Glögi-kookospannacotta

Kookosmaidosta valmistettu pannacotta glögikiilteellä sopii paitsi pikkujoulukemuihin, myös joulupöytään.

Olemme yleensä karanneet joulunviettoon ulkomaille selviytymään joulua edeltäneestä työputkesta, mutta tänä jouluna näyttäisi siltä, että vietämme pyhät pitkästä aikaa Suomessa. Tänä vuonna tulee kenties siis kokkailtua jouluruokia myös h-hetkenä. Olen yrittänyt mietiskellä jo valmiiksi muutamia superhelppoja jouluisia ruokia, joiden valmistamiseen ei tarvitse käyttää koko joulunalusviikkoa (tosin jos voisin, niin viettäisin keittiössä mieluusti vaikka koko joulukuun). Tämä pannacotta on ollut eri variaatioina luottojälkiruokani jo vuosia. Ja mikä parasta: sen voi valmistaa jo pari päivää etukäteen!

Pehmeä kookospannacotta ja mausteisen makea glögi on ihana yhdistelmä. Happokkaat karpalot tuovat pannacottaan hieman raikkautta, joten koristelua ei kannata jättää väliin!

glögi-kookospannacotta

4 annosta

pannacotta

 • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
 • 1 dl vettä
 • 2 1/2 rkl perunajauhoja
 • 2 rkl sokeria
 • 1 sitruunan raastettu kuori
 • 2 rkl sitruunan mehua
 • 2 tl vaniljasokeria

glögikiille

 • 2 dl glögijuomaa*
 • 1/2 dl hyytelösokeria
 • karpaloita koristeluun
 1. Raasta sitruunan kuori.
 2. Kaada kookosmaito kattilaan. Huuhtele kookosmaitotölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Jos kookosmaito on osittain jähmettynyt, lämmitä maitoa kattilassa kunnes se on sulanut tasaiseksi (älä vielä kiehauta). Sihtaa joukkoon perunajauhot ja sokeri ja vispaa tasaiseksi.
 3. Kuumenna kookosmaitoseosta koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä.
 4. Lisää joukkoon sitruunan kuori- ja mehu sekä vaniljasokeri. Annostele seos laseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
 5. Valmista kiille, kun pannacotat ovat jäähtyneet läpikotaisin: kiehauta kattilassa glögi ja lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna kiehua vielä 1-2 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa välillä sekoitellen ja kaada se sitten varovasti pannacottien päälle. Siirrä lasit taas jääkaappiin.
 6. Kun kiille on jähmettynyt, koristele pannacottat karpaloilla.

*Suosittelen tekemään glögitiivisteestä melko vahvan glögin valmiin glögijuoman käyttämisen sijaan.

14 vastausta kirjoitukseen “Glögi-kookospannacotta

 1. Ensimmäinen ajatus (kun en miettinyt lähdettä) oli, että ”jaha, liivatetta joka kohdassa”. Näyttää herkulliselta, menee kokeiluun jouluksi. Kiitos. :)

 2. Näyttää hyvältä! Kiva myös että syntyy tarvittaessa aika perusaineksista, joita ei tarvitse metsästää monesta eri kaupasta jos vaikka kiire iskee :) Saattaa mennä kokeiluun tänä jouluna!

 3. Käykö joku muu kasvimaito pannacottaan. Olen maidottomalla vauvan vuoksi ja haluaisin tehdä jostakin kasvimaidosta pannacottaa itsenäisyyspäivän illalliselle. Olen vain kuullut, että kasvimaidot voivat juoksettua…..sellausta jälkiruokaa en totisesti halua tarjota. En pidä kookoksen mausta.

  1. Kookosmaito on koostumukseltaan aivan erilaista kuin muut kasvimaidot, koska se on niin rasvaista ja kermaista. En mene takuuseen toimivuudesta, mutta ehkä lähtisin kookosmaidon sijaan kokeilemaan tässä (ruoanlaittoon tarkoitettua) kaurakermaa.

   Juoksettumista tapahtuu kasvimaitojen osalta lähinnä kahvissa, mikä taas johtuu kahvin happoisuudesta. En ole itse ikinä missään muualla onnistunut juoksettamaan kasvimaitoja.

    1. Mulla siis lettutaikinassa tapahtui juoksettumista tai erottumista, kun se seisoi pannun vieressä lämmössä ja sitten kuulin, että näin voi käydä, jos kasvimaidit ”seisoo” pitkään ja säikähdin. Lettutsikina sekoittui toki uudestaan, kun sekoitin eikä se vaikuttanut siinä makuun/näköön, mutta luonnollisesti pannacottaa ei voi sekoitella Yhdessä reseptissä oli lisätty sulatettua kookosvoita mukaan….. tuleekohan siitä paljon kookoksen makua? Oon varmaan universumin ainoo ihminen, joka ei pidä kookoksesta 😂

 4. Hei kiitos ideasta! Teenkin näitä itsenäisyyspäivän perheillalliselle. Glögin vaihdan mustikka hyytelöksi, ja siinä teemaan sopiva jälkiruoka. Ehkä vielä rosmariininoksa koristeeksi, hiukn niinkuin pieni havu!

 5. Kysyisin sellaista vielä, että käyköhän hillosokeri tuohon kiilteeseen? Kaapissa olisi sitä, ja se ois ehkä hyvä käyttää pois. :–)

  1. Testasin tätä itse kerran samasta syystä, eikä valitettavasti onnistu sen kanssa. Kiille ei jähmety.

   1. Okei, kiitos! Ostinkin jo kaupasta hyytelösokeria,ajattelin että ehkä turvallisempaa näin. :DD

   2. Ei näytä jähmettyvän hyytelösokerillakaan. 😕 Mutta samapa tuo, nyt on onnstuneen pannacotan päällä sitten makeutettua glögiä, eli ei se ainakaan pahaa voi olla. 😃

 6. Tästä tuli todella hyvän makuinen pannacotta, mutta seuraavalla kerralla siivilöin siitä sitruunat pois. Tykkään etenkin kun tässä ei maistu läpi esim. agar agar. Kiille ei hyytynyt pätkääkään hyytelösokerilla, luultavasti liian vahvan glögin takia. Kiitos ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights