Banaani-kanelikakku

Tämä kanelikakku on alun perin Vegaanin keittiössä -kirjasta. Se sopii niin mainiosti sekä vappupiknikille että äitienpäivän kahvipöytään, joten julkaisen reseptin nyt uudelleen.

banaani-kanelikakku

Tämä kakku päätyi kirjaan, kun kokeilin Vegaanin keittiötä tehdessäni pitkästä aikaa leipoa kakkua banaanin kanssa. Banaani on perinteinen kananmunankorvike leivonnassa, ja vegaanista leivontaa opetellessani käytin banaania tosi usein taikinoissa. Sittemmin se jotenkin unohtui, kunnes löysin taas banaanitaikinat uudelleen muutama vuosi sitten. Banaanilla tulee leivonnaisiin todella hyvä kiinteä, mutta mehevä rakenne.

Banaani-kanelikakku on mainio lisä vappupöytään tai äitienpäiväksi. Testaa ihmeessä jos et ole vielä leiponut tätä kakkua :)

Banaani-kanelikakku

 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl grahamjauhoja
 • ½ dl perunajauhoja
 • 2 dl sokeria
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 ½ tl kanelia
 • ¼ tl muskottipähkinää
 • ⅛ tl suolaa
 • 2 banaania
 • 2 ½ dl soijamaitoa
 • 1 dl rypsiöljyä
 • vegaanista margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten

Kuorrute:

 • 2 rkl vegaanista margariinia
 • 2 dl tomusokeria
 • 1 tl kanelia
 • 2 rkl vettä

 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet yhteen. Survo banaani toisessa kulhossa. Sekoita banaanisoseeseen soijamaito ja rypsiöljy. Kääntele kuivat aineet nesteeseen muutamassa erässä.

Voitele irtopohjavuoka (Ø 24 cm) margariinilla ja pyörittele korppujauhoissa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin.

Valmista kuorrute sekoittamalla ensin haarukalla yhteen tomusokeri ja margariini. Lisää vesi ja kaneli ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute veitsellä jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pinnalle kanelia.

Vinkki! Keväisemmän ja kauniisti äitienpäivään sopivan kakun saat, kun koristelet sen esimerkiksi orvokeilla :)

4.vegaaninkeittiossa

Äitienpäivätarjous

Saat koodilla CHOCOCHILI -10% alennusta Vegekaupan verkkokaupasta koko tämän viikon ajan (1.5.2015 saakka)! Nyt kannattaa tilata vaikkapa Vegaanin keittiössä -kirja äitienpäivälahjaksi :) Alennuskoodin saat käyttöösi syöttämällä sen ostoskorissa sille varattuun kenttään.

LogoCol

26 vastausta kirjoitukseen “Banaani-kanelikakku

 1. Ihana resepti ja miten simppelin olonen. Tuon varmaan voi paistella kuivakakun tapaankin semmosessa… Kuivakakkuvuoassa. :”D Olen ihan onneton leipuri, tuleeko silloin huomioida jotain erikoisemmin? Ja saako kakun kumota lämpimänä vai pitäskö oottaa jähtymistä?

  1. Heippa Heta! Kyllä vain, kakun voi hyvin paistaa myös reiällisessä kakkuvuoassa. Paistoaika saattaa kyllä siinä tapauksessa muuttua, joten kakun kypsyyttä kannattaa pitää tarkemmin silmällä :)

   Jos vuoka on voideltu hyvin ja kakku irtoaa sieltä nätisti, kakun voi kumota lämpimänä. Ihan tulikuumana kumoamista en kuitenkaan suosittele.

 2. Ihana, mehevä kakku! Piti jo testata ennen äitienpäivää, tätä voisin sitten viedä tuliaisena :) Ajattelin tätä myös Vapuksi, mutta taitaa mennä ennen sitä…

  Kaneli loppui kesken, ja puolet jäi vajaaksi ohjeesta – tuli siltikin hyvää, mutta ensi kerralla laitan sitä kunnolla. Tein kauramaidolla ja rypsiöljyn korvasin oliiviöljyllä. Kuorrutteen jätin nyt pois kun se kanelikin loppui, minusta ainakin lämpöisenä menee loistavasti ilmankin.

 3. Tein tätä viikonloppuna yhtiökokoukseen, ja meni kuin kuumille kiville! Lieneekö banaanin ansiota, mutta kakusta tuli täydellisen mehevä, nam :-)

  1. Kyllä, banaania saanee syyttää mehevästä lopputuloksesta :) Kivaa että kakku maistui!

 4. Edelleen, rakastan tätä kakkua! Olen rakastanut siitä ihan ekasta testiversiosta lähtien.

 5. Mitäköhän tein väärin kun kuorrute meni ihan veteläksi? Sellaiseksi hiutaleiseksi vedeksi. Voiko kaneli jotenkin vaikuttaa asiaan? Muistelen että samoin kävi joskus aiemminkin kanelikuorrutteen kanssa. Tosin asiaan saattoi tällä kertaa myös vaikuttaa kaksi pikkuleipuria, jotka jälkeenpäin tunnustivat ainakin taikinaan lisänneessä ylimääräistä sokeria kun pääkokin silmä vältti. :) Muuten iso kiitos ihanista resepteistä!

  1. Kaneli tuskin vaikuttaa asiaan, mutta todennäköisesti on käynyt joku kemiallinen reaktio veden ja rasvan emulgoitumisen kanssa. Kysyn varmuuden vuoksi pari tyhmää kysymystä: ethän sulattanut margariinia tai käyttänyt lämmintä vettä?

   1. Minullakin meni kuorrute veteläksi vaikka tein ohjeen mukaan :/ Margariini ei ollut sulaa ja käytin kylmää. Mitäköhän tapahtui?

    1. Moikka Emmi, en vieläkään itse tiedä mitä tässä taphtuu, mutta joskus ilmeisesti näin voi käydä jos kuorrutetta sekoittaa liikaa. Minkä merkkistä margariinia käytit?

 6. Vaikuttaa herkulliselta ja yksinkertaiselta! Toimisikohan tämä taikina tällaisenaan myös pellille levitettynä, niin että saisi pellinkokoisia kakkulevyjä (joista kasata iso täytekakku)? Paistoaika varmaankin lyhenisi?

   1. Kokeiltu on: 225 asteessa paistoin vähän yli 15 minuuttia. Huomenna nähdään miten asettuvat päällekkäin täytekakuksi, mutta vaikuttavat hyvin koossapysyviltä ja käsiteltäviltä. Tuli noin senttimetrin paksuinen pellinkokoinen kakkulevy tuosta annoksesta. Pihistelin vähän sokerissa kun täytteitäkin on tulossa, ja käytin pelkkää valkoista vehnäjauhoa, mutta muuten ohjeen mukaan.

 7. Säilyykö hyvänä pidempään vai kannattaako tehdä juuri edellisenä päivänä?

 8. Tätä kakkua on tullut tehtyä useaan kertaan, maistuu joka kerta! Mieleeni tulikin, voisiko tätä ohjetta soveltaa jollain tapaa, että saisi banaanimokkakakun tehtyä (esim. mokkakuorrutteella) vai vaatisikohan oman ohjeensa?:)

 9. Hei! Emmi ja Anneli kertoivat, että kuorrute jäi veteläksi ja hiutalemaiseksi. Huomasin saman, kun käytin ensimmäistä kertaa Floran vegaanista margariinia. Aiemmin olen käyttänyt lukuisia kertoja Keijun 70-prosenttista hyvällä menestyksellä (tämä kakku on ollut kestosuosikkini niin kauan, kun Vegaanin keittiössä -kirja on ollut hyllyssäni).

  Eli Flora ei käy kuorrutteeseen, Keiju käy. Muita en ole kokeillut.

 10. Tein tästä gluteenittoman version korvaamalla jauhot 3dl gluteenittomalla jauhoseoksella + 1dl kaurakuitusta grahamjauhojen tilalle. Toimii!
  Lisäksi kokeilen nyt kakun täyttämistä aprikoosimarmeladilla ja suklaa kuorrutteella- ihan oma sacherkakku-kokeilu!

 11. Oon tehny tätä kakkua aiemmin ja tosi hyvää on! Niittänyt paljon kehuja! Nyt haluaisin kokeilla vähän muokata reseptiä tekemällä tästä hummingbird cake -tyylisen kakun. Toimiikohan taikina näin, jos lisää ananasmurskaa, pähkinöitä ja kookoshiutaleita (vähemmän jauhoja sitten) taikinaan? :)

  1. Moikka Sara, ja ihana kuulla, että tämä kakku on ollut onnistunut! <3

   Mä en ole koskaan itse leiponut hummingbird -kakkua, mutta pikaisen googletuksen perusteella sanoisin, että ainoat ongelmat voi tulla pohjan koossapysymisen kanssa. Ananaspalat vaikuttavat varmasti rakenteeseen jonkun verran, jolloin pohjasta saattaa tulla aika mureneva. Mutta kannattaa kokeilla, ja kuulen tosi mielelläni sitten kuinka kävi!

 12. Hei! Voisikohan kakun pakastaa? Jos kuorrutteen kakun päälle laittaisi vasta tarjoamispäivänä?

 13. Minullakin jäi kuorrute hiutaleiseksi, ei siis sekoittunut tasaiseksi massaksi ollenkaan. Hieman juoksettuneeksi jäi. Käytin vegaanista leivontamargariinia ja vesi oli kylmää. Kakku itsessään oli tosi hyvää ja mehevää, ja dippailtiin sitä kuorrutteeseen joten erinomaisesti kävi kaupaksi!

  1. En suosittele leivontamargariinia kuorrutteiden tekemiseen. Lähinnä sen takia, että se maistuu kamalalta, mutta sen sekoittaminen on myös hankalampaa. Jos kuitenkin käytät leivontamargariinia, sen tulisi olla huoneenlämpöistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights