Venezuelalaiset maissipannukakut

Yhteistyössä TABASCO® – Venezuelalaiset maissipannukakut ovat superherkkua viikonloppubrunssille!

maissipannukakut3

Maissipannukakut ovat Venezuelassa katuruokaa, jota paikalliset syövät katukojuista aamiaiseksi. Perinteisesti pannukakkujen väliin laitetaan juustoa, mutta otin vegaanina vähän vapauksia ja tarjosin pannukakut kermaisen avokado-mantelitahnan sekä TABASCO® Sauce -chilikastikkeen kanssa.

Maissipannukakut ovat luonnostaan gluteenittomia, sillä ne valmistetaan pelkästä maissista. Pannukakkuihin ei tule mitään muuta kuin maissia ja maissijauhoja, mutta maku yllättää mehevyydellään. Lurautin kyllä itse teeman mukaisesti TABASCO® Sauce -kastiketta myös pannukakkutaikinan joukkoon. Kevyesti hapan ja sopivan tulinen kastike oli oiva lisä luontaisen makean maissitaikinan joukkoon :)

maissipannukakut

Parempi puoliskoni on hullu chilisyömäri, joten meillä on jääkaapissa aina useampaa eri laatua chilikastiketta. TABASCO® Habanero Sauce kuuluu mieheni suosikkeihin, joten sitä notkuu jääkaapissa melkein aina. Tähän kampanjaan minulle valikoitui mukaan alkuperäinen punainen TABASCO® Sauce. Kastikkeet valmistetaan edelleen samoilla perinteisillä menetelmillä kuin vuonna 1868, mutta makuvaihtoehtoja riittää miedoista tuliseen ja valkosipulisesta savuiseen. Tämä perinteinen punainen TABASCO® Sauce valmistetaan erityisestä tabasco-chililajikkeesta (Capsicum frutescens), joka kerätään aina täysin kypsänä. Sadonkorjuun jälkeen chilihedelmät murskataan pienen suolamäärän kanssa ja massaa käytetään tammitynnyreissä kolmen vuoden ajan. Pitkä varastointiaika tuo kastikkeeseen sen ominaisen maun. Kun massa siivilöidään, lisätään siihen vielä 10%:sta viinietikkaa.

tabasco

Mutta tässä ne maissipannukakut, olkaa hyvä! Viikonloppubrunsseista tuli juuri astetta parempia! :)

Venezuelalaiset maissipannukakut

2-4 annosta

 • 400 g pakastemaissia
 • 0,75 dl maissijauhoja
 • 0,5 tl suolaa
 • 3-4 tl TABASCO® Sauce -kastiketta
 • öljyä paistamiseen

Lisäksi tarjoiluun

 • TABASCO® Sauce -kastiketta
 • Avokado-mantelitahnaa
 1. Sulata maissi ja soseuta se sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
 2. Lisää maissisoseen joukkoon jauhot, suola ja TABASCO®. Sekoita tasaiseksi.
 3. Kuumenna lettupannu, lisää koloihin tilkka öljyä ja lusikoi taikina pannulle. Levita lusikalla taikina tasaiseksi pannun koloihin ja paista keskikuumalla pannulla kummaltakin puolelta kauniin värisiksi.
 4. Tarjoa pannukakut avokado-mantelitahnan (resepti alla) ja TABASCO® Sauce -chilikastikkeen kanssa.

Reseptiin on otettu mallia Global Table Adventure -blogista.

tabasco4

Avokado-mantelitahna

 • 1,5 dl kuorittuja manteleita
 • 2 avokadoa
 • noin 1 dl vettä
 • 1/4 tl suolaa
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 0,5 sitruunan kuori raastettuna
 1. Liota manteleita vedessä yön yli tai vähintään pari tuntia. Valuta.
 2. Soseuta tehosekoittimessa mantelit, avokado, vesi, suola, sitruunanmehu ja -kuori. Lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva. Veden määrä riippuu mm. mantelien liotusajasta sekä avokadojen kypsyysasteesta, joten määrä voi vaihdella.
 3. Tarjoa pannukakkujen kanssa. Loppu tahna on ihanaa voileipien välissä!

maissipannukakut2

TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

TABASCO_Diamond_Primary_logo

blogirinki_logo_150px

Yhteistyössä TABASCO® Brand Pepper Sauce

 

14 vastausta kirjoitukseen “Venezuelalaiset maissipannukakut

 1. Hei, käytitkö kaupasta saatavaa ”suurustavaa” maissijauhoa vai masa harina -tyyppistä?

  1. Maissitärkkelys ei käy, mutta jos paketissa lukee maissijauho tai masa harina, kumpikin käy tähän :) Esim. Risentan maissijauho tai Cool Chilen Masa Harina.

 2. Musta tuntuu, et tällä reseptillä kesytän rakkaan lihansyöjäpuolisoni.

 3. Jee, uus tahnaresepti leipien päälle aamulla (sitku ei jaksa tehdä maissilettui).

 4. Mullakin on blogissa venezuelalaisten maissipannukakkujen ohje,joita söin Venezuelassa asuessa mutta niissä ei käytetä lainkaan jauhoja ja ne on makeita .Kiva versio tuo sinun pannukakkusi ,vaikken tuollaisiin törmännytkään Caracasin kaduilla;D

  1. Maissihan on itsessään makeaa, joten kyllä lettu on melko makea vaikkei siihen sokeria lisääkään :) Wikipedian mukaankin tästä on monia eri versioita, osa syödään juuston kanssa, mutta toisinaan myös lihan tai hillon kera.

 5. Hei! Mistä kaupasta saa nimenomaan maissijauhoja jos ei maissi tärkkelyksellä voi tehdä? :)

 6. Jo toista kertaa palaan tähän reseptiin, kiitos tästä! Koko perhe syö näitä *kiitollinen*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights