Punajuuripasta

Papupastaa ja punajuuripestoa. Nam!

punajuuripasta

Eilen teki pitkästä aikaa mieli pastaa. Vehnäjauhopastan sijaan keittelin kuitenkin Ruohonjuuresta ostamaani papupastaa, jonka kaveriksi tein pestoa paahdetuista punajuurista. Papupastoja on paljon erilaisia: kokonaan pavuista tehtyjä ja täysin gluteenittomia tai sellaisia, joissa on joukossa joko vehnäjauhoja tai jotain gluteenitonta jauhoa. Papupastoja saa ekokauppojen ohella myös isoista ruokakaupoista.

Tämäkin ruoka on siis papupastan ja pähkinöiden ansioista mukavan täyttävää! Pastansa suhteen nirso mieheni kehui erityisesti papupastan suutuntumaa. Älä muuten unohda rucolaa, sillä se tuo kaivattua kontrastia makeaksi paahtuneelle punajuurelle sekä rasvaisille pähkinöille ja siemenille.

Punajuuripasta

Kahdelle

 • 450 g punajuuria
 • hyvää oliiviöljyä
 • suolaa ja pippuria
 • 0,5 dl kurpitsansiemeniä
 • iso kourallinen tuoretta basilikaa
 • 80-100 g papupastaa
 • villirucolaa
 • kourallinen saksanpähkinöitä
 1. Kuori ja lohko punajuuret. Pyörittele lohkot öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda punajuuret pehmeiksi 225-asteisessa uunissa.
 2. Soseuta punajuuret, kurpitsansiemenet ja basilika esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä sen verran, että tahna on tarpeeksi notkeaa pastan joukkoon sekoitettavaksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja sekoita punajuuripesto pastan joukkoon.
 4. Annostele pasta lautasille ja viimeistele annokset tuoreella rucolalla ja murskatuilla saksanpähkinöillä. Viimeistele sormisuolalla.

4 vastausta kirjoitukseen “Punajuuripasta

 1. Olenkin jo niin pitkään haaveillut punajuuren käyttämisestä pastassa, mutta en kuitenkaan koskaan ole saanut aikaiseksi. Ehkä tätä täytyy sitten oikeasti viimein kokeilla.
  Papupasta vaikuttaa jännältä idealta, nythän niitä on tosiaan putkahdellut isoimpiin ruokakauppoihinkin, kuten mainitsit. Olen myös itse löytänyt erinäisistä aasiamarketeista riisinuudelia muistuttavia mungpapunuudeleita. Ne tarvitsivat tosin runsaasta maustamista, että maistuivat joltain.
  Miten on tuon käyttämäsi papupastan kanssa, maistuiko se sellaisenaan kuitenkin hyvältä?

  1. Muistan, että joskus reilu kymmenen vuotta sitten ruokakaupoista sai jotain soijapavuista tehtyjä nuudeleita, mutta katosivat sittemmin valikoimista. Ne olivat aika voimakkaan makuisia ja vaativat aika runsaasti maustamista, että se peittyi. Kaikkia erilaisia papupastoja en ole maistanut, mutta näistä ei mieskään huomannut mitään sivumakua :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights