Porkkanaskonssit

Mieleni teki tänä aamuna jotakin lämmintä ja vastaleivottua. Sen sijaan, että olisin tarponut lumihangessa lähimpään kauppaan hakemaan (melkein) tuoretta leipää, päädyin tekemään skonsseja. Näistä saa todella helpon aamupalan, jos raastat porkkanat ja sekoitat kuivat aineet jo illalla valmiiksi. Aamuvirkuille ei tosin ole iso homma sekään, jos taikinan pyöräyttää kokonaan aamulla. Soijajogurtti tuo skonsseihin mukavasti proteiinia, joten nälkä ei yllätä ihan heti.



noin 10 kpl

  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaura- tai 4-viljan hiutaleita
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 400 g maustamatonta soijajogurttia
  • 3/4 dl öljyä
  • (kasvimaitoa)

1. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää kuiviin aineisiin porkkanaraaste, soijajogurtti ja öljy ja sekoita. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä loraus vettä tai kaura-/soijamaitoa.

3. Muotoile taikinasta sämpylän tapaisia jauhotetuin käsin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Tarjoile skonssit soijatuorejuuston tai margariinin kera. Parhaimmillaan ne ovat lämpiminä, mutta säilyvät syötävinä iltaan asti.

8 vastausta kirjoitukseen “Porkkanaskonssit

  1. Kiitos reseptistä, pelasti päivän kun ei aina jaksa sämpylöitä leipoa. Nää on paljo nopeampia ja ihanan ruokaisia. Niin ja tietysti nameja ;P

  2. Henna, paljon mahdollista :D Näitä mun reseptejä on ollut Vegaiassa ja Animalian esitteissä, enkä yhtään muista mikä on ollut missä ja milloin…

    Tässä reseptissä pitäisi olla optimaalinen määrä jogurttia.

  3. Ihan loistava ohje, kiitos!
    Kokeilin tänään ja linkkasin sun ohjeen tuonne blogiini. Ilmoittelethan jos ei ole ok :)

  4. Nämä ovat poikaystäväni lemppareita :) Maistuvat toki itsellenikin, etenkin kun pinnalle laittaa auringonkukan- ja seesaminsiemeniä. Paahtuvat tosi herkullisiksi! Kiitos reseptistä taas kerran!

  5. Voiko näitä ja muita leipä/sämpyläohjeitasi tehdä ilman sokeria… vai vaikuttaako se juuri ratkaisevasti lopputulokseen?

    1. Nämä leivonnaiset kohotetaan leivinjauheella, joten ei ole niin väliksi, vaikka sokerin jättäisi kokonaan poiskin. Jos reseptissä on hiivaa, niin sokeri on taikinassa sen vuoksi, että se aktivoi hiivan toimintaa.

      Jos haluaa, niin sokerin voi tietysti aina korvata jollain makeuttajalla, kuten agavesiirapilla, kookospalmunektarilla tms. 1 tl sokeria nyt ei kuitenkaan ole uhka kenenkään terveydelle :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights