Uudet vaatteet

Chocochili täyttää tänään kaksi vuotta! En leiponut kakkua, mutta ulkoasu pistettiin uusiksi. Pieniä muutoksia saattaa tulla vielä lähipäivinä, ja tietysti kaikki kehitysehdotukset otetaan vastaan.

Mitäs tykkäätte?

40 vastausta kirjoitukseen “Uudet vaatteet

 1. Onnittelut kaksivuotiaalle! Ainakin näin alkajaisiksi uusi ulkonäkö miellyttää silmää, vaikkakin olin niin tottunut vihreään väriin että ekaksi tuli sellainen olo että eksyinkö väärälle sivustolle :D

 2. Makiat onnittelut. Uusi ulkoasu näyttää raikkaalta ja herkulliselta. Kiitos ihanista ohjeista ja upeista kuvista.

 3. Mii laiks, nyt näkyy suunnilleen samanlaisena sekä Firefoxilla että sinnikkäästi käyttämälläni IE:llä :) Itse tosin tykkään metsästää lukulistalle uusia blogeja hyväksi havaittujen blogien kommenteista, joten sikäli URL-kentän puute vähän hämää.

  Niin ja onnea ja kiitokset munkin puolesta!

 4. Onnea kaksivuotiaalle :)
  Ulkoaasu on tyylikäs, mutta vaatii varmaan vähän totuttelua, vihreä oli jotenkin kodikas…
  Hassua, että nuo suosituimmat on tuossa ennen kommentteja, ei se haittaa sinänsä, mutta tuntuu vähän epäloogiselta jotenkin.
  Tykkään uudesta logosta ja fontista tosi paljon, lisöksi on kiva, että yhdellä sivulla näkyy enemmän kuin ennen, erinomaisen hyvä uudistus se.

 5. Onnittelut 2-vuotiaalle blogille! Entinen blogiasusi oli tosi nätti,mutta tämäkin on kiva,vaatii vaan pientä totuttelua..

 6. Hieno on tämäkin ulkoasu, mutta minusta aiempi oli yksi tyylikkäimpiä ja raikkaimpia koko blogimaailmassa Lisäksi suomen opiskelijana tykkäisin, että Chocochili olisi aina samassa muodossa, joko Choco Chili tai Chocochili, joista jälkimmäinen on minusta kivempi. Mutta nämä ovat pikkujuttuja. :)

 7. Kiitos kaikille kommenteista! :)

  Olihan tämä aika iso muutos kerralla ja itsellänikin menee varmasti aikaa ennen kuin uusi ulkoasu tuntuu taas omalta! Jatkossa olisi tarkoitus tehdä useammin pieniä muutoksia, eikä näin radikaaleja ratkaisuja yhdellä kertaa. Toivottovasti tykkäätte ja totutte!

  Tiia, hyvä pointti, kotisivukenttä oli jäänyt epähuomiossa pois ja nyt se on taas käytössä!

  Ennamaria, tuo suositut-kenttä hakee vielä vähän paikkaansa, katsotaan päätyykö se johonkin muualle.

  Noora Katariina, vanha oli minustakin hyvä (aikansa), mutta kyllä minusta tämä on ehdottomasti tyylikkäämpi ja raikkaampi kuin se vanha! Ihan hyvä pointti tuo kieliasu, laitetaan korvan taakse :)

 8. Onnea kaksivuotiaalle!
  Hups, luulin menneeni väärälle sivulle, mutta se olikin tuttu chocochili.
  Erittäin raikkaalta vaikuttaa, vaikka hyvä oli entinenkin.
  Tulee aina seurattua sivustoasi, kun itsellä on inspis hukassa.
  Kiitos ihanista ruokaohjeista ja kauniista kuvista!

 9. Onnea synttärisankarille!
  Kieltämättä tämä uusi ulkoasu vaatii totuttelua (oletko varma että haluat pitää tämän näin harmaana?), mutta avainsanat ja aiheet-valikko ovat hyviä uudistuksia.

 10. Yks ei tykkää uudesta ulkoasusta.
  Katoin eka että onko tää joku facebookin mainossivu vai mikä, niin isolla noi mainokset löytyy. Juuri muuta ei silmään osunut.

  Joka tapauksessa onnea kaksi vuotiaalle!
  Tuntuu kuin olisin vasta alkanut tätä seuraamaan vaikka olen lukenut alusta asti :)

 11. Kiitos onnitteluista!

  Suvi, olen aika varma ;)

  Krista, voi harmi! Ei kuitenkaan ole tarkoitus mainostaa Facebookia, vaan mainostaa Chocochiliä Facebookissa! suosittele -nappulaa ja linkkiä Chocochilin Facebook-sivuille on toivottu. Tässä nimenomaisessa postauksessa noi nappulat on aika hallitsevat, kun ei ole kuvaa ja tekstiäkin noin vähän, mutta näitä tällaisia postauksia on ollut Chocochilin historiassa ihan muutama – kuva ja suurempi määrä tekstiä tasapainottaa noita härpäkkeitä myös :)

 12. Uusi ulkoasu on muuten tosi kiva, mutta mua häiritsee kamalasti toi tyyli laittaa päivämäärä, kuukausi ja vuosi päällekkäin, eikä selkeästi pisteellä erotettuun muotoon. Sitä on jotenkin tosi hankala hahmottaa.

  Tykkään uudesta värimaailmasta! :)

 13. Onnittelut kaksivuotiaalle!

  Ulkoasu oli aluksi järkytys, harmaa ei minun silmissäni istu millään tasolla Chocochilistä parin vuoden aikana muodostamaani raikkaaseen kuvaan… Lähempi tarkastelu kuitenkin tuotti positiivisiakin yllätyksiä. Oranssi on ihana, sopii todella hyvin. Otsikoiden fontti ja uusi ”iskulause” ovat huippuhienot! Myös avainsanat, aihevalikko ja etusivun laajuus ovat mieluisia lisäyksiä.

  Kieliasusta on jo mainittu, olen itsekin yhtenäisen kirjoitusasun kannalla. Myös ”jakamispainikkeet” ovat kieltämättä aika näkyvät, mutta niihin varmasti tottuu.

  Kaikkeen uuteen kestää aikansa tottua, mutta silmäilen blogiasi niin usein, ettei varmaan paria viikkoa kauempaa mene etten enää muista kaivatakaan vanhaa tuttua vihreää :)

 14. Tykkään uudesta fontista ja toisaalta onhan tämä aika raikas, mutta edellisessä oli kivaa se että siinä oli paljon väriä, nyt tämä perusväri on melko harmaa mikä ei ole niin kiva (olisi voinut sitten olla enemmän oranssia :)
  Värien puutteesta lähinnä siis nipotan, muuten näyttää hyvältä!

 15. Ninni, tarvitaanko sitä päivämäärä oikeastaan mihinkään? Tuo on ihan puhtaasti tyyliseikka, ei sen pitäisi vaikuttaa käytettävyyteen :)

  Katti ja piipuli, puolustan harmaata sen verran, että ideana oli tuoda valokuvat paremmin esille. Neutraali tausta ja muutenkin simppeli värimaailma on kuvien kannalta parempi vaihtoehto! Mutta ehkä vielä mietimme asiaa, jos taustaa laitetaan astetta vaaleammaksi. Itse kyllä pidän siitä nyt juuri tällaisena!

  Ruskea ja vihreä on oikeastaan aika tunkkainen yhdessä ja täytyy sanoa, että en oikein ymmärrä miten se edellinen oli raikkaampi kuin tämä. Johtuuko se nimenomaan tuosta harmaasta taustasta? Ja onko nuo ”jakamispainikkeet” liian näkyvät myös sellaisissa postauksissa, jossa on kuvia ja tekstiä enemmän?

 16. Heissan ja onnittelut täältäkin
  onhan tässä taas pieni totuttelu mutta kunhan kaikki reseptit vielä löytyy niin ei ole suurtakaan valittamisen aihetta minun suunnaltani. uusi ulkoasu näyttää kieltämättä raikkaalta ja piristävältä :) itsekkin olen sivun reseptejä seuraillut vähän sivusilmällä kun ei ole varsinaisesti ollut tarvetta mutta nyt kun tyttöystäväkin on ainakin osin kasvissyöjä niin täytyyhän sitä täältäkin käydä vilkaisemassa jotta mitä ihmeellistä löytyisi tarjottavaksi :)

 17. Ruskea ja vihreä oli jotenkin sellainen lämmin yhdistelmä, antoi ehkä kodikkuutta, vaikka nykyinen on kiistatta raikkaampi. Kuvat varmaan tulee paremmin esille vaaleasta taustasta, mutta voishan sitä väriä vaikka lisätä tuohon otsikko/valikkoriviin? (ehkä :) Silloin etusivulle tultaessa olisi väriä, mutta reseptejä lukiessa se ei vaikuttaisi kai kuvien esiintuloon.
  Mutta reseptit ovat hyviä, niin ei pienet ulkonäölliset jutut haittaa :)

 18. Henri, kaikki vanhat reseptit löytyy edelleenkin täältä :)

  piipuli, oranssi olisi muuten hyvä väri esimerkiksi otsikoissa ja linkeissä, mutta sen värisenä teksin luettavuus kärsii. Mietitään, jos sitä saadaan lisättyä mukaan jotenkin muuten :)

 19. Onnea synttäreitten johdosta! Tykkään paljon blogista ja resepteistä. Uusi ulkoasu ei ainakaan näin ensinäkemältä mun silmää niin miellytä, mun mielestä harmaa on niin ankea ja tylsä väri, mutta ehkä se on makuasia. Lisäksi muakin häiritsee, että Chocochili on kirjoitettu otsikossa erikseen. Mutta eipä sillä ulkoasulla niin suurta väliä ole mulle, kunhan reseptit säilyy hyvinä.

 20. Nyt kun muutoksia on lähdetty tekemään, uskallan ehkä kertoa jo itseäni pidempään rassaneesta seikasta Chocochilin layoutissa. Postauksia on (edelleen) aivan liian vähän kerrallaan näkyvissä! Tuleehan siitä tyylikäs vaikutelma kun ei ole sataa kuvaa allekkain, mutta vain näin toisinaan sivuilla vierailevana, voisin selata parikymmentäkin otsikkoa etusivulta. Jos sivulla käy päivittäin ja lukee jokaisen reseptin, niin tällähän ei ole väliä, mutta tuskin useamman postin näkyminenkään silloin haittaisi.
  Näin muuten uudistus on aivan hyvä!

 21. Jelmeri, tuo on ihan validi pointti, ja siitä on kyllä tullut aikaisemminkin palautetta. Tuo tyyliseikka on hyvin oleellinen, mutta sen lisäksi se, että jokaiseen postaukseen täytyy erikseen siirtyä etusivulta, palvelee paremmin tilastojen kyttäämistä. Mietitään tätäkin!

 22. Juu en meinannutkaan tekstin värinä oranssia, aattelin että esim. ehkä ton koko otsikkorivin taustan voisi laittaa oranssiksi (tiedä sitten olisiko se tyylikäs tai muuten hieno), tai jotain muuta vastaavaa millä vain saisi hieman lisää väriä.

 23. Onnea kaksivuotiaalle!

  Täytyy sanoa että itsekin pidin enemmän vanhasta värityksestä, oranssin ja harmaan yhdistelmä on jotenkin ikävämpi, oudompi… Muistuttaa liikaa 60-70 -luvun taitteessa rakennetusta betonisesta koulustani jossa oranssi oli tyypillisin tehosteväri :D Vihreä ja ruskea ehkä tuntuivat enemmän kasvisruokaan sopivammalta, puutarhamaiselta :) Ehkäpä esim. laittamalla muiden kommentit oranssille taustalle ja omasi harmaalle saisi vähän lisää väriä ja erottelu kuitenkin näkyisi (tykkään että näkyy milloin olet itse kommentoinut)? Fontti otsikoissa on mielestäni nätti, ja kiva että arkistossa näkyy nyt useampi resepti kerrallaan!

 24. piipuli, veikkaan, että otsikosta tulisi silloin aika raskaan näköinen… Värien lisääminen on nyt kuitenkin työn alla, katsotaan mitä keksitään :)

  Maija, blogissa on oleellista sekin, että se on kirjoittansa näköinen. Ja se edellinen versio Chocochilistä ei kyllä ollut yhtään minua; voi olla ihan mahdollista, että todellisuus on ikävämpi ja oudompi ;) Hassua, miten ihmisillä tulee erilaisia mielleyhtymiä, koska minä ainakin yhdistän ruskean ja vihreän mieluummin 60-70 -lukuihin kuin tämän harmaan ja oranssin yhdistelmän! Tarkoitus oli, että tämä olisi modernimpi, eikä niin itsestään selvä kuin se vanha versio. Kasvisruoka voi olla jotain muutakin kuin kotikutoista, lämminhenkistä ja ”puutarhamaista” :)

 25. Mii laiks :) Ihanan pirtsakka ja moderni tämä uusi ulkoasu (ja webdesign nörtti kun olen, niin kaikki kivat kikkailut lämmittää sydäntä)!

  Pienenä vinkkinä tungen linkkiä Custom Query String Reloaded -nimiseen pluginiin, jolla voi määritellä kuinka monta postausta näkyy esim. hakutuloksissa tai kategorioden sivuilla, jolloin etusivulla voi olla vain 5 postausta, mutta arkistoissa vaikka 20 yhdellä sivulla :)

 26. Miss Wicked, kiva kuulla!

  En tiedä onko tuo oma webdesignnörttini ollut tietoinen tuosta linkittämästäsi pluginista, mutta viesti on varmasti mennyt perille :) Jotakin tuolle hakuasialle olisi hyvä saada tehtyä, jotta selaaminen olisi vähän vaivattomampaa.

 27. Paula, kiitos!

  Nyt laitettiin taustaa vähän valkoisemmaksi, linkit punaisiksi ja lisättiin esimerkiksi nuo puhekupla -ikonit.

 28. Tottumiskysymys nämä uudet sivut. Täällä on kiva käydä kurkistelemassa ruokaideoita!
  Ainoa seikka mikä joka kerta häiritsee, on etteivät linkit (edelleenkään) aukea uuteen ikkunaan.

 29. Minäkin pääsen ekaa kertaa selaileen sivuja:)Aikaisemmin sivut ovat tökkineet niin pahasti että lukeminen on ollut mahdotonta!

 30. Iina, linkit eivät aukea uuteen välilehteen (saati sitten ikkunaan!) edelleenkään syystä että, ja siihen ei ole tulossa muutosta! Jokainen voi klikkailla ne itse uuteen välilehteen niin halutessaan.

  laura, ihanko totta? Mutta hyvä jos nyt pelaa paremmin :)

 31. No nyt ei ole enää ihan sama Explorerilla selaillessa… Itse kyllä tykkään myös sinisistä sivulaatikoista, ei sillä! :)

 32. Tiia, voi olla, että se puoli on vielä vähän vaiheessa, kun ulkoasu on koko ajan vähän elänyt :) En itse käytä ko. selainta, joten en ole aina ihan perillä kaikesta mitä tapahtuu. Kerron terveisiä ulkoasuvastaavalle, että tarttis tehdä jotain.

 33. Moikka!

  En tiiä tuleeko seurattua näin vanhojen kirjotusten kommentteja, mutta haluaisin palavasti tietää mitä fonttia olet käyttänyt bannerin teksteissä?

  1. Moi! Mitä tekstejä tarkoitat? Chocochili-logoa, vai noita etusivu, info ja arkisto -tekstejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights