Lämmin quinoa-kikhernesalaatti

Olen syönyt tätä salaattia harva se päivä viime aikoina. Nam!

quinoa-kikhernesalaatti

Avokadosta ja cashepähkinöistä syntyy aika ihanaa majoneesia. Jos haluat siitä miedomman makuista, voit käyttä oliiviöljyn tilalla rypsiöljyä ja limenkin voi  vaihtaa sitruunaan. Jos majoneesia jää salaatista yli, loppu toimii loistavasti voileipien välissä tai dippinä.

Lämmin quinoa-kikhernesalaatti ja avokado-cashewmajoneesi

kahdelle pääruuaksi

 • 1,25 dl punaista quinoaa
 • 1 tlk kikherneitä
 • 1 iso porkkana
 • muutama kevätsipulin varsi*
 • 2 tl rypsiöljyä
 • 2 tl intialaista currytahnaa (esim. Rajah Mild Curry Paste)
 • 1 ruukku tuoretta korianteria
 • 1/2 limen mehu

Avokado-cashewmajoneesi

 • 1/2 iso kypsä avokado
 • kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1/2 limen mehu
 • kylmäpuristettua oliiviöljyä
 • suolaa
 1. Huuhtele quinoa ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kikherneet.
 2. Kuori porkkana ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi esim, kuorimaveitsellä. Silppua kevätsipuli.
 3. Kuumenna pannulla öljy ja currytahna. Lisää keitetty quinoa ja kikherneet. Paista muutama minuutti.
 4. Soseuta majoneesin aineet sauvasekoittimella. Lisää öljyä, kunnes koostumus on sopiva. Jos haluat kastikkeesta kevyemmän, voit korvata osan öljystä vedellä. Mausta suolalla.
 5. Kokoa salaatti lautaselle. Lusikoi avokadomajoneesi salaatin päälle. Purista lopuksi joukkoon puolikkaan limen mehu.

*Talvella voit käyttää ruohosipulia tai hienoksi silputtua punasipulia.

P.S. Jos ihmettelet miksei kuvassa näy yhtään porkkanaa, nälkäinen ruokabloggaaja muisti niiden olemassaolon vasta salaatinsyönnin puolessa välissä ;) Salaatti toimii siis hyvin porkkanalla tai ilman, kumpikin on testattu.

31 vastausta kirjoitukseen “Lämmin quinoa-kikhernesalaatti

 1. Avokadon ja cashewpähkinöiden yhdistäminen majoneeksi onkin mulle ihan uus innovaatio! Jännää. Pitää ehdottomasti kokeilla.

 2. Avomies oli tehnyt tätä tänään kun tulin kotiin. Voin kertoa ettei mulle ole ikinä tarjoiltu mitään näin hyvää!!! Kiitos :)))

 3. Herkullista. Rakastuin erityisen palavasti tuohon ”majoneesin”, loistava idea!

 4. Toimi hyvin tavallisella vaaleallakin quinoalla ja basilikaa korianterin tilalla. Ihanaa!

 5. Vannoutunut lihansyöjä googlaa Prismassa ”kasvisruoka blogi” ja löytää tämän. Ai että oli hyvää!

 6. Tykästyin tähän makumaailmaan ja etenkin tuohon ”majoneesiin” niin kovin, että oli pakko soveltaa hieman. Ilman quinoaa ja korianterin sijasta basilikaa, mutta muutoin ainekset ovat samat. Kääräistään kaalinlehteen ja nautitaan wrapin kaltaisena herkkuna. Superhyvää! Olen tehnyt näitä jo monesti, eikä kyllästytä lainkaan. Suosittelen kokeilemaan myös tässä muodossa. Lämmin kiitos todella inspiroivasta ja hyödyllisestä blogistasi.

  http://s23.postimg.org/x9j4397bf/wrap.jpg

 7. Hei, tässä hölmö kysymys majoneesiaddiktilta. Pitääkö nuo cashewit liottaa vai laitetaanko ne blenderiin ihan sellaisinaan, kovina? Jos pitää liottaa, miten ja kuinka kauan? (Olen vähän newbie pähkinöiden käsittelyssä.)

  1. Cashewt voi käyttää ihan sellaisenaan, joskin majoneesin koostumus on seuraavana päivänä vähän jämäkämpää. Jos pähkinät haluaa liottaa, ne voi nakata kylmään veteen ja antaa liota pari tuntia :)

 8. Täällä tämä ”auttamaton lihansyöjä” seikkailee näiden ihanien ruokaohjeiden blogissa ja ihastuu koko ajan lisää kasvisruokiin! :) Tänään tein tätä kvinoa-kikhernesalaattia, ja tätä täytyy tehdä kyllä pian uudelleen! Kvinoa oli mulle aivan uusi tuttavuus, ja tykästyin kovasti – vaikka täältä nykyiseltä asuinpaikkakunnaltani Seinäjoelta ei löytynyt kuin tavallista vaaleaa kvinoaa (gogreen). Ensi kerralla laitan enemmän currytahnaa (vähän olisi saanut maistua enemmän), mulla kun oli vain punaista thai-currytahnaa ja se taitaa olla miedompaa kuin tuo ohjeessa oleva? Tuo avokado-cashewmajoneesi oli aivan taivaallista, sitä söisi suoraan kulhosta ruokalusikalla! :D Kiitos tästä blogista, Elina, tässähän ihan ”karnivoorikin” innostuu!

  1. Intilainen, keltainen currytahna on yleensä jotenkin vähän voimakkaamaan makuista. Ja tuntuu, että myös se vaalea quinoa kaipaa enemmän mausteita kylkeensä. Mutta mausteiden määrät on aina vain viitteellisiä, jokainen maustaa tietenkin oman makunsa mukaan! :)

 9. Kokeilin tänään tätä reseptiä, mieheni mielestä ihan Sandron (Helsingin tämän hetken cooleimpiä ruokapaikkoja) tason ruokaa! Kiitos! Ehdottomasti teen jatkossakin!

 10. Hei, quinoaa olen käyttänyt, mutta punaisesta quinoasta en ole kuullut. Onko noilla niin paljon eroa, että salaatti ei ole niin hyvää jos käyttää tavallista quinoaa?

  1. Punainen quinoa pysyy paremmin irtonaisena kuin useimmat tavalliset quinoat, ja siinä on myös parempi suutuntuma salaattia ajatellen. Mä saan siitä tavallisesta quinoasta yleensä aikaiseksi vain puuroa, eikä se oikein kovin hyvin sovi salaattiin ;)

 11. Ollaan syöty tätä salaattia todella paljon, viimeksi tänään. Meidän poppoolta sellainen vinkki, että thaimaalainen currytahna toimii jopa paremmin kuin intialainen currytahna. Punnitse & Säästästä saa luomua thaicurryatahnaa, joka sopii tähän reseptiin kuin nyrkki silmään, tai jotain sinnepäin :)

 12. Tulipas ihanaa vähällä vaivalla! Käytin tavallista quinoaa ja siksi currytahnaa ja sitruunamehua runsaammalla kädellä. Tästä tuli varmaan kakkossuosikkini chocochili-resepteistä (jerk-seitan on ykkönen) :9

 13. KIITOS!! Olen kammonnut quinoaa ja käytinkin tähän reseptiin kaapin perukoilta löytyneen kaksi vuotta sitten vanhaksi menneen quinoapaketin :) Vaan currytahnan kanssa kaikki on hyvää! Jos olisin löytänyt tämän reseptin aiemmin, ei olisi ehkä mennyt paketti vanhaksikaan. Epäilenpä ostavani pian lisää ja tämä saattaa löytää tiensä vakireseptilistalleni. Ja avokadotahna oli taivaallista!

 14. Kiitos ihanasta respetistä! Käytin kotimaista luomukvinoaa ja sehän jämähti puuroksi. Sekoitin sen silti muihin aineksiin ja maku onkin todella hyvä! Ihanaa ruokaa! Seuraavaksi ostan punaista kvinoaa! Kiitos muistakin hyvistä resepteistäsi! Vegaanikuukautta on ilo viettää, kun löytää näitä hyviä ohjeita!

 15. Hei, kerrotko vielä, missä huuhtelet kvinoan. Käytin ensimmäistä kertaa kvinoaa, ja olin ostanut vaaleaa (kun muun olemassaolosta en tiennytkään) ja se oli ainakin niin hienojakoista että meni normisiivilän läpi. Huuhtelin sen sitten pienissä erissä teesiivilässä ;) aika homma, kun tein kaksinkertaisen annoksen. Onko niksejä, vai onko punainen vaan karkeampaa? Jos ei pidä korianterista, mitä suosittelet tilalle? Entä jos on sitrusallergikko tulossa syömään? Viinietikkaa vai millä happoa?

  1. Mulla on kotona sellainen hienojakoinen siivillä, jolla huuhdon kvinoan. Sellaisia löytyy ihan normikaupoista :)

   Punainen kvinoa pysyy yleisesti ottaen paremmin irtoaisena, joten se sopii salaatteihin paremmin, niin kuin noissa aikasemmissakin kommenteissa mainitsin. Ja yleensä se on myös vähän karkeampaa jo huuhteluvaiheessa.

   Korianteri on niin ihanaa ja sopii tähän kuin nenä päähän, että en ihan yhtä hyvää lopputulosta lupaa muilla yrteillä. Mutta esim. sileälehtinen persilja sopii sekaan. Ja hapoksi voi kokeilla jotain viinietikkaa.

   1. Kiitos vastauksesta. Meillä tykättiin tuosta ruoasta kovasti! Kaipa vaan pitää ottaa siedätykseen tuo tuore korianteri (siemenien mausta kyllä pidän) sitä on niin monissa resepteissä :D

    1. Kunhan sen makuun pääsee, ei voi olla ilman! :)

     Itse taistelin pitkään merilevän kanssa. Kun sitä väkipakolla söi tarpeeksi pitkään, vaihtui inho himoksi. Toivoa siis on!

 16. Hei! Rajahin mild curry pasten maahantuonti lienee loppunut, keskustelupalstojen mukaan muutkin ovat sitä yrittäneet turhaan etsiä. Ennen joulua vielä sitä kaupasta löysin. Olisiko sinulla suositella hyvää korviketta tuotteelle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights