Taateliset suupalat

Sunnuntain kunniaksi pieniä herkkupaloja.

taatelisuupalat

Pahoittelut radiohiljaisuudesta! Päivätyöt veivät hetkeksi mennessään, enkä ole ehtinyt blogin pariin. Veikkaan, että tässä kevään mittaan tulee muitakin hiljaisempia jaksoja kirjan ja työpaikan kevätkiireiden takia. Vaikka blogi ei päivittyisikään, löytää minut päivittäin Facebookista, Twitteristä, Instagramista ja Pinterestistä. :)

Ihana ravintolakokemus

Täytyy kyllä nyt vielä mainita täälläkin, vaikka eilen kirjoittelin aiheesta jo Chocochilin Facebookissa. Eilinen ravintolakokemus turkulaisessa Ludussa oli nimittäin niin positiviinen, että en ehkä voi hehkuttaa sitä tarpeeksi.

Kysäisin ravintolasta etukäteen sähköpostilla mahdollisuutta vegaaniruokaan, ja sen kerrottiin järjestyvän muutaman päivän varoitusajalla. Ravintolaan saapuessamme tarjoilija tiesi heti erikoisruokavaliostani (tämä ei muuten ole mikään itsestäänselvyys, että varausten yhteydessä annetut lisätiedot otetaan heti huomioon) ja kertoi mitä minulle oli suunniteltu. Sain alkuruoaksi  salaattia, jossa oli aivan ihania savustettuja punajuuria, pikkelöityjä kirsikkatomaatteja ja siemeniä. Pääruoaksi keittiössä oli loihdittu soijasuikaleita, belugalinssejä, erilaisia kasviksia ja sieni-sipulilientä ja jälkkäriksi tyrnisorbettia, pähkinämuruja, marjoja ja kirsikkahilloa. Jos olisin kehdannut, olisin nuollut lautasetkin :D Koko setti kustansi 39€ (ei sis. juomia), eli hinta-laatusuhde oli kyllä enemmän kuin kohdallaan. Myös mukana ollut sekasyöjä oli erittäin tyytyväinen ruokiinsa.

Ludu1

Palvelu Ludussa pelasi ripeästi ja ystävällisesti koko illan, eikä ruokavammaiselle tullut sellaista oloa, että olisin jotenkin vaivaksi. Ja kyllähän tuosta menustakin nyt jo näki ja maistoi, että keittiössä olisi oikeasti uhrattu kunnolla ajatusta myös vegaaniruoalle. Ruoat paitsi maistuivat mielettömän hyvälle, oli ne myös aseteltu todella kauniisti esille. Pidimme kumpikin myös Ludun miljööstä todella paljon. Ainoa pieni miinus koko illan aikana tuli siitä, että tila on aika hälyinen kun ravintola on aivan täynnä.

Luduun mennään ehdottomasti toistekin! :)

Taateliset suupalat

En päässyt tänään aamulenkille vesisateen takia, joten looginen korvaava liike oli tietenkin ryhtyä valmistamaan herkkuja :) Kaapista löytyi maapähkinävoita ja taateleita, joista pyöräytin tällaiset helpot namuset. Ihania kahvin kera! Ja voihan sitä ainakin uskotella itselleen, että nämä ovat lähestulkoon terveellisiä.

noin 15 kpl

 • 2,5 dl / noin 12 kpl tuoreita mehukkaita taateleita
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • 1 dl kaurahiutaleita (lisää toinen dl lopuksi massaan käsin, jos tarve vaatii)
 • 1 dl suolattua maapähkinävoita
 • 0,5 tl kanelia
 • 1 tl vaniljauutetta
 1. Poista taateleista kivet.
 2. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen (käytin itse sauvasekoittimen leikkurilisäosaa).
 3. Soseuta massaksi. Pienet sattumat eivät haittaa joukossa.
 4. Sekoita lopuksi taikinaan käsin hiukan kaurahiutaleita, jos massa tuntuu liian tahmealta.
 5. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin palloja ja litistä ne haarukalla.
 6. Säilytä jääkaapissa. Jos säilytät palat päällekkäin, laita leivinpaperia väliin.

Vinkki! Jos monitoimikoneen tai muun sähkövempeleesi tehot eivät riitä, suosittelen seuraavaa kikkaa: Jauha ensin auringonkukansiemenet ja kaurahiutaleet karkeiksi muruiksi. Lisää sitten sekaan kaneli ja vaniljauute. Vaivaa sitten maapähkinävoi ja taatelit joukkoon käsin. Jos taatelit ovat tuoreita ja aivan pehmeitä, ne hajoavat helposti käsipelilläkin.

Ihanaa palmusunnuntaita! Muistakaa herkutella :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights