Helppo banaani-pekaanijäätelö

Uusi hellepäivien herkku on syntynyt!


Tätä jäätelöä voi hyvin tehdä pieniäkin annoksia kerralla, jos pakastaa banaanit vaikka yksi kerrallaan paloiksi rasioihin. Itse tehty jäätelö on mukavaa vaihtelua kauppojen melko suppeaan maidottomien jäätelöiden valikoimaan.

Reseptin kauravispi ei ole välttämätön ainesosa, mutta laitoin sitä varmuuden vuoksi, ettei vahingossakaan tule liian kevyt jäätelö ;) Soijamaidonkin voi vaihtaa kauramaitoon, tai muuhun kasvimaitoon. Hasselpähkinäriisimaito olisi varmaan huippuhyvää! Jäätelön kastikkeeksi sopii vaahterasiirappi, mutta mielestäni tämä oli ihan riittävän makeaa ilmankin.

Helppo banaanijäätelö

neljälle

 

 • 4 kypsää banaania
 • n. 0,25 dl makeutettua soijamaitoa
 • 1 dl kauravispiä
 • n. 10 pekaanipähkinää + muutamia koristeluun
 1. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja levitä laakeaan rasiaan. Laita pakastimeen yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.
 2. Soseuta jäiset banaanit pienissä erissä yhdessä soijamaidon ja kauravispin kera. Lisää soijamaitoa sen verran, että banaanit saa soseutettua, ja voit tarvittaessa antaa banaanien sulaa ensin hetken aikaa huoneenlämmössä. (Jos käytät jotain tehokkaampaa välinettä kuin sauvasekoitin, voinee koko satsin soseuttaa kerralla.)
 3. Murskaa pekaanipähkinät ja sekoita ne lusikalla jäätelön joukkoon. Koristele pekaanipähkinöillä.
 4. Tarjoa heti.

9 vastausta kirjoitukseen “Helppo banaani-pekaanijäätelö

 1. Mun pitää heti kokeilla tästä sellasta versiota, että soseutan vaan banaania ja soijamaitoa, ja katson jaksaako se meidän pikkuruinen jäätelökone pyörittää sitä.

  Jos jaksaa, niin voi siirtyä reseptin hienosäätelyyn.

 2. Suussasulavaa! Ranskalainen mieheni, ranskalaiseen tapaan hyvän ruoan ystävä, oli iloisesti yllättynyt, eikä meinannut uskoa, että tämä oli täysin vegaani. Me lisäsimme hieman vaahterasiirappia, se antoi ihanan karamelisoidun lisämaun. Tätä tehdään pian uudestaan. Kiitos reseptistä!

  1. Ja voi myös kokeilla ruokalusikallista luomuhunajaa! Kokeilempa ensi kerralla tuota vaahterasiirappia! Kiitos vinkistä!!

 3. Hyvää tuli! Tästä tulikin meille vakiokeino hyödyntää jo mustuneet banaanit.

  1. Voi kyllä, kuten tekstissä kerronkin. Tykkään kyllä itse soijamaidosta enemmän, se maistuu täyteläisemmältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights