Kuohuva granaattiomenajuoma

Granaattiomenat ovat hyviä sellaisenaan naposteltuna, mehuna ja salaattien joukossa, mutta niistä voi valmistaa myös kaikenlaisia ihania juomia. Granaattiomenoista ja kuohuviinistä tulee kauniin punainen juoma, jota voi tarjota esimerkiksi juhlien tervetuliaisjuomana.


Tavallisista kaupoista ei yleensä saa kypsiä granaattiomenoita, ja vaikka saisikin, omat taitoni eivät riitä hyvien yksilöiden valitsemiseen. Suunnistan siis yleensä granaattiomenaostoksille itämaisia elintarvikkeita myyvään liikkeeseen, sillä sieltä saa neuvoa hyvien granaattiomenoiden valintaan. Granaattiomena ei muuten kuulemma lähde helpolla irti vaatteista, joten kannattaa käyttää essua hedelmää käsitellessä!

Vegaanisten kuohuviinien löytäminen Alkosta saattaa olla aavistuksen hankalaa (viinien kirkastamisessa saatetaan käyttää muna- ja maitojohdannaisia tai kalaliimaa), mutta erinäisten nettilähteiden mukaan ainakin Cava Vallformosa Brut Vintage, Can Vendrell Brut Reserva (luomu), Lindauer Brut ja mansikkainen Fresita ovat vegaanisia. Fresita sopii paremmin makeampien juomien ystäville ja toimii hyvin mansikoiden kanssa tarjoiltuna. Tätä granaattiomenajuomaa varten suosittelen Can Vendrellia.

GRANAATTIOMENAJUOMA

 • 2 granaattiomenaa
 • 1 pll kuohuviiniä
 • tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
 1. Laita kuohuviini ajoissa kylmenemään.
 2. Leikkaa granaattiomena neljään osaan ja purista lohkoista mehut.
 3. Kaada mehu siivilän läpi karahviin ja kaada päälle kuohuviini.
 4. Lisää karahviin kourallinen granaattiomenan siemeniä ja tuoreita mintunlehtiä.
 5. Juoma säilyy joitakin tunteja jääkaapissa, mutta lisää mintunlehdet vasta hiukan ennen tarjoamista.

7 vastausta kirjoitukseen “Kuohuva granaattiomenajuoma

 1. Tosi kaunis kuva, olet tosi hyvä kuvaaja.Täälläpäin kasvaa ja käytetään paljon granaattiomenoita, tuota voiskin joskus kokeilla!

 2. Kiitos, yaelian!
  Oon kyllä vähän kateellinen, kun sieltä päin saa varmasti tuoreena kaikkea muutakin ihanaa, mistä täällä saa vain haaveilla :)

 3. Minäkin käyn täällä kuvia ihailemassa :))) Terveisiä Turkuun, sieltä minäkin maailmalle lähtenyt.

 4. Hei! Tiedoksi muuten, että Freixenet -merkkinen kouhuviini on myös vegaaninen! Valmistajalta varmistettu tieto. En tiedä sopiiko se tämän juoman valmistukseen, mutta ihan sellaisenaan on mielestäni aivan hyvä kouhuviini :)

 5. APUA! Häät tulossa ja pitäisi löytää puolikuiva VEGAANINEN kuohuviini. Mikä Freixenetin kuohuviineistä on siis vegaaninen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights