Tofupyörykät

Rapeiksi paistetut tofupyörykät ovat loistavaa naposteluruokaa illanistujaisiin, mutta maistuvat myös arkena. Jos olet laiska kuten minäkin, sekoita dippikastike maustamattomasta soijajogurtista ja valmiista kastikejauheesta (esim. Santa Marian Lemon & Herbs sauce mix).


noin 16 kpl

 • 1 pkt (270g) maustamatonta tofua
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 0,5 dl korppujauhoja
 • 0,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 rkl kuivattua persiljaa
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 tl basilikaa
 • oliiviöljyä paistamiseen
 1. Murenna tofu ja silppua sipulit.
 2. Lisää jauhot ja mausteet. Surauta massa tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
 3. Muotoile massasta pyöryköitä ja paista ne runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Tarkkaile pannun lämpötilaa, sillä liian kuumalla pannulla pöyrykät jäävät helposti sisältä raaoiksi.
 4. Nosta pyörykät hetkeksi talouspaperin päälle valumaan öljyä ennen tarjoilua.

21 vastausta kirjoitukseen “Tofupyörykät

 1. Ihan mielettömiä! Arvelen, että menevät kokeiluun, kun seuraavat pippalot tulevat. Ja mieletön blogi muutenkin. Ihanaa löytää lisää kasvisruokablogeja täältä blogistaniasta.

 2. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti testata nämä. Mausteitakin voi vaihdella illan teeman mukaan mihin vain.

 3. Mistä tota savupaprikajauhetta saa? Onks sillä muita nimiä?

 4. Savupaprikajauhetta myydään ainakin Punnitse&Säästä -liikkeissä ihan smoked paprikana. Muistaakseni olen nähnyt vastaavaa jossain isossa marketissakin (Citymarket tms.), mutta jos sitä ei löydy, niin tavallinen paprikajauhe käy yhtä hyvin!

 5. Kiinostaisi tämä ohje, mutta pystyykö noita tekemään gluteenittomasta jauhosta tai vaihtaa tuon vehnäjauhon johonkin muuhun?

 6. Josa, gluteenittomista jauhoistakin varmasti onnistuu! Ja miksei pyöryköihin voisi käyttää myös kikherne- tai soijajauhojakin.

 7. Olen hiljattain jonkin mutkan kautta päätynyt etsimään omaan reseptikokoelmaani hyviä kasvisruokareseptejä, koska jotenkin on tuo liha alkanut tökkimään, ja haluaisin oppia valmistamaan kasviksia uusilla tavoilla. Ystäväni linkkasi minut tänne, ja täytyy sanoa, että hyvä niin! Todella upean oloisia reseptejä, joista moni pääsee taatusti kokeiluun. Kuvat ovat myös herrrrkullisia. :)

  Asustelen japanissa, joten tofua on tarjolla ties missä muodoissa, mutta koska en ole koskaan ennen jostain syystä tutustunut sen valmistamiseen, olen koettanut etsiä hyviä reseptejä tofun selättämiseksi. Nyt löytyi ensimmäinen, jota aion heti viikonloppuna kokeilla! :) Kiitos paljon!

 8. Riisa, kiva kuulla, että olet siirtymässä kasvispainotteisempaan ruokavalioon :) Tofu on tosi monipuolinen raaka-aine, joten rohkeasti vaan kokeilemaan mitä kaikkea siitä saakaan aikaiseksi!

 9. Kiitos ohjeesta! Pyörykät oli todella herkullisia!

  Tein näitä pyöryköitä niin, että laitoin vehnäjauhojen sijaan vajaan desin kaupan korppujauhoja ja lisäsin vähän öljyä taikinaan. Ensi kerralla laitan leipää korppujauhojen sijaan, sillä korppikset maistuivat mun makuun liikaa läpi. Varmaan alkuperäisellä ohjeella ei niin maistu (tai tuoreilla, itse tehdyilla korppiksilla) mutta pelkään hysteerisesti sitä, että vehnäjauhot jää raa-aksi, enkä siksi ikinä laita niitä paistettaviin pihveihin/pyöryköihin.

 10. Kiitos ohjeesta, hyviä tuli! Paistoimme pyörykät uunissa (225 astetta, n. 30 min), koska emme pidä upporasvajutuista, ja rapeita ja ihania tuli niinkin! Lisäksi teimme tsatsikikastikkeen. Nam!

 11. Ajettelin kokeilla tätä reseptiä ja tehdä näitä pyöryköitäni veljeni yo-juhliin kesäkuussa.

  Blogissasi on erittäin herkullisen näköisiä kuvia ja selkeitä reseptejä. Ihanaa että myös vegaanisia reseptejä alkaa löytyä yhä helpommin. Oletko aikeissa julkaista kirjaa näistä herkuistasi?

 12. Pilvi, kyllähän se oman keittokirjan tekeminen on pyörinyt mielessä jo pitkään. Ehkä joskus :)

 13. Kiitos ohjeesta, tuli herkullisia! Uppopaistaminenkaan ei enää pelota, oli vaivattomampaa kuin uskoinkaan. Lisäksi nyt tulee ehkä ostettua tofuakin useammin, erityisemmin se ei ole makunsa (tai sen puutteen takia) aiemmin juuri houkutellut. Vegaaniksi ryhtyminen reseptiesi avulla 14 vuoden laktovegevaiheen jälkeen ei ehkä olisikaan niin vaikeaa… :)

 14. Heidi, kiva kuulla! Mä en ole ikinä uppopaistanut näitä (enkä mitään muutakaan), mutta varmasti se toimii myös näissä! Uppopaistamisen opettelu on ollut to do -listalla jo vaikka kuinka kauan, mutta vähän pelottaa, että koko keittiö on sen jäljiltä tulessa.

  Vegaanina oleminen ei ole ollenkaan hankalaa, voin suositella lämpimästi :)

 15. Hei,
  Tiedän että tämä on vanha postaus, mutta sellaista vaan haluaisin kysyä että kuinkas kauan noita tofupalleroita täytyy suunnilleen paistaa? Sama ongelma tofupihvien kanssa: en koskaan ole varma ovatko tuotokseni valmiita D: Varmaan mitään tarkkaa aikaa ei voi sanoa, mutta suurinpiirtein…
  Kiitos !

 16. Vera, jotakuinkin ehkä 5 minuuttia? Mutta se nyt riippuu niin pannun lämpötilasta ja pyöryköiden koosta, että tuo on ihan pelkkä heitto.

 17. Ohje muuten toimii mainiosti myös kokonaan ilman jauhoja. Olen ensin paahtanut ja maustanut tofumurskan & sipulin pannulla, jonka jälkeen olen soseuttanut sen. Muotoilen tahnasta palloja ja pyörittelen pallot maustetuissa korppujauhoissa, jonka jälkeen laitan ne samalle pellille uuniin sämpylöiden kanssa. Paistuvat kivasti samassa ajassa :) Ilmeisesti olen huomaamattani muokannut ohjetta päästäkseni mahdollisimman helpolla.

 18. Moi! Käytätkö näissä pehmeää vai kovempaa tofua? Itse olen käyttänyt ruuanlaitossa vain sitä kiinteämpää, enkä oikein tiedä milloin kannattaisi käyttää kumpaa :) Facebookissa tuli kutsu vegaaniseen tammikuun viettoon ja sen kautta päädyin blogiisi. Päteviä ohjeita, näiden avulla on helppo tutustua paremmin vegaanisiin ruokalajeihin. Itse syön enimmäkseen kasvisruokaa, mutta tykkään myös syödä lihaa silloin tällöin. Varmaan enimmäkseen siinä viehättää sen tuntumasta suussa, toki myös esim. soijasuikaleista saa hyvää maustamalla :j

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights