Hautausmaakakku

Olette ehkä huomanneetkin, että tällä viikolla on vietetty Reilun kaupan viikkoa. Halloweenkin kolkuttelee ovella, joten näppärästi yhdistin kaksi asiaa ja leivoin Halloween -teemaan sopivan kakun Reilun kaupan aineksista.


Yritän suosia mahdollisuuksien mukaan luomua ja lähiruokaa, mutta Suomessa ei kasva kahvi, kaakao, tee eikä banaanit, joten niiden kohdalla ostan Reilua. Lähikauppani on K-kauppa, ja Pirkka-sarjassa on hyvin myös Reilun kaupan tuotteita, joten valinnan tekeminen ei ole vaikeaa, kun sen voi hoitaa päivittäistavaraostosten lomassa. Kahvin haen kuitenkin Punnitse & Säästästä, sillä olen ihan totaalisen koukussa Percolin espressoon.

Täytyy tunnustaa, että kakkujen koristelu ei ole pätkääkään se minun juttuni, mutta tätä oli itse asiassa yllättävän hauska tehdä! Kakkuun poimin idean täältä. Varmasti joku kärsivällisempi kakunkoristelija olisi esimerkiksi jaksanut levittää suklaan tasaiseksi ”hautakivien” päälle, mutta ei se onneksi ole niin vakavaa :)

Olin jossain ihastellut jo aikaisemmin sokerimassahaamuja, ja onneksi Kinuskikissa ohjeisti juuri sokerimassahaamujen teon, joten niiden ohje kannattaa vilkaista suoraan sieltä. Tumpelo kakunkoristelijakin onnistuu niiden tekemisessä! Olen ehkä muutenkin vähän innoissani tuosta sokerimassan ilmaantumisesta ruokakauppoihin. Päässä on pyörinyt jo jos jonkunlaista kakkuideaa…

Hautausmaan pohjana käytin aikaisemmin postaamaani suklaaruutujen ohjetta, mutta tässä nyt vielä reilun kaupan versiona:

HAUTAUSMAAKAKKU HALLOWEENIKSI

Kakkupohja:

 • 150 g margariinia
 • 3 dl Reilun kaupan ruokosokeria
 • 0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 1 tl vanilja-aromia
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 100 g Reilun kaupan tummaa suklaata raastettuna
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 3 rkl Reilun kaupan kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
 • 2,5 dl soijamaitoa

Kuorrute:

 • 0,75 dl kaurakermaa
 • 1 rkl margariinia
 • 1 rkl sokeria
 • 100 g Reilun kaupan tummaa suklaata
 • Pirkka Reilun kaupan appelsiini-suklaa spelttikeksejä muruina

Lisäksi:

 • sokerimassaa ja tomusokeria haamujen tekoon
 • Kantolan Kauraa&Kuitua -keksejä hautakiviksi
 • sokerikuorrutetta
 • sulatettua suklaata
 1. Haamut kannattaa valmistaa edellisenä päivänä.
 2. Vaahdota ensin margariini ja sokeri ja vatkaa vielä joukkoon soijajogurtti ja vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele ne margariinivaahtoon muutamassa erässä vuorotellen soijamaidon kanssa. Levitä taikina uunivuokaan (esim. 28X28 cm) leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia ja anna jäähtyä.
 3. Kuorruta hautakivet tummalla suklaalla ja annan suklaan jähmettyä. Koristele hautakivet sokerikuorrutteella.
 4. Kiehauta kattilassa kaurakerma, sokeri ja margariini. Sekoita joukkoon suklaa ja levitä seos kakun päälle. Upota hautakivet kakkuun. Ripottele pinnalle spelttikeksejä. Asettele haamut kakun päälle.

Hauskaa Halloweenia!


10 vastausta kirjoitukseen “Hautausmaakakku

 1. Jenna Johanna, joo noi haamut on kyllä tosi suloisia :) Ehkä ensi vuonna askartelen jotain ällöttävämpää.

  mustikkapöperö & äiti, kiitos :)

 2. Mmmmm, herkullisen näköistä! Ehkäpä tämä pääsee kokeiluun ensi viikonloppuna!

  Oletko huomannut, että Reilun kaupan Facebook-sivuilta on linkki malawilaisen Reilun kaupan sokerinviljelijän haastatteluun. Hänen osuuskunnassaan tehdään Dansukkerin Reilun kaupan sokereita. http://www.youtube.com/watch?v=lPHWACLmvQk

  Mukavaa syksyä!

  1. 13 vuotta sitten otettu kuva olisi tosiaan voinut olla vähän havainnollisempi! Mutta matalan kakkupohjan päälle on tarkoitus laittaa ”hautakivi”keksejä ja sokerimassahaamuja. Ehkä tuosta ekasta kuvasta saa jonkun käsityksen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights