Vegaaniset & gluteenittomat pinaattiletut

Kikhernejauhoista tehdyt pinaattiletut eivät häviä maussa tavallisille. Täydellistä arkiruokaa!


Jos minun pitäisi valita yksi raaka-aine, jota ilman arjesta selviytyminen olisi aika vaikeaa, sanoisin ehdottomasti kikhernejauho. (Tai no oikeasti en selviä ilman kahvia, mutta se nyt on yhtä itsestään selvää kuin puhuisi hyvinvoinnin yhteydessä siitä, että muista hengittää.) Kikhernejauhoista voi pyöräyttää kaikkea omeletista makeisiin pannukakkuihin ja  pinaattiletuista pizzapohjaan. Vaikka en välttele gluteenia tai vehnäjauhoja, tulee kikhernejauhoista tehdyistä ruoista täyttävämpiä ja proteiinipitoisempia ja niissä on myös rutkasti enemmän kuituja kuin vehnäjauhoissa – hyvää ja terveellistä arkiruokaa siis!

Tänään paistoin lounaaksi pinaattilettuja, mutta vehnäjauholettujen sijaan tein taikinan kikhernejauhoista. Koostumuksesta tulee mitä mainioin! Kikhernejauhoissa on muuten jonkun verran eroja merkistä riippuen ja jauhojen laatu vaikuttaa ennen kaikkea taikinan paisto-ominaisuuksiin. Minulla on käytössä aina Doves Farmin kikhernejauho, sitä kun saa kätevästi myös meiltä Vegekaupasta.

Gluteenittomat ja vegaaniset pinaattiletut

noin 16 kpl

letut

 • 150 g pakastepinaattia
 • 2 dl kikhernejauhoja
 • 1 dl isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
 • 0,5 tl suolaa
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • 3 dl kasvimaitoa*
 • rypsiöljyä paistamiseen

puolukkasurvos

 • 3 dl puolukoita
 • 1 rkl sokeria
 1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai esimerkiksi mikrossa.
 2. Sekoita yhteen kikhernejauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe.
 3. Yhdistä maito ja pinaatti ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
 4. Kuumenna lettupannu ja kaada koloihin tilkka öljyä. Kaada kauhan avulla taikinaa koloihin ja paista keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja paista vielä hetki toiselta puolelta. Jatka, kunnes koko taikina on käytetty.
 5. Survo puolukat ja lisää sokeri. Tarjoa letut puolukkasurvoksen kanssa.

*Huomaathan tarvittaessa, että kauramaidot eivät ole täysin gluteenittomia.

9 vastausta kirjoitukseen “Vegaaniset & gluteenittomat pinaattiletut

 1. Moi! Kiitos ihanasta blogista :) Luuletko että nämä kestävät pakastuksen hyvin? Tai osaatko sanoa millaiset pihvit/pyörykät ylipäänsä kestävät pakastamista?

  1. Moikka Anna,
   Siis etsitkö pakastettavaksi sopivia pyöryköitä/pihvejä vai lettuja? Lettujen pakastamista en välttämättä suosittele, ne eivät ole siihen parhaimmillaan. Pihvi-/pyörykkäpuolelta blogista ei ihan äkkiä tule mieleen yhtään reseptiä, joka ei sopisi pakastettavaksi :)

 2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Pihvejä tai pyöryköitä (tai lettuja) ajattelin tehdä joululahjaksi siskon pakkaseen :) Eli alan katsoa pyörykkä/pihvi-osastoa siis. Kiitos!

 3. Moi! Ihana resepti <3 Osaatko sanoa voisiko tähän käyttää vaihtoehtoisesti porkkanaa? Nokkosella testasin ja hyvää tuli!

 4. Moi! Mun letut kärähti jostain syystä kiinni pannuun, vaikka pannu oli tarpeeksi kuuma ja öljyä riittävästi. Käytän valurautapannua. Osaisitsä sanoa, mistä toi johtuu ja mitä voisi tehdä ettei noin käy?

  Kiitos!

  1. Valurautapannu on mulle aina vähän hankala, en osaa ikinä paistaa sen kanssa hyviä lettuja! Vika lienee käyttäjässä, sillä mun isä paistaa letut samalla pannulla ja niistä tulee täydellisiä, mutta kun itse yritän samaa, saan pannuun tarttunutta mössöä! Mun luottopannuni on kaupan tarjouskorista ostettu 2€:n teflonlettupannu, se toimii mun käytössä täydellisesti!

 5. Hei Elina! I made these patties today, thank you so much for sharing! I felt however that they tasted too much like kikherne. I would maybe add some black pepper and maybe a bit more of salt. But indeed they are so beautiful and easy to make! I might next try a portuguese combination of flavours chickpea-raw onion-fresh chopped parsley. Or use grated carrots instead of spinach (have you tried?). Regards!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *