VegFest UK 2017

Postausta Lontoon VegFesteiltä toivottiin, joten täältä pesee! Miltä suuren maailman vegaanimessut näyttää?


Kun on seuraillut vegaani- ja eläinokeuspiirejä sattuneesta syystä aika läheltä viimeiset viisitoista vuotta, on tullut selväksi, että Suomessa ollaan monissa asioissa aika paljon edellä. Iso-Britanniassa ja Saksassa ollaan osittain vielä jumiuduttu siihen, että vegaaniruokaa markkinoidaan sulassa sovussa huuhaahoitojen ja eläintuotantokauhukuvien kanssa. Uskon itse vahvasti, että satunnainen tapahtumayleisö saadaan paremmin puolelleen, kun kuppikakkujen vieressä ei näytetä kuvia kärsivistä tuotantoeläimistä ja tämän tyyppisissä tapahtumissa keskitytään herkuttelemaan hyvällä ruoalla eikä paasaamaan eläinten oikeuksista (saati sitten tyrkyttämään saman katon alla homeopatiaa ja kristalleja, joilla ei ole kasvissyönnin kanssa mitään tekemistä). Ja älkää ymmärtäkö väärin: tiedotus eläintuotannon epäkohdista on tärkeää, mutta sen paikka ei mielestäni ole ruokafestareilla.

Lontoon VegFesteiltä löytyi kuitenkin paljon kivojakin juttuja, ja tapahtumassa kannattaa ehdottomasti piipahtaa, etenkin jos on Lontoossa samaan aikaan muilla asioilla.

Kosmetiikkaosasto oli VegFesteilla hyvin edustettuna. Paikalla oli monien pienempien yritysten tuotteita, joita ei ole Suomessa myynnissä. 

Tämä jäätelöpurkkiin pakattu pakastettu Smoothie maisteltiin jo viime vuonna, mutta se oli edelleen hauska tuote. Terveellisemmän jäätelön ystäville!

Clive’sin piirakat oli maukkaita ja edusti messuilla perinteisempää kasvisruokaosastoa. Brittikeittiötä kasvisversiona.

Raakaleivonta oli edelleen vahvasti esillä.

Pähkinäpohjaiset hapatetut vegaaniset juustot ovat selkeästi se seuraava juttu. Niitä löytyi messuilta useampaa eri sorttia ja osa oli todella hyviä. Voin muuten nyt jo paljastaa, että meille on Vegekauppaan tulossa lähiaikoina tältä osastolta uusi tuotesarja!

Myös valmiita ruoka-annoksia oli messuilla tarjolla useammassa eri pisteessä. Hamppupohjaiset burgerit keräsivät komean jonon pisteelleen.

Kuppikakut olivat tänäkin vuonna messuilla aivan yliedustettuina. Cupcakeja löytyi gluteenittomana ja tavallisena ainakin viideltä eri kojulta. Toivottavasti ensi vuonna tarjolle keksittäisiin muitakin leivonnaisia!

Kävikö joku muu tänä vuonna Lontoon VegFesteillä? Löytyikö jotain uutta jännää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights