Mansikka-banaanijäätelö

Vitamixilla voi tehdä myös jäätelöä!

mansikka-banaanijaatelo

Vitamixin toimiminen jäätelökoneena perustuu siihen, että se sekoittaa jäiset ainekset niin nopeasti, etteivät ne ehdi sulaa. Lopputuloksena on silkkisen sileää jäätelöä tai sorbettia. Olen vuosikausia pohtinut jäätelökoneen hankintaa, mutta ei taida sillekään olla enää tarvetta, kun tämä perheen uusi tulokas hoitaa senkin homman näin mallikkaasti.

Banaani, mansikat ja kookosmaito olivat ainoat pääsiäispyhinä kotoa löytyvät jäätelön pohjaksi sopivat raaka-aineet, mutta jätskistä tuli silti ihan superhyvää! Tämä oli sen verran onnistunut kokeilu, että päässä alkoi vilistä jos jonkunlaisia makuyhdistelmiä, joita on pakko päästä kokeilemaan. Kauppojen vegaanisten jäätelöiden makuvalikoima on edelleen aika onneton, joten kivaa päästä tekemään jätskit tästä lähtien itse.

Mansikka-banaanijäätelö

kaksi annosta

  • 1 banaani
  • 200 g pakastemansikoita
  • loraus kookosmaitoa
  1. Viipaloi banaani ja laita banaaninpalat muutamaksi tunniksi pakastimeen. 
  2. Soseuta aineet tehosekoittimella. Kaavi massaa reunoilta keskemmälle sekoittamisen aikana ja nosta tehoja pikkuhiljaa, kunnes massa on tasaista. Hommaan menee noin puoli minuuttia!
  3. Tarjoa heti.

 

8 vastausta kirjoitukseen “Mansikka-banaanijäätelö

  1. En malttaa odottaa että oma vitamixini saapuu. Menin ja tilasin kun alkoi ärsyttämään obh nordica smoothieissa jatkuvat palat ja suuretkin sattumat, vaikkka kuinka blendaa niin en saanut kaikkea sileäksi. Sitten myös täällä voidaan tehdä jäätelöitä! Erityisesti houkuttaa vanilja+pistaasi+kinuski yhdistelmä, kun jossain ravintolassa olen sellaista aikoja sitten saanut.

  2. Vitamixilla hoituu tuollainen varmaankin paljon paremmin kuin tavallisella monitoimikoneella tai vaikka sauvasekoittimella.Tosin tein tuollaisia parikymmentä vuotta sitten pojalleni ja aika hyvin hoitui tavallisillakin laitteilla.Meillä ovat nyt mansikat parhaimmillaan ja edullisimmillaan ,joten tuota komboa tulee tehtyä useinkin:)

  3. Tämän tyyppiset jätskit on ihan uskomattoman hyviä ja raikkaita. Terveellisyydestä vielä plussaa. Avokado sopii ihanasti mukaan myös. Itse sytkyttelen vastaavia ihan sauvasekoittimella. Jätskistä tulee tosin pehmeämpää, koska banaanien täytyy antaa hieman sulaa, jotta kone pystyy niihin.

  4. En tiedä onko tätä jo kysytty / kerrottu täällä, mutta mistä ja millä hinnalla ostit vitamixisi? :) näyttää uskomattoman ihanalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights