Passionhedelmä-kookospuuro

Tällä herkkupuurolla lähtee arkiaamut vähän paremmin käyntiin!

passionhedelmä-kookospuuro

Tämä puuro sisältää melkein kaikkia tämän hetken suosikkijuttujani: kaurahiutaleita, kookosmaitoa, paahdettuja kookoshiutaleita, passionhedelmää ja parapähkinöitä. Olen syönyt viime aikoina taas aamiaiseksi pitkän tauon jälkeen kaurapuuroa, mutta siihenkin kaipaa vaihtelua. Vegaanin keittiössä -kirjasta löytyy monta reseptiä omille kaurapuurosuosikeilleni, mutta uusia lemppariyhdistelmiä syntyy koko ajan lisää.

Kaurapuuro sellaisenaan ei pidä minulla nälkää kovin pitkään, mutta oikeilla lisukkeilla siitä saa varsin täyttävän aamiaisen. Tähän versioon tulee rasvaista kookosmaitoa ja pähkinöitä, jotka täyttävät paremmin kuin pelkät hiutaleet. Tämän puuron pyöräyttää nopeasti vaikka näin maanantaiaamuna (kunhan kotona sattuu olemaan juuri sopivasti rypistyneitä, kypsiä passionhedelmiä). Voin luvata, että viikko lähtee astetta paremmin käyntiin :)

Passionhedelmä-kookoskaurapuuro

Kahdelle

 • 2-3 rkl kookoshiutaleita
 • 2 dl (isoja) kaurahiutaleita
 • 2-3 dl vettä
 • 2 dl kookosmaitoa
 • ripaus suolaa
 • 0,5 vaniljatangon siemenet
 • 2 passionhedelmää
 • parapähkinöitä rouhittuna
 • vaahterasiirappia
 1. Paahda ensin kookoshiutaleet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Sekoittele koko ajan ja paahda, kunnes hiutaleet ovat saaneet väriä. Siirrä sivuun.
 2. Mittaa kattilaan kaurahiutaleet, vesi, kookosmaito ja suola. Keittele hiutaleiden koosta riippuen noin 5 minuuttia tai kunnes puuro on kypsää. Lisää vettä tarvittaessa.
 3. Raaputa puuron sekaan lopuksi vaniljatangon siemenet.
 4. Annostele puuro kulhoihin. Viimeistele annokset passionhedelmällä, parapähkinöillä ja vaahterasiirapilla.

Jos et muuten vielä kiinnitä huomiota seleenin saantiin ruokavaliossasi, se kannattaa tehdä viimeistään nyt. Monissa suomalaisissa sekä kansainvälisissä tutkimuksissa (mm. täällä) on saatu viitteitä siitä, että vegaanit saavat ruokavaliostaan keskimäärin muita vähemmän seleeniä. Seleenintarpeen saa kuitenkin tyydytettyä helposti syömällä viikossa vain noin 10 parapähkinää. Kannattaa siis lisäillä niitä puuroon tai napostella sellaisenaan.

8 vastausta kirjoitukseen “Passionhedelmä-kookospuuro

 1. Ihanan kuuloinen resepti, ja kiitokset seleenivinkistä :) Miten on, olisiko vinkkejä suolaisille puuroyhdistelmille?

  1. Totta, mutta siitä huolimatta seleeniä on niukanlaisesti monissa vegaanisissa tuotteissa (parapähkinöitä lukuun ottamatta). Suomen maaperä on erityisen seleeniköyhä, mutta muualla tilanne ei ole sen suhteen ihan yhtä huono.

 2. Hei!

  Kyselisin sellaista että mistä mahtaa johtua etten näen joitain blogissasi olevia kuvia kuin vain ääriviivat ja tekstin? Esimerkiksi tämänkin jutun kuvassa näen vain ”passionhedelmä-kookospuuro” tekstin. Sama ongelma on myös mm. Härkäpapu-avokadotahna ja osassa Ruokavuosi 2015 postauksen kuvista. Olisi ihanaa nähdä kauniita ruokakuviasi! :)

  1. Hei Tiitu,
   Kiitos viestistäsi! Kysäisen perheen tekniikkavastaavalta asiasta, mutta kerrotko vielä mitä selainta käytät, niin saadaan mahdollisesti ongelma paikallistettua :)

   1. Selaimena käytän Safaria sekä iPhonella että iPadillä eli on varmaankin jokin selainspesifinen ongelma, toivottavasti vika saadaan paikannettua! :)

 3. Kuvalinkit rikki täälläkin 5. Ja 7.3 postauksissa, 6.3 toimii. Selain Safari iPadillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights