Panimokierroksella

Menovinkki: panimokierros Stadin Panimolle.


Ostimme veljeni kanssa toisillemme toisen aikeista tietämättä talvella lahjaksi panimokierroksen Stadin Panimolle, great minds think alike! Viime viikonloppuna päätimme porukalla käydä käyttämässä lahjakortit ja kävimme tutustumassa opastettuun kierrokseen panimolla.

Stadin panimo  ja panimobaari sijaitsevat Helsingin Suvilahdessa. Vaikka Stadin Panimon tuotteita näkyy K- ja S-ryhmän kaupoissa ympäri Suomen, panimossa oli kyllä ihan autenttinen pienen panimon meininki. Keittäminen hoidetaan merivoimien vanhoissa puurokattiloissa, tuotantoerät ovat pieniä, eikä tiloihin mahdu montaa ihmistä pyörimään samaan aikaan.

Panimokierros kesti vajaan tunnin, jonka aikana meille esiteltiin kaikki oluen tekemiseen liittyvät vaiheet, pääsimme tuoksuttelemaan humalaa ja mallasta ja kuulemaan kaikenlaista pientä nippelitietoa Stadin Panimon toimintaan liittyen. Kierros on tosin ehkä vähän liioiteltu sana, koska Stadin Panimon panimo on yksi huone! Uskomatonta, että kaikki Stadin Panimon pullo-oluet tosiaan sekä pannaan että pullotetaan Suvilahdessa, siinä yhdessä pienessä huoneessa.

Moni muistaa Stadin Panimon parin vuoden takaisesta uutisoinnista: koko panimo meinasi kaatua Olvin kanssa yhteistyössä tehtyyn olueen, josta lätkäistiin jättimäiset veromätkyt. Sittemmin Olvin tiloissa tölkitettyä olutta varten on ollut pakko perustaa uusi yritys, jotta tölkitys muualla ei kaada koko pienpanimotoimintaa. Rivien välistä oli muutenkin kuultavissa, että suomalaisen alkoholibyrokratian kanssa toimiminen ei ole aina ihan helppoa. Jos itsekin olen välillä sormi suussa pienenä elintarvikeyrittäjänä, viedään alkoholin kanssa toimiminen vielä monta askelta pidemmälle.

Minulle oli uutta tietoa sekin, että Stadin Panimon tytäryhtiö maahantuo monia mielenkiintoisia oluita ja siidereitä Suomeen. Kaikkia niitä pääsee maistelemaan panimobaarissa. Opin myös, että Stadin Panimolta voi tilata olutta omilla etiketeillä. Minimierä tosin on 2000 litraa, joten oman juhannusoluen tekeminen ei taida kuitenkaan onnistua!

Panimokierros oli viihdyttävä ja mielenkiintoinen, mutta olisin ehkä itse toivonut vielä vähän asiantuntevampaa otetta kierroksen vetäjältä. Olisin itse saanut kierroksesta vielä vähän enemmän irti, jos kierroksen oppaana olisi ollut täyspäiväinen panimotyöntekijä, joka olisi osannut vastata yleisön kiperiinkin kysymyksiin oluen tekemisestä. Olisi myös ollut hienoa, jos kierrokseen kuuluneet maisteluoluet olisi esitelty henkilökunnan toimesta. Näillä tuunauksilla olisin ollut valmis maksamaan kierroksesta vähän enemmänkin!

Stadin panimon ja panimobaarin löydät Suvilahdesta osoitteesta Kaasutehtaankatu 1. Panimovierailuja voi varata täältä. Lahjakortti panimokierrokselle on varsin mainio lahja oluen ystäville, suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights