Gluteenittomat teeleivät

Teeleivät ovat mainio vaihtoehto silloin, kun tekee mieli tuoretta leipää mahdollisimman vähällä vaivalla. Ja ne onnistuvat helposti myös gluteenittomana!

gluteenittomat_teeleivat

Vapaapäivän käsite on aika paljon muuttunut sen jälkeen, kun ryhdyin yrittäjäksi. Nykyään tuntuu lomalta, jos yhtenä päivänä ei tarvitse olla missään tiettyyn aikaan (eikä varsinkaan tehdä kirjanpitohommia tai maksaa laskuja!). Vapaapäivinäkin kyllä tsekkailen sähköpostia ja tänäänkin kävin vielä kaupalla hääräämässä pari rästihommaa valmiiksi. Mutta silti tällaisina päivinä kun kauppa ei ole auki, ehtii tehdä paljon muutakin. Niin kuin esimerkiksi leipoa :)

Sunnuntaisin tekee jostain syystä aina mieli kääntää uuni päälle ja upottaa kädet taikinaan. Yleensä tekeille päätyy jotain helppoa ja yksinkertaista, ja jonka raaka-aineet löytyvät valmiiksi kaapista. Teeleivät vaihtuivat tänään lennossa gluteenittomiksi, kun vehnäjauho oli kaapista loppu. Näistä tuli yllättävän hyviä! Taikina on aavistuksen mureneva, mutta silti mehevä ja pysyy hyvin koossa.

Gluteenittomat tomaattiteeleivät

9 kpl pieniä leipiä

 • 4 dl riisijauhoja
 • 1 dl kaurajauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • vajaa 0,5 tl suolaa
 • 80 g vegaanista margariinia
 • 2 dl maustamatonta soijajogurttia
 • 2 rkl vettä
 • 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
 • 2-3 rkl kurpitsansiemeniä
 • aurinkokuivattujen tomaattien öljyä voiteluun
 1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
 2. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi joukkoon margariini.
 3. Lisää soijajogurtti, vesi, aurinkokuivatut tomaatit ja 1 rkl kurpitsansiemeniä. Sekoita käsin tahmeaksi taikinaksi.
 4. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nosta pellille 9 taikinanokaretta ja painele ne käsin noin sentin paksuisiksi leipäsiksi.
 5. Voitele leivät kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle loput kurpitsansiemenistä.
 6. Paista noin 12 minuuttia uunin keskitasolla.
 7. Leivät ovat parhaimmillaan suoraan uunista syötynä.

Mutustelin teeleivät kahvin kera, avokadolla ja Vianan savutofulla päällystettynä. Toimii!

P.S. Olen Tapiolan kirjastossa kirjailijahaastattelussa keskiviikkona 20.4. klo 18. Tule ihmeessä moikkaamaan jos liikuskelet siellä suunnalla :) Tapahtumasta lisätietoa täällä.

5 vastausta kirjoitukseen “Gluteenittomat teeleivät

 1. Olen jo pitkään harkinnut, että pitäisiköhän hankkia Vegaanin keittiössä kirja, mutta jotenkin se on jääny. Tällä viikolla keksin, että kirjastokin on olemassa ja sehän on hyvä tapa tutustua kirjaan ja olisiko se sellainen jolle olisi käyttöä. Varasin kirjan ja hain sen tänään. Äsken selasin ja tämähän on pakko ostaa itselle. Kirja on ihan loistava :) Siitä löytyy kaikki mahdolliset reseptit ja tuon varassahan voi elää :D Olen täältä blogin kautta löytänyt monta helppo ja arkeen vakiintunutta reseptiä. Kirja on helppo lukuinen, kattava ja inspiroiva. Olen pitkään valitellut, kun arkena tuppaa vaan jumittamaan samoihin vakio ruokiin, mutta kirja on täynnä oivia arkiruokia joten en ehkä hetkeen syö mitään samaa uudestaan :D Olen vegaanitaipalleellani aika alussa, kasvissyöjä olen kyllä ollut n.12v, joten tämä kirja on hyvä sysäys eteenpäin vegaanin arkeen. Taidan suunnata suoraan kirjakauppaan ja palauttaa kirjan kirjastoon jonkun muunkin löydettäväksi.

  1. Kiitos ihanasta palautteesta, Essi! :) Toivottavasti kirjasta on pitkään iloa! Mahtavaa kuulla, että olen voinut olla inspiraatioksi.

   1. Itseasiassa en ehtinyt vielä kirjaa ostaa kun sen jo sainkin synttärilahjaksi <3 Kannatti hehkuttaa ääneen :D Olin jo lähellä ostamassa kirjaa, mutta sitä ei siinä liikkeessä sillä hetkellä ollut (ilmeisesti kaverini osti sen viimeisen edellisenä päivänä) ja olin aikaisessa lauantaina mennä toiseen liikkeeseen, mutta en ehtinyt ja illalla sainkin lahjana. Seuraavana kenties hankkimaan Vegeä kirja.

 2. Tein teeleipiä tällä ohjeella, mutta korvasin gluteenittomat jauhot vehnäjauhojen ja sämpyläjauhojen seoksella. Upposivat perheenjäsenille salamannopeasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights