Chipotle-bataattinuudelisalaatti

Yhteistyössä GoGreen – Pavuilla, korianterilla ja tulisella chipotle-kastikkeella höystetty bataattinuudelisalaatti.

chipotle-bataattinuudelisalaatti

Spiraalileikkuri on ollut taas viime aikoina ahkerassa käytössä. Olen tehnyt erilaisia nuudelisalaatteja ja kesäkurpitsaspagettia. Olen kirjoitellut spiraalileikkureista täällä muutamaan kertaan aikaisemminkin, mutta sanonpa nyt vielä kerran, että se on ollut yksi parhaista keittiövälinehankinnoistani hyvän paistinpannun, keittiöveitsen ja Vitamixin ohella. Kasvisten syöntiä on helppo lisätä, kun nuudelit tai pastan vaihtaa välillä kesäkurpitsaan tai bataattiin. Ja salaateistakin tulee paljon hauskempia, kun leikkaa porkkanat ja kurkut spiraalileikkurilla nauhaksi! Itselläni on käytössä Westmarkin spiraalileikkuri, joka on palvellut mainiosti jo useamman vuoden.

No mutta sitten siihen tärkeimpään, eli ruokaan! Viime aikoina ruoanlaittoon ei edellenkään ole liiennyt liikaa aikaa, joten nopeasti valmistuvat salaatit ovat olleet kovassa huudossa. Tämä resepti vie hieman enemmän aikaa kuin pelkkä ainesten heittäminen salaattikulhoon, mutta on kuitenkin helppo tehdä ja valmista tulee vajaassa puolessa tunnissa. GoGreenin käyttövalmis papusekoitus ja luomumaissi sopivat kiireiselle kokille :)

gogreen-maissi-papumix

Reseptiin on otettu mallia Pinch of Yum -blogista.

Chipotle-bataattinuudelisalaatti

3-4 annosta

 • 450 g bataattia
 • öljyä paistamiseen
 • suolaa ja mustapippuria
 • 1 tlk GoGreen luomumaissia
 • 2 tlk GoGreen luomu papumixiä
 • pari kourallista erilaisia vihreitä
 • 1 ruukku tuoretta korianteria
 • kourallinen GoGreen salaattimix -siemensekoitusta

Kastike:

 • 1/2 pienen luomuappelsiinin mehu
 • 2 tl chipotle-kastiketta*
 • 1 rkl öljyä
 • 1 tl agavesiirappia
 • suolaa
 1. Kuori bataatti ja aja se spiraalileikkurin läpi. Kuumenna paistinpannu ja lisää sille öljyä. Paista bataattinuudeleita noin 5-8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta kevyesti suolalla.
 2. Siirrä bataattinuudelit kulhoon ja kuumenna paistinpannu uudelleen. Huuhtele ja valuta maissit. Lisää pannulle taas öljyä ja paista maisseja pannulla kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 3. Siirrä maissi salaattikulhoon. Huuhtele pavut ja lisää ne bataattien ja maissien joukkoon. Sekoita kastikkeen aineet yhteen ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Anna salaatin jäähtyä hieman ja lisää sitten joukkoon vihreät (käytin itse salaattisekoitusta, jossa oli erilaisia versoja), korianteri ja salaattimix. Sekoita ja nauti!

*Chipotle-kastikkeiden tulisuus vaihtelee, joten lisää sitä maun mukaan. Käytin itse Poppamiehen Chipotle-tahnaa. Jos haluat enemmän savun makua ja vähemmän tulisuutta, voit korvata osan chilikastikkeesta savupaprikalla tai nestesavulla.

gogreen-salaattimix

chipotle-bataattinuudelisalaatti2

sponssi_musta (1)

Yhteistyössä GoGreen

7 vastausta kirjoitukseen “Chipotle-bataattinuudelisalaatti

 1. Hei Elina!

  Reseptisi ovat niin inspiroivia. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla, sillä jo pavut ja korianteri on yhdistelmänä täykky – bataatin kera kombo on varmasti taivaallinen :) Mistä olet hankkinut Westmarkin spiraalileikkurin?

  1. Kiitos Laura! :)

   Ostin oman spiraalileikkurini aikoinaan jostain netin keittiötarvikekaupasta. Olisikohan ollut Chez Marius? Näköjään siellä ei enää ole tuota vihannessorvi-mallia myynnissä, mutta ainakin Kokkipuodista näyttäisi löytyvän.

 2. No nyt on kyllä herkullisen oloinen salaatti! Olen miettinyt tuota spiraalileikkurin hankkimista, mutta pyrin harkitsemaan jokaisen ylimääräisen keittiöhärpäkkeen hankkimista pitkään ja hartaasti. Kiinnostaisi kuitenkin karsia pastan ja nuudelien syöntiä, koska niistä jää päälle aina vähän sellainen pöhnä, eli olisiko tämä kone ratkaisu… ;)

  http://thewildethings.com

  1. Joo, toi leikkuri on kyllä yksi niistä välineistä joiden hieman pelkäsin jäävän kaappiin pölyttymään, mutta niin ei ole käynyt :) Voin lämpimästi suositella!

 3. Tosi hyvä salaatti, kyllä maistui. Itsekin sain spiraalileikkurin hiljattain, joten on kiva kokeilla erilaisia reseptejä, joissa sitä voi hyödyntää :) Pidän sen myös ain apöydällä, niin on helpo käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights