Valkopapu-tomaattilevite

Yhteistyössä GoGreen – Ihana levite itse keitetyistä valkoisista pavuista ja aurinkokuivatuista tomaateista. Nam!

valkopapu-tomaattilevite

Kuten tiedätte, olen vannoutunut itse keitettyjen papujen ystävä. Vaikka toisinaan kiireessä turvaudun tölkkitavaraan, pyrin siihen, että pakastimessa olisi aina itse keitettyjä papuja valmiissa annospusseissa. Papujen liotteluun ja keittämiseen kuluu toki aikaa, mutta kerralla kannattaakin aina keittää iso kattilallinen ja hyödyntää pakastin. Keittämällä pavut itse säästää paitsi rahaa, myös välttyy ylimääräiseltä roskalta. Puhumattakaan siitä, että itse keitetyt pavut maistuvat paljon paremmalta!

Papuja saa nykyään myös lähestulkoon lähiruokana. Härkäpapuja kasvatetaan laajalti Suomessakin, mutta lahden toiselta puolelta saa jo monenmoista sorttia papuja. Ruotsin Öölannissa viljellään GoGreenille musta-, valko-, kidney- ja ruskeita papuja. Kivaa, että kaikkea ei tarvitse tuoda niin kaukaa!

valkopapu-tomaattilevite2

Laitoin eilen illalla pavut likoamaan kylmään veteen, keitin ne aamulla ja surauttelin pavuista ihanan levitteen aurinkokuivattujen tomaattien ja tuoreen basilikan kera. Täydellistä riisikakkujen tai maalaisleivän kanssa!

Tomaattinen valkopapulevite

 • 3 dl keitettyjä valkoisia papuja
 • 3 rkl auringonkukansiemeniä
 • noin 5 isoa aurinkokuivattua tomaattia
 • kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
 • 1-2 rkl hyvää oliiviöljyä
 • tilkka sitruunamehua
 • mustapippuria myllystä
 • suolaa
 1. Mittaa kaikki aineet korkeareunaiseen kulhoon.
 2. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää öljyä tarvittaessa, kunnes levitteen koostumus on sopiva.
 3. Tarkista suola.
 4. Säilytä jääkaapissa ja käytä 3-4 päivän kuluessa.

valkopapu-tomaattilevite4

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

9 vastausta kirjoitukseen “Valkopapu-tomaattilevite

 1. Oi nam. Tätä pitää kokeilla. Itse joudun tyytymään tölkkikamaan, koska saan itse keitetyistä pavuista ja kikherneistä mahan todella kipeäksi, vaikka noudatankin ohjeen mukaisia liotus- ja keittoaikoja.

  1. Voi harmi! Ei kuitenkaan kannata ihan vielä heittää pyyhettä kehään :) Oletko kokeillut seuraavia kikkoja:
   -pakkausten keittoajat eivät ole aina ihan tarkkoja, joten pavut kannattaa keittää reilusti pehmeäksi.
   -huuhtele pavut ennen liottamista, liottamisen jälkeen ja keittämisen jälkeen.
   -kuori huolellisesti pinnalle syntyvä vaahto keittämisen aluksi.
   -voit kokeilla myös lisätä keittoveteen ruokasoodaa. Se pilkkoo papujen vatsavaivoja aiheuttavaa entsyymiä.

 2. Kokeiluun tämäkin :) Mun ongelma on se, etten saa liotuksesta ja keitosta huolimatta pavuista pehmeitä. Vinkkejä?

  1. Joskus jos pavut ovat vanhempia, ne eivät kypsy pakkauksessa mainitussa ajassa. Kannattaa kokeilla liottaa papuja vähintään 12-15h, niin keittoaika lyhenee. Jotkut papulajikkeet, kuten isot valkoiset pavut, jäävät helposti kotioloissa aavistuksen koviksi, mutta muiden kanssa ei ole ollut ongelmia. Pidempi liotus- ja keittoaika, sitä suosittelen :)

 3. Olen katsellut noita GoGreenin paketteja useasti, mutta täällä on myös mahaongelmia itse keitettyjen papujen kanssa. Muistelenko väärin, vai saiko jollain keitinveteen lisätyllä mausteella vähennettyä ei-toivottuja vaikutuksia? Edellä mainittua ruokasoodaa en ole kyllä (vielä) kokeillut, pitkät liotus- ja keittoajat kyllä.

  1. Hei Aniliini

   Kuminaa käytetään papujen kanssa.Se helpottaa ruuansulatusta.

  1. Heippa! Uskoisin, että voi ihan hyvin :) Papujen rakenne muuttuu joskus pakastimessa vähän jauhoisemmaksi, mutta se ei tässä haitanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights