Paahdettu ruusukaalisalaatti

Koko talvi on mennyt ohi sellaista vauhtia, että ruusukaalisesonkikin meinasi mennä sivu suun. Lähikaupan tarjousruusukaalit pääsivät nyt hyvään käyttöön!

ruusukaalisalaatti

Olen tainnut tulla vähän hulluksi tästä ihanasta kevätauringosta, joka on hellinyt meitä ainakin täällä Turussa viime päivät. Virtaa ja intoa riittää taas ihan toisella tavalla kuin marraskuussa! Herään taas aamuisin ilman herätyskelloa hyvissä ajoin ennen kuutta ja olen päässyt taas kiinni aamulenkkeilyrutiiniin. Osasyy saattaa toki olla se, että olen viimeisen kolmen viikon aikana nukkunut paremmin ja enemmän kuin ehkä koko talvena. Noh, oli mikä oli, pääasia että hommat luistaa taas!

Ainoa asia, mikä tuntuu maaliskuussa vähän tympeältä, on kauppojen vihannestiskit. Kaikki alkaa olla tähän aikaan vuodesta jo vähän vanhaa. Juurekset maistuvat puulta ja omenatkin näyttävät vähän nahistuneilta. Uutta satokautta saa vielä odotella tovin, joten ei auta kuin vielä hetki mennä näillä antimilla.

Lähikaupan viimeiset ruusukaalit maksoivat 0,99€/400g, viinisuolaheinä on notkunut muutaman viikon pöytäpuutarhassa ja avokadot ovat tähän aikaan vuodesta vielä varsin kelpoisia. Näistä yksinkertaisista aineista syntyi ihan loistava lopputalven salaatti :)

Paahdettu ruusukaalisalaatti

Pääruoaksi kahdelle

 • 400 g ruusukaaleja
 • oliiviöljyä ja suolaa
 • kourallinen hasselpähkinöitä
 • 70 g babypinaattia
 • 1/2 ruukku viinisuolaheinää
 • 1 tlk käyttövalmiita linssejä
 • 2 kevätsipulia
 • 2 pientä avokadoa
 • 1/2 limen mehu
 • suolaa myllystä
 1. Kuori ruusukaaleista ulommat lehdet ja poista kova kanta. Halkaiset suurimmat yksilöt. Laita kaalit uunipellille leivipaperin päälle, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ruusukaalit ovat saaneet väriä pintaansa.
 2. Sillä välin kun ruusukaalit ovat uunissa, paahda hasselpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla.
 3. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja paloittele avokadot. Silppua kevätsipuli.
 4. Kokoa kaikki aineet kulhoon. Mausta limen mehulla ja suolalla.

Salaatti on parhaimmillaan, kun ruusukaalit ovat vielä lämpimiä, mutta maistuu myös kylmänä. Lisää avokado salaattiin vasta viime tipassa, jotta se ei pääse tummumaan.

ruusukaalisalaatti2

7 vastausta kirjoitukseen “Paahdettu ruusukaalisalaatti

 1. Aivan vastustamattomalta vaikuttava yhdistelmä tuo avokado, pähkinä ja ruusukaali, nyt on pakko kokeilla!

 2. Voi vitsi, kun pääsisi itsekin nauttimaan tuosta energiaryöpystä – mutta olen kolmatta päivää kipeänä neljän seinän sisällä. Kipeänäkin kyllä huomaa päivänvalon vaikutuksen. Viime talvi tuntui jotenkin todella raskaalta ja pimeältä. Salaatti näyttää ja kuulostaa todella maukkaalta, kokeiluun!

  http://thewildethings.com

 3. Osaatko sanoa, millä pähkinäallerginen korvaa hasselpähkinät? Tämä resepti tuli kuin tilauksesta, mietin mitä teen ruusukaaleista, jotka uhkaavat pilaantua jääkaapissa!

 4. Kiitos ohjeesta. Tää meni kokeilun jälkeen suoraan visusti talteen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights