RantaKerttu

Turkuun on avattu Kortteliravintola Kertun pikkusisko, RantaKerttu (nettisivut pitäisivät aueta lähiaikoina). Kertun ruokalistalta löytyvä vegaanihampparikin oli saanut uudet sisukset ja oli kyllä varsin maukas!


Kerttu on kiva paikka. Yleisfiilis on rento ja ruoka maukasta ja kohtuuhintaista. RantaKerttu vaikutti vielä vähän kolkolta alkuperäiseen Kerttuun verrattuna, mutta se lienee ohimenevää.

Kortteliravintola Kertun nettisivuilla on vielä vanha vegaanihamppari, joka sisälsi tosiaan vehnäsämpylän välissä paistettuja kasviksia (toivottavasti netissä on vanha ruokalista, ja perusKertun puoleltakin saisi tätä uudistettua versiota!). Noh, söi sitäkin mieluummin kuin kävi Hesburgerilla, mutta ei siitä lähtenyt nälkä eikä edes tullut kovin hyvä mieli. RantaKertun uudistetussa vegaanihampparissa oli nyt välissä kasvispihvi, jonka sisältö jäi epäselväksi, mutta veikkaan, että se olisi tehty pavuista. Toimii ihan mainiosti! Jotakin vähän voimakkaampaa makua burgeri olisi kaivannut, vaikkapa pestoa tai marinoituja kasviksia.

Vegaanihamppariateriaan kuuluu listan mukaan nachot ja salsaa, mutta minä vaihdan niiden tilalle yleensä ranskikset. Tarjoilijat muistavat aina välillä kertoa, että ranskalaiset paistetaan samassa rasvassa kuin kaikki muutkin syötävät, mutta niinhän se tilanne on joka paikassa, eikä se kyllä minua haittaa.

RantaKerttua voi kyllä nyt hampurilaisuudistuksen myötä suositella! Olisi vielä ihan mahtavaa, jos ravintolalla olisi terassi, jossa istuskella lämpiminä kesäiltoina. Jos alkuperäinen Kerttu vaihtaa menuaan, niin käyn jatkossa varmasti silti mieluummin siellä, koska RantaKerttu on meiltä päin katsottuna aika kaukana.

RantaKerttu sijaitsee osoitteessa Läntinen Rantakatu 55.

P.S. Kävin perjantaina syömässä brasilialaisessa Bossassa, joka oli myös varsin hyvä paikka! Bossan ruoka on Kerttua fiinimpää, ja vegaanille siellä oli tarjolla tofu-kasvisvarras, maniokkia ja lime-chilikastiketta. Todella hyvää! Taisin juoda paikassa myös kaupungin parhaan mojiton.

4 vastausta kirjoitukseen “RantaKerttu

  1. Mekin käväistiin RantaKertussa avajaispäivänä ja ihasteltiin tuota vegaanista pihviä listalta, mutta pöytään tullessa hampurilaisessa oli ne samat vanhat paistetut kasvikset kuin ennenkin. Lupasivat kyllä seuraavalla kerralla ”jotain hyvitystä”, mutta mulla on pieniä epäilyksiä siitä. Hyvä kuitenkin, jos pihvi on ollut hyvä, mennään testaamaan!

    Bossaan soittelin joskus varmistaakseni, että kasvisannos olisi mahdollista muuntaa vegaaniseksi, jolloin sain vastaukseksi vihaista tiuskimista siitä, miksi kasvissyöjien pitää väen vängällä tunkea pihviravintolaan. Mitä tää Turun asiakaspalvelu oikein on? :D

    1. Marja, no huh mitä asiakaspalvelua! Onhan sitä ravintoloitsijoilla tietysti vapaus valita asiakkaansa. Jos on varaa haukkua maksavat kasvissyöjäasiakkaat ulos ravintolasta, niin mikäpä siinä. Mä sain kyllä tuolla Bossassa tosi hyvää asiakaspalvelua. Ja RantaKertussakin kaikki pelasi muuten, mutta juomaa jonotin tiskillä aika kauan, kun tarjoilijoilla oli kiire siivota pöytiä puolityhjässä ravintolassa.

  2. Ainakin tuon alkuperäisen Kortteliravintola Kertun perushampparin on aina minun muistini mukaan voinut vaihtaa kasvispihville, se lukee myös listalla :) Sensijaan vegehampparin nimeä kantavassa hampurilaisessa on tosiaan sisällä vain lämpimiä kasviksia. Itse tykkään Kertusta kovasti, vaikka ehkä kyllä tunnelmasta niitä hampurilaisia enemmän. Pitäisi käydä tuo RantaKerttukin testaamassa tässä jahka ehtii…

  3. Mary, se Kertun kasvispihvi on vaan ainakin ennen sisältänyt kananmunaa. En sitten tiedä, jos nykyään se sama vegaaninen pihvi on mahdollista saada kaikkiin burgereihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights