Appelsiini-suklaakonvehdit

Nämä namit valmistuvat käden käänteessä ja toimivat myös jouluherkkuna. Appelsiiniaromin tilalla voit hyvin käyttää myös esimerkiksi minttuaromia.n. 25 kpl

 • 200 g tummaa suklaata
 • 50 g kookosrasvaa
 • 2 rkl mantelirouhetta
 • appelsiiniaromia

Sulata kattilassa kookosrasva, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Kun massa on tasaista, lisää 2 rkl mantelirouhetta ja muutama tippa appelsiiniaromia (maistamalla selviää sopiva määrä, aromeissa on merkkikohtaisia eroja).

Kaada suklaaseos konvehtivuokiin, koristele mantelirouheella ja anna jähmettyä kylmässä.

6 vastausta kirjoitukseen “Appelsiini-suklaakonvehdit

 1. Mistä löysit appelsiiniaromia? Tein näitä karkkeja jouluksi, mutta en onnistunut löytämään (Tampereelta) mistään (Stockmann, P&S, CityMarket, Anttila, Prisma) kys. aromia enkä sen puoleen minttuaromiakaan. Tein sitten piparmintulla ja ihan hyviä tuli, mutta ajattelin vain kysäistä vastaisuuden varalle.

 2. Heh, mitähän sitä muuten tekis kaikella ylijääneellä kookosrasvalla, kun sitä sai vaan 500g paketeissa?

 3. Kemppuli, Täällä on hiukan keskustelua noista aromiaineista. En oo tänne muistanut laittaa, ettei appelsiiniaromia kaiketi oikein löydy Suomesta, mut nettikaupoista voi kyllä tilata. Ja tosiaan, minttuaromin tilalla pitäisi kyllä lukea piparminttuöljy tai vastaava.

  Kookosrasvaa voi käyttää cupcakejen kuorruttamiseen, samainen ohje on tuolla linkin takana :)

 4. Ihanan kuuloinen ohje, jälleen kerran!
  En ole vielä tutustunut kookosrasvaan, onko se muuten kuin maultaan erilaista kuin margariini? Eli voisiko tässä korvata kookosrasvan esim soijamargariinilla, vai antaako tuo kookos niin paljon makua tai rakennetta että sitä ei uskalla muuttaa?

 5. Annika, kookosrasva on koostumukseltaan paljon kovempaa kuin margariini – sitä saa kylmänä leikata melkein kirveen kanssa :D Ja tietysti margariiniin verrattuna on sekin ero, ettei kookosrasvassa ole suolaa.

  En ole koskaan tehnyt näitä margariinin kanssa, mutta eiköhän sekin pelaa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights