Kookosjauhotortillat

Meille ei koskaan osteta tortillalettuja kaupasta, koska itse tehdyt valmistuvat niin helposti ja maistuvat noin miljoona kertaa paremmilta. Tällä kertaa korvasin osan vehnäjauhoista kookosjauhoilla, mistä syntyi aivan erityisen hyvät tortillaletut!

kookostortillat

Tämä resepti syntyi itse asiassa vähän vahingossa. Veljeni vaimoineen oli taannoin meillä kylässä ja ruokalistalla oli fajitaksia. Olin tehnyt tortillataikinan etukäteen, mutta laitoin miehet kaulimaan lättyjä sillä välin kun häärin itse vielä täytteen kimpussa. He kaivelivat kaapista vehnäjauhojen sijaan kookosjauhopurkin ja kaulivat letut niiden kanssa. Lopputuloksesta tuli vahingossa niin hyvä, että sen jälkeen olen laittanut taikinaankin kookosjauhoja.

Kookosjauhotortillat eivät varsinaisesti maistu kookokselta, mutta niistä tulee lättyihin rasvaisempi ja aavistuksen mureampi maku.

Tämä resepti on pääpiirteittäin sama kuin Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyvä tortillalettujen ohje, mutta olen korvannut osan vehnäjauhoista kookosjauhoilla. Kirjasta löydät muuten myös pari hyvää täyteohjetta tortilloille :)

Kookosjauhotortillat

8 kpl

 • 4,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl kookosjauhoja + jauhoja kaulintaan
 • 1 tl suolaa
 • 0,5 dl rypsiöljyä
 • 2 dl vettä
 1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Yhdistä rypsiöljy ja vesi ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon.
 2. Sekoita aineet yhteen ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on tasainen kiinteä pallo.
 3. Laita taikina takaisin kulhoon ja peitä se kelmulla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia (täytteen valmistamisen ajan).
 4. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla ohuita pyöreitä lettuja.
 5. Paista tortillat kuivalla, kuumalla paistinpannulla molemmin puolin kunnes lettuihin syntyy ruskeita pilkkuja. Pyyhkäise tortillojen välissä ylimääräiset jauhot pannulta esimerkiksi talouspaperilla, jotta ne eivät pala.
 6. Itse tehdyt tortillat ovat parhaimmillaan tuoreena.

Kookosjauhoista tulee muuten myös aivan erityisen hyvä pullataikina! Jos laitat taikinaan nestettä 2,5 dl, korvaa vehnäjauhoista noin 0,75 dl-1 dl kookosjauhoilla. Toimii.

4.vegaaninkeittiossa

P.S. Vegaanin keittiössä -kirjan 4. painos on vielä tänään tarjouksessa Vegekaupan verkkokaupassa hintaan 19,99€. Opuksen saa halutessaan myös signeerattua :)

8 vastausta kirjoitukseen “Kookosjauhotortillat

 1. Näitä täytyy kokeilla! Hävettää myöntää, että ostamme kotiin aika usein valmiita, koska fajitakset ovat se ruoka mitä teemme kun on sudennälkä ja ruuan pitää siis valmistua mahdollisimman nopeasti :O

  1. Minäkin voin paljastaa, että viime kuukausina kiireen ja väsymyksen takia keittiööni on eksynyt mm. pakastevihannekset, valmiit juuressoseet sekä harva se päivä Pirkan kasvishernekeitto (jos siis en syö pelkkää kylmää tofua Vegekaupan jääkaapista ja huuhtele sitä alas kahvilla :D). Että sillä mennään, mitä ehditään. Ei arkiruokavalinnoista kannata ottaa ylimääräistä stressiä. Jos valmiit tortillalätyt helpottavat elämää, niin niitä kannattaa jatkossakin roudata kaupasta. Suosittelen kuitenkin, että vaikka jonain viikonloppuna kokeilet itse tehtyjen tortillalättyjen tekemistä. Se on niin helppoa, että ehkäpä sille riittää aikaa jatkossa myös joku arki-ilta :)

 2. Nämä olivat todella hyviä! Aina ollaan valmiita ostettu, ei tullut mieleenkään että itse voi tehdä. Vaarini teki minulle joitakin vuosia sitten (karjalan)piirakkapulikan, nyt sain hyvän syyn käyttää sitä. Hyvin onnistui, tuli pyöreitä ja ohuita.

 3. Aivan todella hyviä ja tämä resepti jäänyt meidän vakkareihin. Ei edes vaikeaa tehdä

 4. Uskomattoman hyvä ohje (ekaa kertaa tortillat eivät haljenneet) ja vihdoinkin sain kookosjauhoja käytettyä johonkin! Plussaa myös siitä, ettei kookos maistu näissä. Isojen tortillojen ystävänä teen ensi kerralla tästä määrästä neljä tortillaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights