta samalla tyylillä puuroa voi tehdä muistakin marjoista (mustaherukkavispipuuro on yksi suosikeistani) ja raparperista! Nyt kun raparperisato alkaa olla parhaimmillaan, raparpereja kannattaa upottaa monenlaisiin herkkuihin. Tämä vispipuuro on yksi ihanimmista tavoista käyttää raparperia!

Puuro valmistuu samalla tavalla ja yhtä helposti kuin tavallinenkin vispipuuro.

helppo raparperivispipuuro

noin 4 annosta

  • 250 g raparperia (noin 4 dl pilkottuna)
  • ¾ dl sokeria
  • ½ l vettä
  • ¾ dl mannasuurimoita
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria

tarjoiluun

  • kasvimaitoa tai kauravaniljakastiketta
  1. Lisää kattilaan pilkotut raparperit, sokeri ja vesi ja keitä kannen alla noin 5 minuuttia tai kunnes raparperit ovat aivan pehmeitä.
  2. Sekoita vispilällä mannasuurimot raparperien joukkoon ja vispaa, kunnes raparperien rakenne on hajonnut. Mausta suolalla ja vaniljasokerilla ja jatka keittämistä säännöllisesti pohjaa myöten sekoitellen noin 10 minuuttia tai kunnes puuro alkaa paksuuntumaan.
  3. Anna jäähtyä hyvin ja sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jos haluat, siirrä puuro tässä vaiheessa jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi.
  4. Tarjoa vispipuuro kasvimaidon tai kauravaniljakastikkeen kanssa.

Huomioita reseptistä

  • Mielestäni vispipuuro on parhaimmillaan, kun se on saanut levätä jääkaapissa ja muuttunut koostumukseltaan lohkeavaksi. Voit toki myös syödä vispipuuron heti vatkaamisen jälkeen, jolloin koostumus on vielä juoksevampi.
  • Tarjoamalla vispipuuron kauravaniljakastikkeen kanssa saat annoksesta jälkkärimäisemmän. Minä syön vispipuuron mieluiten kasvimaidon kanssa, ja tässä miedosti vaniljalla maustettu soijamaito toimii minusta parhaiten (Alpro light esimerkiksi).

11 vastausta kirjoitukseen “Ihana raparperivispipuuro

  1. Moi mikähän se korjattu määrä on tuolle mannaryynille raparperivispipuurossa

    1. Moikka! Tuossa se reseptissä näkyykin: 3/4 dl. Reseptissä oli siis vain sellainen virhe, että tuo dl oli tippunut pois ohjeesta.

  2. Olen tehnyt joka vuosi.Myös vadelmasta tulee mahtavaa ja olen käyttänyt useimpia marjoja.Ei ole hapanta kun Manna ryyni pehmentää makua.Olen käyttänyt joko siirappia tai fariini sokeria makua antamaan.Ja ne sopii mausteeksi kaikkiin raparperi herkkuihin.

  3. Tästähän tuli vallan herkullista! Nyt on taas uusi keino käyttää takapihan raparpereita! Vielä kun keksisin, miten saisin tämän herkun säilymään huomisen juhannuslounaan jälkkäriksi asti, meinaan vähän väliä olla lusikka kädessä jääkaapilla 😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights