Kuorineen paahdetut maa-artisokat

Maa-artisokat ovat ihania, mutta joskus niiden kuoriminen ottaa hermoille. Siitäkin selviää, kun pistelee ne poskeen kuorineen päivineen!

maa-artisokat

Tämä herkku muistui mieleen, kun asia tuli taannoin puheeksi Ruokahommia-Jannan kanssa.
Tosiaan, mitä niitä maa-artisokkia kuorimaan hiki hatussa, kun ne voi paahtaa uunissa sellaisenaan. Kaveriksi ei tarvita muuta kuin dippiä ja herkkuruoka on valmis!

Kuorineen paahdetut maa-artisokat

  • 600 g maa-artisokkia
  • 3 rkl öljyä
  • suolaa
  1. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. 
  2. Pyörittele maa-artisokat öljyssä ja mausta suolalla.
  3. Paahda 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, maa-artisokkien koosta riippuen.

Sinappinen jogurttidippi

  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia*
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 0,5 tl sipulijauhetta
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Sekoita kaikki aineet yhteen.
  2. Anna maustua hetki jääkaapissa.

*Dippikastikkeisiin käytän itse mieluiten Alpron luomusoijajogurttia. Voit kokeilla myös Rainbow’n maustamatonta, mutta Alpron Mild&Creamy -maustamatonta en suosittele, koska se maistuu liian makealta tässä tarkoituksessa.

19 vastausta kirjoitukseen “Kuorineen paahdetut maa-artisokat

  1. Olipa taas ihana vinkki ja itsetehdyt dippireseptit on aina enemmän kuin tervetulleita! Niistä olisi kiva saada joskus ihan omakin postaus, jos sulla on useampi herkullinen jemmassa :)

  2. No tuohan oli kiva vinkki! Lempparini on maa-artisokkakeitto, mutta en ole tänä kautena tehnyt kuin 2 kertaa, koska kuoriminen on niin viheliäistä.. Helpottaisikohan, jos ensin keittäisi vähän aikaa, rapsuttelisi kuoret pois ja jatkaisi vielä keittämistä?

    1. Jep, maa-artisokkakeiton voi tehdä hyvin niin, että keittää artisokat ensin kypsiksi, kuorii ne ja soseuttaa sitten. Vähän helpompi homma :)

  3. Sokat on melkein parempia kuorineen, enkä sano tätä vain siksi, että olen laiska! :-D Tosi hyvän kuuloinen dippi, nappaan talteen.

    1. Joo, kyllä nämä aika herkkuja oli! Taisin mutustella koko satsin itsekseni päivän aikana ;)

  4. Ah, herkullisen kuuloinen dippi! Dippireseptit ovat aina tarpeen! :) Artisokkien kuoriminen ei käy mun kärsivällisyydelle, mutta onneksi ne on kuorineen ehkä jopa vielä parempia kuin ilman. Paahdan useimmiten kaikki muutkin juurekset kuorineen.

    1. Täytyypä kyllä kokeilla samaa taktiikkaa muidenkin juuresten kohdalla. Perunaa oon tietenkin paahtanut sellaisenaan, mutta punajuuret ja sen sellaiset on vielä kokeilematta.

  5. Tää sun blogi on niiiin mahtava! Kiitos, täältä löydän aina hyviä reseptejä. Toivottavasti jatkat pitkään :)

  6. Oi vitsi, miksi en ole ikinä keksinyt paahtaa maa-artisokkia kuorineen? Olen ihan rakastunut maa-artisokkakeittoon, mutta sitä tulee tehtyä kuorimisen takia ehkä kerran vuodessa. Ihanan kuuloinen resepti, täytyypä testata lähiaikoina. :)

  7. Oi vitsi, miksi en ole ikinä keksinyt paahtaa maa-artisokkia kuorineen? Olen ihan rakastunut maa-artisokkakeittoon, mutta sitä tulee tehtyä kuorimisen takia ehkä kerran vuodessa. Ihanan kuuloinen resepti, täytyypä testata lähiaikoina. :)

  8. Loistava vinkki! Oma pelto tunkee maa-artisokkaa reippaasti varmasti taas ensi kesänä, joten hyville resepteille on tilausta. Ja vielä kun tietää, että omat ovat taatusti myrkyttömiä, niin kyllä kelpaa kuorineen syödä.

  9. Ihana vinkki! Eikö sosekeiton voisi tehdä myös näistä paahdetuista artisokista..? Paahtaisi ensin kuorineen päivineen, sitten soseuttaisi sellaisenaan ja lisäisi lientä ja kermaa tms? Kai ne kuoret siinäkin menisi ja maku voisi olla mahtava.

    1. Voi toki muuten, mutta keitosta tulee aika hurjan värinen, jos keiton soseuttaa paahdetuista maa-artisokista. Jos oksennuksen värinen soppa on ok, niin maku on kyllä varmasti ihan kohdallaan :)

  10. Värin takia en jättäisi keittoa tekemättä paahdettuine kuorine päivineen. Paahtamisesta voisi tosiaan tulla pikantti makulisä! Tai jos vain keittää ja soseuttaa (kuorineen päivineen) ja saa paremman väristä keittoa? 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights