Halvajäädyke

Halvajäädykkeen tekeminen on ollut jo pitkään to do -listalla. Vaikka jäädyke on aika tuhtia tavaraa, sopii se silti kesään tuoreiden marjojen kanssa tarjoiltuna.


Haaveilen jäätelökoneesta. En ole kuitenkaan vielä uskaltanut tehdä ostopäätöstä, koska pelkään sen jäävän pölyttymään kaapin perukoille muutaman käyttökerran jälkeen. Olisi kuitenkin niin ihanaa kokeilla itse kaikkia erilaisia makuyhdistelmiä, kun vegaanisten jäätelöiden valikoima on kuitenkin niin kovin suppea. Onko teillä suosituksia tai älä ainakaan osta – varoituksia?

Käytin jäädykkeen tekoon uutta R-Ice riisivaniljajäätelöä, joka on koostumukseltaan kermaisemman oloista kuin muut kaura- tai riisijäätelöt. Soijavaniljajäätelöstä taas en erityisemmin perusta, koska siinä on se outo sivumaku. Maustetut soijajäätelöt sen sijaan ovat suosikkejani niin koostumuksen kuin makunsa puolesta. Vaniljajäätelön tarpeeseen suosittelen kuitenkin tuota R-Icea.

Resepti on saanut inspiraationsa täältä.

Halvajäädyke

noin 4-6 annosta

 

 • 175 g vaniljahalvaa
 • 0,5 pkt (0,4 l) riisivaniljajäätelöä
 • 2 dl kauravispiä (GoGreen)
 • 0,5 dl mantelirouhetta
 1. Murenna halva haarukalla. Vatkaa kauravispi kevyesti.
 2. Vatkaa sauvasekoittimella yhteen halva, vaniljajäätelö ja kauravispi. Kääntele mantelirouhe joukkoon.
 3. Pakasta kahdessa tuorekelmulla vuoratussa vuoassa vähintään pari tuntia. Jos pakastat koko satsin yhdessä isossa vuoassa, pakasta tunti-pari kauemmin.
Tarjoile halva tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kera. Jos tarjolla on vain pakastemarjoja, kuumenna ne ensin sokerin kanssa ja tarjoa kastikkeena halvajäädykkeelle.

 

8 vastausta kirjoitukseen “Halvajäädyke

 1. Mulla on parin vuotta ollut käytössä Philipsin jäätelökone, tämä: http://www.philips.fi/c/muut-kotitalouskoneita/20-w-hr2304_70/prd/

  Ei mitään moittimista, on kovin helppokäyttöinen ja simppeli. Jätskiä saa halutessaan maksimissaan litran. Jotkin uudet jätskikoneet tekevät tavaraa kerralla vain joitakin desilitroja, mikä on kyllä ainakin minusta aika turhaa – ylijääneen jätskin kun voi varsin helposti siirtää rasiaan ja pakastimeen.

 2. Janna, kiitos vinkistä! Onko tossa se pakastimeen laitettava astia minkä kokoinen? Meillä on aika pienet lokerot pakastimessa, joten se pakastettavan kulhon kokokin on yksi kriteereistä.

  Katarina, kiitos!

 3. Herkullisen näköistä! Täällä halvajäädykkeet ovat aika suosittuja,ja niitä onkin tullut silloin tällöin maisteltua.Tuo riisijäätelö on mulle ennestään tuntematoin;kiitos linkistä,pitää sitten kokeilla kesällä.

 4. Ai niin ,mulla on ollut jo 15 vuotta Phillipsin jäätelökone,joka on ollut aika ahkerassa käytössä,ja kestänyt kuitenkin hyvin.

 5. Halvajäädykettä tein minäkin joku aika sitten, se on tosi hyvää!
  Jäätelökoneesta puhuimme juuri eilen. Olen jo pitkään harkinnut, joten odottelen hyviä vinkkejä lisää tänne :) Tein vappuna mustikkajäätelöä ilman konetta ja siitä tuli erinomaista. Sekoittelin puolen tunnin välein jäähdyttämisen aikana, tuli pehmeää, ei lainkaan hileistä. Joten ilman konettakin kai pärjäisi, jos vaan jaksaa sekoitella.

 6. Yaelian, toinen ääni Philipsille! Amazonissakin Philipsin joku kone on saanut hyvät arviot. Toinen suosittu siellä näyttäisi olevan Cuisinart, joka tosin on vähän kalliimpi.

  Omenaminttu, mä olen tehnyt kotona lähinnä vain jotain granitan tyyppisiä pakastettavia juttuja, joissa se hileisyys on tarkoituksellista :) Täytyy varmaan vielä ihan jäätelöäkin kokeilla tehdä ilman konetta.

 7. Mä sain monitoimikonetta ostaessani jätskikoneen kaupan päälle. On sitä käytetty, aina kun pakkasessa on tilaa sille astialle.. Se on joku suht käppä merkki, ehkä Moulinex, mutta ihan hyvin on pelittänyt nää 5 vuotta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights