Vegaanin keittiössä on täällä!

Uusi ruokakirjani on ilmestynyt!

kansi_vegaaninkeittiossa_final72dpi

Vegaanin keittiössä – parempaa arkiruokaa kasviksista (Readme.fi 2014) on kirja sinulle, joka kaipaat keittiöösi helppoja, pääosin nopeita ja edullisista raaka-aineista valmistuvia kasvisruokia. Kirjasta löydät herkullisia keittoja, täytettyjä leipiä, tuhteja salaatteja, helppoja uuniruokia, nopeita pastoja, suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä aamiaisreseptejä.

Kirjan sivuilta löydät esimerkiksi seuraavat herkkureseptit:

 • maapähkinä-bataattikeitto
 • alusta loppuun puolessa tunnissa valmistuva cola-seitan
 • punajuuri-linssilasagne
 • bataattifalafelit ja avokadodippi
 • kukkakaalicouscous
 • appelsiini-tofusalaatti maapähkinäkastikkeella
 • ruispanzanella
 • pannulla paistettu herkkumysli
 • punajuuribrowniet
 • puolukka-ruispiirakka

vegaanin-keittiossa-3

vegaaninkeittiossa4

Kirjassa on 252 sivua ja yli 100 reseptiä. Melkein kaikki reseptit ovat uusia muutamaa blogista tuttua suosikkireseptiä lukuun ottamatta. Ruokaohjeiden lisäksi kirjan sivuilta löytyvät esimerkiksi (paljon täällä blogissakin kysytyt) helpot ohjeet yrttien kasvattamiseen kotona, vinkkejä papujen keittämiseen, konsteja edullisen aamupuuron tuunaamiseen ja neuvoja siihen, miten voi säästää ruokaostoksilla. Kirjan reseptit sopivat budjettikokkaajalle ja kalliimpien aineiden yhteydessä on vinkki, millä edullisemmalla raaka-aineella sen voi korvata.

vegaaninkeittiossa2-2

Vegaanin keittiössä löytyy nyt kirjakaupoista kautta maan sekä tietysti nettikaupoista.

Edullisesti kirjaa myyvät ainakin Adlibris ja Booky. Jos haluat samalla tukea hyvää toimintaa, kirjaa saa myös Vegaaniliiton nettikaupasta.

vegaaninkeittiossa2

Edit: Tilaustiedot päivitetty 15.11 oman varastoni loppuunmyymisen johdosta.

44 vastausta kirjoitukseen “Vegaanin keittiössä on täällä!

 1. Onnea kirjan johdosta. Kansi on niin houkuttelevan kaunis, vastaa varmasti hienosti sisältöä :)

 2. Onnea uudesta kirjasta! :) Edellinen meiltä löytyykin jo, pitää tämäkin tilata.

  Tulin oikeastaan kysymään, että olisiko sulla vinkkiä juhlavampaan pääruokaan? Meillä on huomenna vuosipäivä, ja tarkoitus oli mennä ulos syömään, mutta koiramme joutuukin tänään äkilliseen leikkaukseen ja emme sen takia voi lähteä ulos ja jättää koiraa yksin. Mulla lyö ihan tyhjää sen suhteen mitä tekisin, ainekset pitää saada Prismasta ja ne saa vasta huomenna päivällä, joten valmistuskaan ei saisi kestää kauaa. Jälkkäriäkin saa suositella :)

  1. Ainiin, voisi täsmentää että ruoasta ei saa löytyä oliiveja, kaaleja tai sieniä (mieheni ei suostu muuten sitä syömään :D)

 3. Paljon onnea uunituoreelle, Elina! Tuskin maltan odottaa, että saan sen käsiini! (homma hoidossa!)

  1. Jännittää jo ihan hirveästi mitä ihmiset tykkää kirjasta! :) Toivottavasti se on sullekin mieleen!

 4. Oi nam! Kauniilta näyttää ja hyvältä kuulostaa! :) Ja sopii just hyvin meidän säästökuuriin, haha. Vois lahjoa itseään etukäteen, eikö se joulukin kohta jo ole..

  1. Vehnäjauhoja sisältäviä leivonnaisia ja seitania lukuun ottamatta melkein kaikki reseptit on joko valmiiksi gluteenittomia tai helposti sellaiseksi muokattavia (esim. vaihtaa pastan tai leivän gluteenittomiin). Kaurakerma ja savutofukin kun sopivat keliakialiiton mukaan.

 5. Oi kun näyttää houkuttelevalta – isot onnittelut urakan ja kirjan valmistumisesta! Tein juuri tilauksenkin ja jään innolla odottamaan postipakettia! :) Nyt kun vielä tulisi jossain vaiheessa uusi painos Viiden tähden vegaanista…

  1. Kiitos! :)

   Tilausten määrä pääsi vähän yllättämään ja täällä on melkoinen pakkausurakka odottamassa! Koitan suoriutua siitä säädyllisessä ajassa – ja tietty toivotaan, että kirjat saapuu ensinnäkin mulle pian!

 6. Hei.
  Tilasin sinulta yhden kappaleen mutta tajusin, että tämähän on hyvä joululahja! :) Tiedätkö milloin kirjat tulevat kauppojen hyllyille?

  1. Moi,

   Kiitos tilauksesta! :) Kustantaja arvioi viime viikolla, että kirja olisi kaupoissa tänään tiistaina. Multa saattaa irrota vielä toinen kappale sun tilaukseen. Laitatko sun tilaustiedot mulle (elina@chocochili.net) jos haluat vielä lisätä toisen kirjan :)

 7. Vihdoinkin sain kirjasi käsiini.
  Voi miten kaunis!
  Ihanat kuvat ja selkeät ohjeet.
  Paljon onnea sinulle!

 8. Hei, upeaa että olet saanut ulos uuden kirjan! Kiinnostaa kovasti.

  Ajattelitko tehdä kirjasta e-versiota? Ostaisin mieluummin sellaisen, niin metsää ja mustetta säästyisi. Ymmärrän, että joistakuista on olennaista, että reseptikirja on nimenomaan paperilla, mutta luulen, että muitakin halukkaita e-versiolle saattaisi olla. :) Itse olen tottunut reseptien lukemiseen koneelta tai kännykästä.

  1. E-kirjojen myynti on käsittääkseni aika onnetonta Suomessa (liekö syynä verotus?), joten kustantajat on yleensä aika haluttomia tekemään kirjoista sähköisiä versioita.

   Mua kiinnostaisi tämän tiimoilta joku omakustanneprojekti, mutta piru vie kun aika ei tahdo riittää – ei minulla, eikä teknisestä toteutuksesta vastaavalla paremmalla puoliskollani. Mutta asia on ehdottomasti korvan takana ja varmasti kuulette tästä vielä :)

  1. Varmasti tulee :) Kirja kuuluu periaatteessa kaikkien kirjakauppojen valikoimiin, joten sitä saa kyllä ihan varmasti ainakin tilaamalla jos ei muuten ala kuulua! Ja tietysti voi myös ihan omatoimisesti hankkia kirjan jostain verkkokaupasta.

 9. Jee! (: vuosi sitten vegeksi ryhtyessäni olin ihan pihalla kasvisruoista ja niiden valmituksesta. Blogista ja aiemmasta kirjastasi on ollut valtava apu, kaikki ruoat olleet mielettömän hyviä ja maistuneet myös sekasyöjäperheenjäsenille. Hienoa työtä teet (:

 10. Vaikuttaa tosi hyvältä tuo kirja! Itse oon taiteillut noita kasvisruokia, kun lapsi on vuoden ollut vege. :) Täytyy pistäytyy nettiostoksilla. Kiitos vinkistä!

 11. Kiitos Elina aivan mahtavasta kirjasta! Se tuli eilen postiluukusta. :) Sun ottamat kuvat on aivan ihania. Tekisi mieli kokeilla kaikkia reseptejä. :) Ja mä myös rakastan maapähkinävoita ja kookosta, joten sun reseptit todella kolahtaa. Vaikka sun blogikin on mahtava, niin tällainen kirja on taideteos. Vaikka nämä kaikki reseptit olisi blogissa, ostaisin kirjan silti. Ihana. <3

 12. Hei kumpi sinun kirjoistasi kannattaisi toivoa joululahjaksi, jos on mahdollista saada vain toinen? Tykkään kovasti blogistasi ja eniten tulee tehtyjä helppoja perusruoka ja välillä myös leivottua :) itselläni on myös kaksi pientä lasta.

  1. Ikävä kyllä on mahdollista saada vain toinen: Viiden tähden vegaanin painos on ollut loppu jo pari vuotta, eikä entinen kustantajani suostu ottamaan siitä uutta painosta. Perusruokia kaipaavalle Vegaanin keittiössä on nappivalinta! :)

 13. Hei! Halusin lähettää kiitokset aivan mahtavasta keittokirjasta. Olen seuraillut blogiasi nyt ehkä puolisen vuotta ja bongannut täältä monta herkullista reseptiä, joiden innostamana päätin alkukesästä hankkia myös Vegaanin keittiössä -kirjan. Olen itse vielä toistaiseksi sekasyöjä, mutta olen muuttanut ruokavaliotani viimeisen puolen vuoden – vuoden aikana koko ajan enemmän vegaaniseen suuntaan, ja resepteistäsi on ollut tässä todella suuri apu. Nyt jopa vegaaniksi ryhtyminen on alkanut siintää mielessä todellisena vaihtoehtona, vaikka alussa ajatus tuntui kovin hankalalta… :)

  Lainasin kirjastosta viikko sitten myös Viiden tähden vegaanin, jota olen luullut loppuunmyydyksi. Nyt kuitenkin huomasin, että sitä on ilmaantunut ihan vähän aikaa sitten myyntiin ainakin Adlibrikseen ja Akateemiseen kirjakauppaan tiedoilla ”2. painos, 2015”. Onkohan kyseessä ihan perusuusintapainos, vai onko kirjaan tullut jotain muutoksia 1. painoksen jälkeen…? Uudesta painoksesta voisi ehkä joka tapauksessa mainita täällä blogissakin, koska uskon, että moni voisi olla siitä kiinnostunut! :)

  1. Ihana kuulla, että kirjoista on ollut iloa! :)

   Olen paukuttanut tuota Viiden tähden vegaanin uusintapainosta kyllä useaan otteeseen Chocochili Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä ja täälläkin kyllä jonkun postauksen yhteydessä. On pitänyt tehdä tuohon sivupalkkiin myös mainos asiasta, mutta koska oon nyt aika ylityöllistetty tuon Turun Vegekaupan kanssa, niin nämä omat asiat ovat juuri nyt vähän heikolla hoidolla. Koitan ehtiä väsäämään sellaisen jossain vaiheessa :)

 14. Hei! Osaatko sanoa mistä tämän kirjan voisi ostaa? Adbilbriksessä näyttäisi olevan loppu, muualta en googlettamalla löytänyt. :/

 15. Taitaapi tulla joululahjaksi ukolta tämä kirja. Sen verran innoissani tästä hälle puhuin. :)
  Meinaan nimittäin (uudenvuoden lupaukseksi) olla tammikuun lakto-ovo-ruokavaliolla, niin voi kyllä tulla tarpeeseen tämän kirjan reseptit, että ossaa ees jottai kasvisruokaa laittaa! :D kiitos siis jo etukäteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights