Vanilja-nektariinimehujäät

Löysin vähän aikaa sitten kirjakaupan alennuslaarista Sunil Vijayakarin Jäätikkarit– kirjan. En kuitenkaan päätynyt ainakaan vielä tekemään kirjan ohjeilla mitään, mutta inspiraatio kuitenkin iski vihdoin omien mehujäiden tekemiseen. Vanilja-nektariini osoittautui aika mainioksi ensimmäiseksi kokeiluksi tänä kesänä!

vanilja-nektariinijaat

Oikeastaan ostin mehujäämuotit jo viime kesänä, koska bongasin jostain reseptin olutmehujäihin. Kokeilu jäi bloggaamatta, koska kokemusta jäisen limellä maustetun vaalean lagerin imeskelystä ei oikeastaan voi kuvailla kuin sanalla outo. Olutmehujäät olivat kuitenkin jollain jännällä tavalla niin virkistäviä, että luultavasti niiden pariin on vielä palattava! Yleisesti ottaen olen ehkä kuitenkin enemmän tällaisten makeiden ja hedelmäisten mehujäiden ystävä :)

Surautin näihin mehujäihin massan sekaisin keväällä kotiin hankitulla Vitamixilla. Jos oma tehosekoittimesi ei ole yhtä tehokas, ei haittaa mitään vaikka joukkoon jäisi vähän kuorenpalasia nektariineista. Massan tehosekoittaminen kuitenkin kannattaa, koska silloin siitä saa niin kuohkeaa ja paksua, että puiset tikut pysyvät hyvin pystyssä muoteissa.

Nämä mehujäät syntyvät kolmesta aineesta, mutta taas tuli todettua, että yksinkertainen on parasta :)

Vanilja-nektariinimehujäät

noin 6 kpl

 • 2 dl kauravaniljakastiketta (käytin Oatlya)
 • 3 keskikokoista kypsää nektariinia
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 1. Pilko nektariinit tehosekoittimeen ja lisää muut aineet. Sekoita täydellä tai lähes täydellä teholla (sekoittimesi tehokkuudesta riippuen) minuutti pari, tai kunnes nektariinien kuoretkin ovat hienontuneet ja vaniljakastike on hiukan vaahtoutunut. 
 2. Kaada massa mehujäämuottiin ja tökkää puiset tikut muottien keskelle.
 3. Pakasta vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

4 vastausta kirjoitukseen “Vanilja-nektariinimehujäät

 1. Näyttävät hyviltä! Myös olutmehujäät kuulostavat mielenkiintoiselta! Kerro tänne blogiin, jos jatkat niiden kehittelyä.

 2. Jotenkin tuntuu, että jos jostain mallasjuomasta tekisi mehujäätä, sen pitäisi olla kermakaljaa ;) Mutta kiva tuo nektariiniversio.

  Outi/Keittiökameleontti

  1. Mun piti googlata mitä ihmettä on kermakalja ;) Olen lukenut ne muutamat Harry Potterini englanniksi, joten termistö on vähän hakusessa…
   Kuulostaa kieltämättä aika houkuttelevalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights