Parasta juuri nyt – toukokuu

Toukokuun ruokasuosikkeja.


1. Retiisit

Ihania erilaisten salaattien joukossa!

2. Old Jamaica Ginger Beer

Parasta inkivääriolutta! Pieni inkiväärin polte kuuluu asiaan ja on se tekijä, joka erottaa tämän muista inkiväärioluista. Se Schweppesin Ginger Ale on täysin eri asia tähän verrattuna. Tästä saa muuten myös ihan mahtavan kesäisen drinkin lisäämällä jääpaloja ja lorauksen rommia.

3. Raparperi

Se nyt vaan kuuluu alkukesään. Tuskin kaipaa sen enempää selittelyä :)

4. Makadamiapähkinät

Ihanan rasvaisia ja pehmeitä. Parhaita pähkinöitä, jos minulta kysytään.

5. Jäätelö

Harkitsen vakavasti oman jäätelökoneen hankintaa. Soija-, kaura- ja riisijäätelöjä toki saa kaupasta, mutta makuvalikoima on alkanut kyllästyttää. Tofulinen stracciatella ja mansikka ovat tämänhetkisiä suosikkeja, mutta voi olla, että niitä tulee korvista ulos ennen loppukesää. Onko lukijoilla kokemuksia hyvistä tai huonoista jäätelökoneista?

(Ensimmäisestä raparperikuvasta kiitos äidille!)

4 vastausta kirjoitukseen “Parasta juuri nyt – toukokuu

  1. Mulla on Philipsin jäätelökone,vanha malli,joka mulla on ollut lähes 15 vuotta,ja still going strong.Siinä on sellainen jäädytettävä osa,joka laitetaan ennen jäätelön tekoa pakastimeen ja sitten laitetaan siihen koneeseen,kun on jäätynyt.Tekee hyvää jäätelöä!

  2. Yaelian, luin Amazonista jotain jäätelökonearvioita, ja siellä oli muutaman kohdalla mainittu, ettei tuo jäädytettävä osa mahdu pieniin pakastimiin. Meilläkin on sellainen pienehkö kaappipakastin, jossa on aika matalat lokerot – täytyy siis tuokin asia ottaa huomioon, jos päätyy jonkun masiinan hankkimaan.

  3. Meille on tullut hommattua kaupasta viime aikoina vaniljajäätelöä, niin sillä tavoin saa pakastimesta marjat käytettyä. Saa sitten aina haluamanlaista jäätelöä.

  4. Poikaystävä löysi kirpparilta viidellä eurolla Philipsin jäätelökoneen. Kotitekoinen jäätelö on tosi ihanaa, mutta tosi harvoin tulee tehtyä just siksi, että kylmävaraaja ei mahdu pakastinlokeroon. Ehkä tilanne muuttuu, kun muutetaan ja ostetaan uuteen, isompaan kämppään pieni pakastin. Onneksi toi Stracciatella on niin ihanaa esim. rommikirsikoitten kanssa, etten ihan heti kyllästy. :D

    Toi Old Jamaica Ginger Beer on taivaallista! Mä käytän sitä usein yrttiliköörien lantrinkina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights