Vegaaninen afternoon tea Lontoossa

Vegaaninen afternoon tea Egerton House Hotelissa oli hieno kokemus. Jos käytte Lontoossa, tätä voi suositella!


Piipahdimme viime viikonloppuna työ- ja hupireissulla Lontoossa. Ohjelmassa oli paitsi VegFestUK, myös ruokakaupoissa luuhaamista ja syömistä aamusta iltaan.

Kristallikruunut, pöytähopeat ja kukkakuvioidut posliiniastiat eivät varsinaisesti ole minun heiniäni, mutta näissä puitteissa iltapäiväteen nautiskelu Lontoossa oli hauska kokemus! Jos haluaa perinteistä brittiläistä ruokaelämystä matkalleen, Egerton House Hotelin vegaanista afternoon teatä ei kannata jättää väliin.

Egerton House Hotel sijaitsee Knightsbridgen alueella, kivenheiton päässä Harrodsista ja museoista. Tämä pieni hotelli on hintatasoltaan melkoisesti yli oman budjetin, mutta syömään tänne on juuri ja juuri varaa mennä. Afternoon tea kustantaa 40£ (+ tippi) per henkilö.

Meille kannettiin pöytään hopeinen kerrosvadillinen herkkuja. Alatasolta löytyi erilaisia täytettyjä kolmioleipiä, muun muassa kurkulla, avokadolla ja rucolalla, currylla maustetulla kikhernetahnalla ja paahdetulla munakoisolla täytettynä. Osa leivistä olisi kaivannut aavistuksen lisää suolaa, mutta muuten niissä oli kivoja makuja, jotka sopivat hyvin teen kaveriksi.

Keskimmäinen kerros oli täytetty skonsseilla. Aidot englantilaiset skonssit olivat se juttu, jota olin itse tältä vierailulta odottanut eniten, eivätkä ne tuottaneet pettymystä! Skonssien täytteksi oli erilaisia hilloja sekä kookoskermavaahtoa.

Kerrosvadin yli kerros notkui erilaisia leivoksia. Täydellisen mehevä ja kostea sitruunakakku oli meidän lempparimme, mutta myös suklaabrownie ja vaniljakastikkeella täytetty leivos hävisivät nopeasti parempiin suihin. Kookoksen ystäviä (eli tässä seurueessa minua) hemmoteltiin mehevällä kookos-kaakaoleivoksella.

Kerrosvatiin sai täytteitä lisää pyydettäessä ja teetä (soijamaidolla) sai tietysti nautiskella mielin määrin. Myös palvelu Egerton Housessa oli tietysti asiaan kuuluvasti ensiluokkaista.

Egerton House Hotel

17-19 Egerton Terrace

Pöytävaraukset

10 vastausta kirjoitukseen “Vegaaninen afternoon tea Lontoossa

 1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa…. seuraavaksi googlaan skonssit, tuttu sana, mutta varsinainen idea on mielestäni pyyhkiytynyt ;)

  1. Jos et ehtinyt vielä googlailla, niin skonssi on hiivaton leivinjauheella kohotettu leivonnainen. Se on vähän niinkuin kotoinen teeleipä, mutta eri muodossa. Skonssit syödään useimmiten hillon ja kermavaahdon kanssa.

 2. Ah, näyttää ihanalle ja täytyy laittaa tuo mesta korvan taakse seuraavaa Lontoon reissua varten! Toivottovasti teet ainakin muutaman lisäpostauksen Lontoosta ja Vegefesteistä<3

 3. Sen verran pitää skonsseihin täydentää, että Skotlannissa en havainnut kovin paljoa hillo-kermaskonsseja, ja muutenkin tarjolla tuntui olevan vähintään yhtä paljon suolaiseen vivahtavia makuja skonsseissa – kesäkurpitsaa, tomaattia, pähkinärouhetta, juustoa ja niin pois päin.

  Tässä lienee siis alueellista vaihtelua, minkä painotuksen ovat missäkin saaneet, ja iltapäiväteellä tuo hillo-kermaversio taitaa olla kyllä klassikko.

  Joskus kun jaksat niin voisi olla hauska saada matkakoostepostaus, eli omat suosikkisi eri kaupungeista samassa postissa. (Myös Suomen osalta!) :)

  1. Oikeassa olet, skonssi voi toki ilman muuta olla myös suolainen :) Myös Suomessa teeleipiä tehdään sekä makeina että suolaisina.

   Ja kiitos postaustoiveesta! Mietin vielä, miten tuon saisi järjestettyä, kun koostepostauksen kirjoittaminen melkein vaatisi useaan maahan matkustamista samana vuonna ja todella monessa ravintolassa syömistä yhden reissun aikana, jotta postauksen tiedot olisi yhtään ajankohtaisia.

  1. Mä teen myös usein skonsseja, yleensä suolaisena versiona. Ne on ihan superhelppo tapa pyöräyttää viikonloppuaamuille leivänkaltaista uunituoretta, jos ei jaksa alkaa kohottelemaan leipiä ennen paistoa :)

 4. Näyttää ihan mielettömän hyvältä :) Olisi ihana päästä maistamaan aitoja skonsseja! Olen jo pitkään sunnuntaisin tehnyt aamupalaksi skonsseja ja ne ovat meidän perheen lemppareita niin suolaisena kuin makeanakin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights