Quinoa-kookospuuro

Kyllästyttääkö kaurapuuro? Quinoasta saa mukavaa vaihtelua aamiaiseen.

quinoa-kookospuuro

Quinoa-kookospuuro

Yhdelle

 • 0,5 dl quinoaa
 • 1 dl kookosmaitoa
 • 0,5 dl vettä
 • ripaus suolaa
 • vaniljasokeria
 • marjoja
 • kookoshiutaleita
 1. Huuhtele quinoa ja lisää se kattilaan kookosmaidon, veden ja suolan kanssa.
 2. Anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ja quinoa on pehmeää.
 3. Mausta puuro vaniljasokerilla. Tarjoa marjojen ja kookoshiutaleiden kanssa.

14 vastausta kirjoitukseen “Quinoa-kookospuuro

 1. Mä lisään kaurapuurooni kookosöljyä, sairaan hyvää! Ja jotain pehmeää hedelmää, persimonia tai nektariinia.. nam! Tätä pitää kans kokeilla!

 2. Toin Perun tuliaisina itselleni quinoa-hiutaleita, joilla tuunasin kaurapuuroani. Harmi kun loppuivat liian pian!

  1. Eikös noita quinoahiutaleita saa Suomestakin? Muistaakseni olen jossain ekokaupassa nähnyt ainakin Biofair -merkkisiä.

  1. …ja just huomasin että edelliseen quinoa-aiheiseen olikin samat jo heitetty, sori! Mutta silti olis kiva kuulla jotain lähiruokaisia aatoksia, jää näin talvella ainakin itsellä huomaamatta kaukomaiden varaan ruoka :S

   1. Mä en pidä Suomessa kasvatettua ruokaa mitenkään automaattisesti parempana vaihtoehtona. Jos vaikka vertaa soijamaitoa ja lehmänmaitoa, niin ensiksi mainitulla on huomattavasti pienempi ekologinen jalanjälki, vaikka se tuodaankin kaukaa. Myös satomäärät (jotka jäävät Suomessa usein pieniksi) vaikuttavat tuotteen ekologisuuteen. Lisäksi mitä tulee työvoimaan, niin vaikka esimerkiksi espanjalaiset vihannekset on usein laittomien siirtolaisten keräämiä, ei täällä Suomessakaan sen suhteen juhlita. Ulkomaalainen riistotyövoima se täälläkin meidän vihannekset keräilee, kun ei suomalaisia juuri kiinnosta heilua kuumissa kasvihuoneissa viiden euron tuntipalkalla. Yleisesti ottaen tuotteen ekologisesta jalanjäljestä muodostuu aika pieni osa kuljetuksessa – paljon suurempi vaikutus on sillä, että ei esimerkiksi ajele joka päivä autolla ruokakauppaan.

    Ja tosiaan kuten tuolla toisessa postauksessa kävi ilmi, kotimaistakin quinoaa on saatavilla. Siitä mulla ei ole tietoa, miten quinoa täällä Suomessa kasvaa ja onko sen tuottaminen täällä järkevää. Mä en hirveästi halua täällä paasata lähiruuan tai luomun tai minkään muunkaan vastaavan puolesta, koska ne ei aina kuitenkaan välttämättä ole se paras vaihtoehto. Jokainen voi tehdä itse omat päätöksensä ruokaostoksilla :) Musta ainakin tuntuu, että söi sitä mitä tahansa, niin aina siinä on jotain vikaa – eläinten, ympäristön tai ihmisten kannalta.

    Niin, ja onhan mulla tässäkin puurossa ihan omin kätösin kerättyjä marjoja, joiden takia kaupunkilainen joutui ajamaan autolla löytääkseen metsää. Se siitä lähiruuan ekologisuudesta.

    1. tämä on juuri se asia jota itse olen ajanut takaa, onko suomalainen luomo tai lähiruoka sen parempaa kuin ulkomailta tuotu tuote? miten se hiilijalanjälki kun kasvatettu kasvihuoneessa täällä pimeässä pohjolassa vaikka olisikin naapurista?? ruokavalinnoista on tullut hyvin vaikeita kun on joka kerta otettava kantaa tavalla ja toisella, mikä on eetisesti oikein tuotettu, ruokavalion kanallata pakollista (esim gluteeniton ruokavalio)…

    2. Kasvihuonevihannesten syöminen ei oikeastaan ole järkevää talvisaikaan ollenkaan, oli ne sitten kotoisin mistä vaan. Kotimaisten ja ulkomaisten kasvihuonevihannesten ekologisessa kuormituksessa ei kuitenkaan ymmärtääkseni ole juuri eroa.

     Kyllä tää syöminen on nykyään vaikeaa :/

 3. Versioin ohjetta käyttämällä nesteenä appelsiinimehua ja vettä ja laittamalla kookoksen kokonaan hiutaleina. Hiutaleiden takia koostumus oli kyllä vähemmän puuromainen mutta maku oli kyllä tosi ihana. Loraus makeutettua soijamaitoa ja reilu kourallinen mustikoita, aijai! Appelsiinimehu toki nostaa annoksen sokerisuutta vähän mutta itse tykkään, että juuri aamiainen on suht hiilaripitoinen ateria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights