Parveke kesäkunnossa!

Sain viikonlopun aikana parvekkeen siivottua ja ensimmäiset parvekeoluetkin tuli korkattua. Kesää odotellessa!

parveke1

Olemme asuneet tässä samassa kämpässä kohta 7 vuotta, mutta tuo parveke on ollut koko ajan yksi murheenkryyni. Parveke on pieni ja kapea, joten istumapaikat ovat aiheuttaneet ongelmia. Päädyimme nyt erinäisten epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen järjestämään parvekkeelle istumapaikan tyynyjen avulla, ja se vaikuttaa ainakin toistaiseksi parhaalta ratkaisulta tähän mennessä! En malta odottaa kesän lämpimpiä päiviä, kun parvekkeella on nyt sopiva löhönurkkaus, jonne voi mennä rentoutumaan kirjan ja kylmien juomien kanssa.

parveke2

Kirjoittelinkin jo Chocochilin Facebook-sivuilla, että istutin parvekkeelle anassalviaa, sitruunamelissaa, rosmariinia, timjamia ja orvokkeja sekä tummalehtistä koristebataattia. Rosmariini ei ole viihtynyt varjoisassa paikassa kovin hyvin aikaisempina vuosina, mutta koska sain taimet halvalla, päätin nyt taas ainakin vähän aikaa yrittää pitää sitä hengissä. Istutan tilalle sitten jotain muuta, kun se päättää kupsahtaa! Suunnittelemani minttukin on vielä hankkimatta, mutta eiköhän sitä kaikenlaisia muitakin löytöjä tule vielä tehtyä tässä kevään ja kesän mittaan.

parveke3

Parin viikon takaisilta puutarhamessuilta tarttui mukaan jännä kasvi, johon en ollut ikinä ennen törmännyt: oliiviyrtti (Santolina viridis). Oikealta nimeltään kasvi on viherhopeayrtti, mutta se tosiaan muistuttaa tuoksultaan hämmästyttävästi oliivia! Maku ei kyllä ole mikään järin ihmeellinen ainakaan sellaisenaan, mutta täytyy vielä miettiä mitä käyttötarkoituksia yrtille voisi olla.

parveke6

Hollantilainen sipulilaatikko pitäisi käsitellä ”vanhan näköiseksi”, mutta en ole vielä päättänyt haluanko siitä harmaan vai ruskean. Roskikseen menossa ollut laatikko löysi uuden kodin meiltä, jossa se toimittaa ruukkujensäilytyslaatikon ja pöydän virkaa.

parveke4

En ole viime aikoina päässyt kertaakaan töistä kotiin raahamatta mukanani kassillista orvokkeja. Niihin tulee himo! Tavallinen lounassalaattikin tuntuu luksukselta, kun päälle tiputtaa pari omalta parvekkeelta noukittua orvokin kukkaa.

parveke5

Nyt saa vielä ainakin kuukauden päivät nautiskella parvekkeesta rauhassa, ennen kuin se jokavuotinen kirvainvaasio iskee. Sitä odotellessa ;)

14 vastausta kirjoitukseen “Parveke kesäkunnossa!

 1. Joko nuo kasvit tarkenevat ulkona? Omat taimet ovat vielä sisällä ja osa kaupassa. Tänään aion käydä ostamassa suunnittelemani viljelylaatikon, niin saa sitten kunnon yrttimaan, ihanaa! En malta odottaa!

  1. Nyt on ollut muutamana yönä pakkasta, jolloin olen laittanut pakkaspeitteen istutusten päälle. Hyvin ovat pärjänneet!

   Edit: Sitä piti vielä sanoa, että tietysti jos olet aikeissa kasvatella kylmälle arempia kasveja, niitä ei vielä kannata laittaa ulos. Yrteistä esimerkiksi basilika on arka, ja lisäksi tomaattien, kurkkujen ja paprikoiden kasvu hidastuu paljon, jos ne ovat alle 15 asteessa.

 2. Ihana parveke ! Ollapa lasitettu parveke ! Onhan meillä toki vielä parvekkeen lisäksi tuo oma piha, mutta parveke pysyisi siistinä kun se ois lasitettu.

  1. Kiitos!
   Jos mulla olisi oma piha, niin en kyllä yhtään kaipailisi parvekkeen perään. Pihalla on kuitenkin niin paljon enemmän mahdollisuuksia :)

  1. Kiitos! Pahimmat yksityiskohdat, kuten kamalan 60-luvun ruskean seinän, rajasin pois kuvista :D

  1. Kaupasta saa myös valmiita taimia, jos omat viljelyt jää puolitiehen. Niihin mäkin luotan ;)

 3. Hei! Oletko keksinyt, mihin ja miten tuota oliiviyrttiä kannattaisi käyttää? Sain itse sellaisen tänään lahjaksi, enkä minäkään ole aiemmin siihen törmännyt. :)

  1. Oon tyrkännyt sitä salaattien joukkoon ja voileipien päälle kevätsipulin kanssa. Ihan syötävää, mutta ei se silti mitään hyvää ole ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights