Appelsiini-kookosjäätee

Pahimmat (tai parhaimmat) helteet taitavat olla tältä erää ohi, mutta ei kesällä voi silti olla takataskussa liikaa hyviä jääteereseptejä. Tästä taisi tulla tämän kesän kestohitti!

appelsiini-kookosjaatee

Joskus oli aika, kun meillä juotiin kotona matchaa, senchaa ja genmaichaa, mutta sittemmin teellä hifistely on jäänyt unholaan. Nykyään tulee kyllä lähestulkoon aina turvauduttua pussiteehen, mutta onneksi kaupoissa on paljon muitakin vaihtoehtoja kuin se kaamea keltainen Lipton. Minulla on aivan erityinen heikko kohta kaupan teeosastolla: Clipperin teepaketit. En vaan voi vastustaa niiden söpöä ulkokuorta! Clipperin teet ja haudukkeet ovat toki hyvän makuisiakin, mutta erityisesti se pakettien design hivelee esteetikon silmää. Yksi Clipperin teesuosikeistani on appelsiini-kookoshauduke, josta syntyy näin kesällä myös ihanaa jääteetä.

Minulla sattui olemaan jääkaapissa pari viittä vaille ylikypsää appelsiinia, ja ne paljastuivatkin aivan täydellisen makeiksi ja mehukkaiksi tähän tarkoitukseen. Jos mahdollista, niin tähän kannattaa valkata ne kaupan kypsimmät yksilöt :) Kookosvettä voisi hyvin myös käyttää tähän kylmän veden tilalla, jos kukkaro antaa myöden!

Minä en pidä överimakeasta jääteestä, joten sokeria voi huoletta lisätä enemmänkin, jos siltä tuntuu.

Appelsiini-kookosjäätee

 •  2 pussia Clipperin appelsiini-kookoshauduketta
 • o,5 litra kuumaa vettä
 • 2 rkl palmusokeria (tai muuta makeutusta)
 • 1 litra kylmää vettä
 • 1 appelsiinin mehu puristettuna
 • jääpaloja
 1. Hauduta teepusseja kannussa noin 20 minuuttia (pidemmästäkään haudutuksesta ei ole haittaa, koska tästä ei tule kitkerää). Lisää sokeri joukkoon, kun vesi on vielä kuumaa.
 2. Lisää haudutuksen jälkeen sekaan kylmä vesi ja puristettu appelsiinin mehu. Laita juoma jääkaappiin, kunnes se on kunnolla jäähtynyt.
 3. Tarjoa jääpalojen ja appelsiinilohkojen kanssa.

P.S. Tästä tulee myös aika mainio kesäinen viikonloppudrinkki, kun lisää vähän sokeria ja lorauksen tummaa rommia.

appelsiini-kookosjaatee2

4 vastausta kirjoitukseen “Appelsiini-kookosjäätee

 1. Clipper on paras, kyllä. Pakkaukset passaavat myös sisustuselemementeiksi keittiöön. :) Mää oonkin miettinyt, miten tuon infusionin suomentaisi. Hauduke on ihan pätevä käännös.

 2. Jäätee on minun kohdalla tutkimaton maailma. Tämän reseptin jälkeen tulee kyllä halu päästä testaamaan reseptejä.

 3. Lämmin toukokuu sai minut hakemaan/pohtimaan kesäjuoma reseptejä. Ennen googlailua muistin syövereistä ponnahti pintaan tämä sinun resepti. Ja onneksi, on ollut täydellistä juomaa lämpimillä säillä.
  Ja olen ollut todella tyytyväinen, että blogiisi on tullut nyt useammin uusia inspiroivia, helppoja ja herkullisia reseptejä. Hyvää kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights