Gasthaus Pooki

Piipahdimme viikonloppuna kesäretkellä Uudessakaupungissa ja söimme Gasthaus Pookissa. Muistelin, että Pookin valmistamaa kasvisleikkelettä oli joskus myynnissä Vegetukussa, joten päättelin, että kasvismakkaranvalmistajilta löytyy ruokaa nälkäiselle vegaanille. Ja saihan sieltä mahan täyteen!


Odotukset Pookin suhteen eivät olleet kovin korkealla kamalien nettisivujen ja oudon nimen takia, mutta ravintolan terassi oli varsin viihtyisä paikka syödä. Paikka oli vielä lauantaina iltapäivällä melko rauhallinen ja saimme hyvää palvelua. Tarjoilijan antamasta ruokalistasta löytyi vain yksi kasvisvaihtoehto, tuorejuustotäytteiset soijaleikkeet, mutta vegaanista ruokaa kysyttäessä tarjoilija ehdotti kasviswrappia. Annos löytyy paikan nettisivuiltakin, joten miksiköhän se on poistettu ruokalistalta, jos se on kuitenkin saatavilla?

Ajattelin, että kasviswrapissa olisi pelkkiä wokattuja kasviksia, mutta olikin iloinen yllätys, kun välistä löytyi myös soijasuikaleita! Annos oli maukas ja täyttävä, mutta kieltämättä vähän outo sekamelska makuja. Oli suolakurkkuja, ananasta, salsaa ja yrttivinaigrettea… Ainakin nuo suolakurkut olisin jättänyt annoksesta pois.

Uudenkaupungin kokoisista paikoista harvoin löytyy mitään vegaanista ruokaa ainakaan ilman ylimääräistä säätöä, joten tämä oli kyllä varsin positiivinen yllätys. Jos Uuteenkaupunkiin eksyy, kannattaa tietysti juoda myös paikallisia oluita.

Mahtaakohan ne Pookin kasvisleikkeleet olla jo menneen talven lumia? Niitä kun ei ravintolan ruokalistalla ainakaan näkynyt, eikä niitä ole aikoihin ollut Vegetukussakaan myynnissä. En ehtinyt maistamaan niitä koskaan, joten olisi ollut kiva testata niitä ihan paikan päällä.

3 vastausta kirjoitukseen “Gasthaus Pooki

  1. IHANA blogi! Voi mahtavuutta, mä tuun niin kokeilemaan todella montaa näistä resepteistä :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights