Härkäpapupihvit

Rosmariinilla maustetuista härkäpapupihveistä syntyy ihania hampurilaisia, tai voit syödä ne esimerkiksi kukkakaalimuusin ja kaurakermakastikkeen kanssa.

harkapapupihvit

Chocochiliin on toivottu ”lähiruokaisampia” reseptejä, joten päätin pitkästä aikaa kokkailla härkäpavuista! Härkäpavut ovat oiva kotimainen proteiininlähde, joista saa vaikka mitä kivoja herkkuja aikaiseksi. Härkäpapupihvit ovat klassikko, mutta jos ne maustaa rosmariinilla, sopivat pihvit erinomaisesti myös pääsiäispöytään.

Härkäpapupihvit

6 isoa pihviä

  • 5 dl keitettyjä härkäpapuja
  • 1,5 dl kikhernejauhoja
  • 2 tl kasvisliemijauhetta
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 sipuli hienoksi silputtuna
  • rypsiöljyä paistamiseen
  1. Muussaa härkäpavut. Lisää kikhernejauhot, kasvisliemijauhe, rosmariini ja mustapippuri ja vaivaa kasvispihvimassa käsin tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää tilkka vettä. 
  2. Lisää sipulisilppu taikinan joukkoon.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista rypsiöljyssä paistinpannulla.

19 vastausta kirjoitukseen “Härkäpapupihvit

  1. Heips!

    Multa löytyi kaapin perältä härhäpapurouhepussi (Lassilan tila).
    Mitä kivaa siitä saisi aikaiseksi? Olen käyttänyt vaan kastikkeissa ja padoissa soijarouheen tapaan.

  2. Minultakin löytyy 2kg härkäpapurouhetta, ja mietin kuumeisesti mitä muuta niistä saa kuin näitä pihvejä? Tosin muokkaan niitä pihvejäkin joka kerta vähän erilaisemmaksi, riippuen minkä kanssa niitä syödään. Porkkanaa käyttäisin vielä enemmän, jos se vaan sopisi pienemmälle lapselle.

    1. Siis periaatteessahan tuota rouhetta voi käyttää ihan samaan tapaan kuin käyttäisi jauhelihaa/soijarouhetta. Härkäpapumakaronilaatikkoa? :)

  3. Hei!

    Aivan loistavan makuisia tuli!
    Kiitos reseptistä.

    Suosittelen muillekin kokeilemaan!

  4. Heippa! Teen täs ens viikon ruokalistaa ja tulin vinkkejä hakemaan täältä:)
    Voiko noi kikhernejauhot korvata järkevästi jollain?

    1. Kikhernejauhot hyytyvät paistettaessa, joten se pitää nämä pihvit hyvin kasassa. Jos kikhernejauho ei syystä tai toisesta käy, niin tekisin varmaan sekoituksen vehnäjauhoja ja korppujauhoja ja lisäisin taikinaan vielä raastettua raakaa perunaa.

    2. Taisin nähdä jonkun kokeilleen (veikeä verso?) kaurahiutaleita gramjauhojen korvikkeena :)

  5. Taas niin ihana resepti täältä blogista! Toi kikhernejauho toimii mahtavasti, pihvit pysy kasassa tosi hyvin :)

  6. Hei ! Aloittelen tässä kasvisruokavalion laajentamista ja nyt olisi pari kysymystä näistä pihveistä, elikkäs oletko tehnyt taikinan härkäpavut ihan liotus-keittäminen systeemillä, voiko tuon vaiheen oikaista ja käyttää härkäpapurouhetta ? Jos voi niin mikä on määrä ?

    1. Heippa Sari! Valitettavasti en ole testannut näistä pihveistä härkäpapurouheversiota, joten en suoralta kädeltä osaa sanoa miten se toimii. Kokonaiset pavut ovat koostumukseltaan hieman erilaisia, joten jauhojen ja muiden aineiden määrää saattaa joutua vähän säätämään. Mutta kiitos kysymyksestä, täytyykin laittaa härkäpapurouhepihvit työn alle kunhan ehdin :)

  7. Täysin ohjeen mukaan ei taaskaan mennyt, kun Rosmariiniä ja kasvisliemijauhetta ei ollut. Laitoin 2 tl Korianteria ja puolikkaan kasvisliemikuution.

    Hyvää tuli. Niitä sinun Linssi-Quinoaburgereita on tullut tehtyä ainakin sen kolme kertaa. Todella hyviä nekin.

    Tuli liotettua ja keitettyä Härkäpapuja isompi erä, niin näitä Härkäpapupihvejä saa tehtyä vaikka pakastimeen asti. Seuraavalla kerralla kokeilen Rosmariinilla.

    Iso kiitos ohjeesta.

  8. Mulla on härkäpapuja säilykepurkeissa. Onnistuuko niistä? Keitänkö?

    1. Säilykkeitä ei tarvitse keittää. Muiden aineiden määrä voi hieman vaihdella jos käytät niitä vihreitä säilykehärkäpapuja, mutta toki niistäkin voi pihvejä tehdä :)

  9. Hyviä tuli, kiitos ohjeesta! Tein tupla-annoksen ja paahdoin puolet uunissa ”paistovalmiiksi” pakasteeksi. Mausteeksi heitin vielä hieman valkosipulioliiviöljyä ja aurinkokuivattujen tomaattien jämät. Nams.

  10. Näistä tuli hyvän makuisia pihvejä. Pihvit olivat kuitenkin super kuivia. Mistähän vois johtua ja mitä teen toisin seuraavalla kerralla? Tei siis juuri ohjeen mukaan nämä pihvit.

    1. Kuivatut härkäpavut ovat rakenteeltaan aika kuivia, sille ominaisuudelle ei oikein voi mitään. Mutta taikinaan voi tietysti lisätä nestettä/öljyä oman fiiliksen mukaan :)

    1. Mä suosittelen ensisijaisesti pannulla paistamista, koska se tekee pihveihin hyvän pinnan ja myös rutkasti makua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights