Hamppu-suklaakeksit

Huomaan leipovani nykyään aika usein keksejä, kun mieli tekee jotain makeaa, mutta kauppaan asti raahautuminen tuntuu ylivoimaiselta. Perus keksitaikinan tekee kaapissa aina olevista aineksista, mutta tällä kertaa mukaan upposi myös hamppujauhoja.

Sain hamppujauhoja taannoin testiin Ekolosta, ja ne ovat osoittautuneet varsin kivaksi lisäksi melkein mihin tahansa. Hamppujauhot ovat mukavan proteiinipitoisia, joten niillä saa nostettua leivonnaisten ravintoarvoja. Nämä eivät kuitenkaan onneksi maistu mitenkään erityisen terveelliselle, joten näitä kehtaa antaa vaikka joululahjaksi (jos malttaa olla syömättä itse kaikkia).

Hamppu-suklaakeksit

13-15 kpl

 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl hamppujauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • hyppysellinen suolaa
 • 0,5 dl mantelirouhetta
 • 0,5 dl kaakaojauhetta
 • 0,75 dl tummaa siirappia
 • 0,5 dl rypsiöljyä
 • 1 tl vanilja-aromia
 • noin 3 rkl vettä
 1. Sekoita yhteen vehnä- ja hamppujauhot sekä leivinjauhe, suola ja mantelirouhe. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe. 
 2. Sekoita toisessa kulhossa yhteen siirappi, rypsiöljy ja vanilja-aromi. 
 3. Yhdistä neste kuiviin aineisiin. Lisää vesi ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. 
 4. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Litistä keksejä hiukan (nämä eivät leviä uunissa juurikaan) ja paista 175 asteessa noin 11 minuuttia. 
 5. Syö keksit lämpiminä kylmän mantelimaidon kanssa, tai kylminä kuuman soijamaitokaakaon kera! 

4 vastausta kirjoitukseen “Hamppu-suklaakeksit

 1. Tulipa hyviä keksejä, vaikka kaapista ei hamppujauhoa (korvasin soijajauholla), mantelirouhetta (syöty…) tai vanilja-aromia (korvasin vaniliinisokerilla) löytynytkään… Kiitos reseptistä! Ens kerralla kokeilen hamppujauhon kanssa :)

 2. Vastustin makeanhimoa pitkään, mutta sitten oli vaan pakko ryhtyä leipomaan. Oli vaikeaa löytää ensin ohjetta, mutta sitten tuli tämä resepti vastaan. Tietenkään kaapissa ei ollut hamppujauhoja, rypsiöljy oli juuri loppunut ja taikinasta unohdin vanilja-aromin sekä näemmä myös suolan Korvasin hampun ruisjauhoilla ja mantelin korppujauhoilla. Yritin päästä seesamiöljypullosta eroon, joten lorottelin sitä hieman enemmän joukkoon. Näistä todennäköisesti tulee liian terveellisen makuisia. Taikina maistui seesamiöljyn takia terveelliseltä ja peitti siirapin makeuden. Saan syyttää mausta itseäni, näistä soveltaen kekseistä tuli erittäin seesamisia. 😂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights