Vegaaniset juustopopcornit

Ravintohiivahiutaleilla maustetut popcornit. Nam!


Syön todella harvoin sipsejä, mutta popcornit ovat heikko kohtani. Mikropopcorneja meille ei kuitenkaan osteta koskaan, sillä en pidä siitä, että ne maistuvat eltaantuneelta rasvalta. Itse tehdyt kattilapopcornit sen sijaan ovat niiiin hyviä! Ihan pelkästään suolalla maustettuinakin popcornit uppoavat, mutta ravintohiivahiutaleiden avulla popcorneista tulee herkullisen täyteläisen ja juustoisen makuisia. Sain taannoin vinkin ravintohiivahiutaleilla maustetuista poppareista Kamomillan konditorian Satulta, ja voin kertoa, että meillä ei taideta enää muunlaisia popcorneja syödäkään!

Kattilapopcornien valmistaminen on tosi helppoa, kunhan muistaa pitää popcorneja silmällä, etteivät ne pääse palamaan. Tällä ohjeella popcorneja tulee sopivasti kahdelle leffanaposteltavaksi.

Kattilapopcornit ravintohiivahiutaleilla

 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 dl maissinjyviä
 • vajaa 1 tl suolaa (tai maun mukaan)
 • 3-4 rkl ravintohiivahiutaleita
 1. Laita kattila kuumenemaan liedelle. Lisää öljy.
 2. Laita maissinjyvät kuumaan kattilaan ja sulje kansi.
 3. Odota, kunnes popcornit alkavat paukkua ja vähennä sitten lämpöä hieman. Kun poksuminen alkaa selvästi hidastua, siirrä kattila pois liedeltä.
 4. Sekoita lopuksi joukkoon suola ja ravintohiivahiutaleet.

Vinkki! Ravintohiivahiutaleita löydät Vegekaupan lisäksi eko- ja luontaistuotekaupoista. Itse käytän aina näitä VitaMin hiivahiutaleita.

Hyvää leffailtaa!

15 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset juustopopcornit

 1. Tää on kyllä nyt jännä juttu tää ravintohiiva. Joka puolella puhutaan siitä ja sen juustoisesta mausta. Hyvin mielenkiintoista, ehkä pitäisi joskus tutustua.

  1. Todellakin, kannattaa ehdottomasti kokeilla :) Myös mun juustoa rakastava mies tykkää tästä, eikä jää kaipaamaan ruokiin juustoa kun laittaa reilusti rasvaa ja hiivahiutaleita.

 2. Todella mielenkiintoinen ohje, täytyy itsekin testata kun en ole ennen tehnyt kattilassa popcornia! :) Mitä maissinjyviä käytät kattilapopcornin tekemiseen ja mistä niitä saa?

 3. Oi, miten ei oo ikinä tullu mieleenkään kokeilla ravintohiivahiutaleita poppareissa! Mainio idea!

 4. Ravintohiiva toimii ihmeen hyvin juuston korvikkeena! Tykkäsin. Enpä ole kattilassa tehnyt poppareita sitten 80-luvun. Mikrossakin harvoin, kun en tykkää siitäkään kärystä, popparit haisee huushollissa pari päivää. 😊

  1. Meille tuli mikro kotiin vasta kun olin yläasteella, eli meillä tehtiin pitkään kattilapoppareita! :) Se mikropopcornien rasvankäry on kyllä kamala. Onneksi kattilaversioista ei tule samaa hajua kotiin.

  1. Kannattaa kyllä hankkia pussillinen kaappiin. Tungen sitä itse about joka paikkaan :)

 5. Popparit on kivaa naposteltavaa. Ostin pojalle gigantista ”retro” popparikoneen koska söi liikaa mikropoppareita. Ovat liian suolasia ja rasva jää kitalakeen. Induktiolla en osaa niitä tehdä ja kattilakin on väärän tyyppinen että vain murto-osa poksahtaa. Mut tosiaan se tornimainen poppiskone on jees. Joskus oli sellanen ufomallinen ja niin onneton…. ja tällä uudella ei tarvi ees rasvaa…. (oli vaa pakko hehkuttaa. Toivon vaan että olis kestävää mallia…)
  Ja ravintohiivahiutaleet on ihan parhaat!

  1. Mä vähän kammoksun kaikkia ylimääräisiä keittiökoneita, kun monesti perustarvikkeilla pärjää. Hyvä kattila, paistinpannu, leikkuulauta, keittiöveitsi, blenderi ja sauvasekoitin on mulla tärkeimmät. Tai no on mullakin yksi hifistelytuote: vihannessorvi, jolla voi tehdä esim. kesäkurpitsaspagettia :)

   1. Popparit voi tehdä mirossa ilman rasvaa. Kattilassakin paukuteltavia jyviä paperipussiin, pussin suu kiinni ja menoksi. Haaste on saada suola , hiivahiutaleet ja muut makuaineet tarttumaan niihin. Koska poppareissa itsessään ei ole rasvaa, on joku dippi vaikka hiivahiutaleista toimiva ratkaisu.

 6. Olisiko tarjota jotain niksiä, miten ravintohiivan ja suolan saisi edes jotenkuten pysymään popcornien pinnassa? Pitääkö jossain kohtaa lisätä rasvaa tms? Tuntuu että kaikki mausteet varisee kulhon pohjalle viimeistään silloin, kun kädet alkavat käydä kulhossa. :(

  1. Joku kertoi joskus hienontavansa hiutaleet ensin tehosekoittimessa aivan hienoksi jauhoksi. Sitä voisi testata :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights