Voikukanlehti-tomaattisalsa

Nuoret voikukanlehdet sopivat myös tomaattisalsan joukkoon. Täydellistä grilliruoan kaveriksi!

voikukanlehtisalsa

Helatorstaista alkoi pitkä viikonloppu, jonka tulin viettämään rennosti maalle. Toistaiseksi ohjelmassa on ollut muun muassa halkojen mättämistä liiteriin, kasvimaan kääntämistä, kasvilavojen maalausta ja muuta rentoa oleilua. No mutta jos ihan totta puhutaan, ihanaa tehdä välillä oikeita töitä!

Olen seiskollut myös hyvät tovit raparperimaan vieressä ja maanitellut varsia kasvamaan. Sunnuntaihin mennessä pitäisi saada sato kerättyä Turkuun mukaan. Tilanne näytti tältä eilen, kuinkakohan mahtaa käydä? :) Raparpereja odotellessa olen myös kontannu pihanurmella keräilemässä nuoria voikukanlehtiä. Niitä on päätynyt paitsi salaatin joukkoon, myös tomaattisalsan sekaan. Salsa päätyi kaveriksi grillissä paistetuille ohutleiville ja kikherne-munakoisopaistokselle. Epäilemättä salsa sopii myös lähestulkoon minkä tahansa muun grilliruoan lisukkeeksi!

Voikukanlehtiä noukkiessa kannattaa huomioida tietysti se, että lehtiä keräilee puhtailta paikoilta, mutta myös lehtien laatu. Kerää lehdet mahdollisimman pieninä. Ja tiesitkö, että voikukkia on useita eri lajikkeita? Sileäreunaiset lehdet ovat sahalaitaisia pehmeämmän makuisia. Tähän aikaan vuodesta nuoret voikukanlehdet sopivat mihin tahansa rucolan tilalle, ja mikä parasta, ne eivät maksa yhtikäs mitään!

Voikukannlehti-tomaattisalsa

  • iso kourallinen pieniä voikukanlehtiä
  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • loraus oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Huuhtele ja kuivaa voikukanlehdet. Pilko niitä hieman pienemmiksi.
  2. Kuutioi tomaatit ja silppua sipulit.
  3. Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Anna salsan maustua jääkaapissa noin puoli tuntia.
  5. Nauti grilliruoan lisukkeena.

voikukanlehtisalsa2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights