Avokado-kikhernesalaatti

Limeä, minttua, avokadoa ja kikherneitä. Niiiin hyvä yhdistelmä!


Törmäsin tähän avokado-lime-kikhernesalaatin resptiin muistaakseni Finding Vegan -sivuston kautta, joka on vegaaninen vastine Tastespottingille. Taikasana ”mojito” aiheutti sen, että tätä oli ihan pakko testata. Ja mikä ettei, kyllähän ne mojiton mausteet käy ihan yhtä loistavasti salaattiin!

Tämä salaatti on tosi hyvää sellaisenaan kevyeksi lounaaksi esim. ruisleipäviipaleen kera, tai sitten tällä voi täyttää pitaleipiä tai tortilloja. Ja lisukkeeksi toki käy melkein minkä vaan ruoan kanssa! Tästä määrästä tulee suunnilleen 2-4 annosta käyttötarkoituksesta riippuen.

Avokado-kikhernesalaatti

 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 avokado
 • 1 lime
 • reilu kourallinen minttua
 • suolaa ja pippuria
 1. Huuhtele ja valuta kikherneet.
 2. Kuutioi avokado ja yhdistä se kulhossa kikherneiden kanssa. Raasta joukkoon limen kuori ja purista mehu.
 3. Silppua minttu salaatin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.

6 vastausta kirjoitukseen “Avokado-kikhernesalaatti

 1. Hahaaa, vihdoin löysin jonkin maukkaan kuuloisen vaihtoehdon mun vakio avokado-pasta-bread croutong yhdistelmälle!
  Mulla tekis kovasti mieli kasvattaa itse minttua, satutko tietään pystyykö sellaista käyttään kokkauksessakin? Ja jos sitä kovin napsii ahkerasti, niin jatkaako se vaan kasvuaan? Kyselee ei-niin-vihertietäväinen… ;)

 2. Tämä oli vähän pettymys sillä tuntui että makuja puuttui. Miehelle kyllä maistui hyvin. Itse taidan seuraavalla kerralla paistaa korianteria ja kuminansiemeniä ensin pannulla ja sitten lisätä niihin kikherneet ja muut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights