Riisimurokarkit

Mieleni teki jotain nopeaa, suklaista ja helppoa – ja joiden tekeminen onnistuisi ilman niinkin erikoisia keittiövälineitä kuin vispilä tai sähkövatkain. Onneksi muistin riisimurokarkkien olemassaolon! Näitä en ole tainnut syödä sitten lapsuuden, mutta resepti toimii hyvin edelleen.


Kävimme anopin kanssa keskiviikkona retkellä Vihannespörssissä ja voi ihanuus mitä kaikkea sieltä löytyi! Vihannespörssin hyllyiltä löytyi mm. valkolupiinin versoja, syötäviä orvokin- ja orkideankukkia, jättimäisen kokoisia bataatteja, ihania tuoreita kirsikoita, vaikuttava perunalajikekirjo, erilaisia chilejä… Voi kunpa olisi aina mahdollisuus päästä käsiksi tuollaiseen hedelmä- ja vihannesvalikoimaan. Nettisivuilta löytyvä hedelmälista on aika vakuuttava, ja täytyy sanoa, että en ole koskaan kuullutkaan esimerkiksi plumcoteista, babacoista tai loquateista.

Vihannespörssistä ostetut herkut odottelevat jääkaapissa vielä inspiraatiota, mutta tänä aamuna päätin pitkästä aikaa tehdä riisimurokarkkeja. Ohje on napattu täältä. Riisimurokarkit on superhelppoja tehdä, eikä näiden kanssa oikein voi mitenkään epäonnistua.

Riisimurokarkit

noin 40 kpl

  • 100 g kookosrasvaa
  • 0,5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 7,5 dl riisimuroja
  1. Sulata kookosrasva kattilassa. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää riisimurot seokseen. Lusikoi seos pieniin paperisiin vuokiin ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voit levittää seoksen myös uunipellille ja leikata jähmettymisen jälkeen paloiksi.

Nuo ihanat sydänvuoat on Wiltonin. Omani ostin Turun Brahenkadulla sijaitsevasta keittiötarvikeliike Idellistä. Sydänvuokien ansiosta nämä namuset sopivat mainiosti vaikka ystävänpäivälahjaksi!

17 vastausta kirjoitukseen “Riisimurokarkit

  1. Wow, tuo Vihannepörssi kuulostaa unelmalta! Voiko myös yksityishenkilö ostaa sieltä?

  2. Olin pari vuotta sitten vihannestukussa töissä ja saimme syödä tuotteita melko rajoittamatta. Silloin saattoi mennä herneenversopussi päivässä ja kaikkia mielenkiintoisia makuelämyksiä tuli eksoottiseten hedelmien puolelta kyllä syötyä. Oli kyllä tosi terve olokin tuolloin, en koko vuonna sairastellut yhtään.

  3. Voiskohan noiden murojen tilalta laittaa jotain muuta? meillä ei ainakaan ikinä niitä ole, jos ei varta vasten jotain (vaikka tätä :) tarkoitusta varten osteta.

  4. Taika, kuulostaa aika hyvältä työsuhde-edulta! :)

    piipuli, kyllähän näitä voi varmaan tehdä periaatteessa esim. pähkinöistä, mutta eihän se oikein ole sama asia. Ei meilläkään koskaan ole riisimuroja, mutta niitä kannattaa kyllä hankkia näitä varten!

  5. Helsingin Sörkkäänhän avataan vuoden parin sisään myös kuluttajille avoin tukkutori, ja jos jonkinlaista ruokakulttuurihypetystä on sen ympärillä pyörinyt. Siellähän toimiikin jo tuo Vihannespörssi, nyt vaan isovarpaat pystyyn josko sinne vielä joskus pääsisi ihan rivikuluttajakin :)

  6. Pia, toihan kuulostaa ihan mahtavalta! Harmi vaan, ettei ko. paikka tietysti lämmitä täällä Turussa…

  7. nam!

    Riisimurojen sijaan voisi varmaan laittaa semmoisia kvinoamuroja, mitä ainakin Ruohonjuuri myy? Ei ehkä löydy yhtään sen todennäköisemmin kaapin perältä lojumasta, mutta voisi olla asteen ravinteikkaampaa?

  8. Miu, en ole koskaan syönyt raakakaakaota. Eroaako se maultaan kovasti tavallisesta?

    Reetta, hyvä idea!

  9. Ei riisimuroista, vaan blogistasi yleisesti: törmäsin tänne sattumalta Google Readerin kautta ja osoittauduitkin todelliseksi lifesaveriksi. Lääkäri määräsi pitämään neulomistauon, ja blogisi innosti minua kanavoimaan ylimääräisen energian kokkaukseen :) kiitos!
    (Tosin suomalaisen blogimaailman pienuus todistettiin taas siinä, että täälläkin ainakin yksi kommentoija on tuttu nimi myös neuleblogeissa)

    Ipadista vinkkaan että vaikkei pääkaupunkiseudulla asuisikaan, alueen kirjastojärjestelmästä voi nykyään lainata myös e-kirjoja (www.helmet.fi). Minulla osoittautunut käteväksi kurssikirjojen kanssa.

  10. Lapsuuden herkku, joka oli ihana tehdä yhdessä äidin kanssa. Kiitos tästä muistutuksesta, taitaa dieetti loppua ja huomenna riisimurokarkkeja tekemään ;) Ja onnittelut kirjasta! Pitää käydä ostamassa se heti kun on varaa :)

  11. Mä just kattelin telkusta James Martinin ohjelmaa ja se teki vähän saman tyylistä maissihiutaleista. Muistin nää lapsuuden herkut ja ajattelin tehdä näin perjantai-illan kunniaks. Mutta en osannut kuvitella että kookosrasva on nykyään sellainen harvinaisuus ettei kolmessa suht isossa lähikaupassa ollut sitä!

  12. Noi on aika perkuleen hyviä noi riisimuro kookos jutskat. Ja kestää n 20 min alusta loppuun (jäähdytys mukaan luettuna) tehdä noita.
    NAM!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights